pissassa bakteeria

joo elikkä meiän vauvalt otettiin 4kk nlanjälkee pissa näyte koska kasvua oli tullut "vain" 2cm... okei,soitin siitä ja sanottiin et kaikki ok. mutta parin vkon päästä kasvukontrolli ja jo 5kk nla, nää oli tänään. kasvu ok. ja sitten kuulemma siinä pissassa OLIKIN bakteereja ollut!!! ja täytyy ottaa nyt sitten uusi näyte!! argh! mua ei neuvottu mitenkään viimeksi ja otettiin miehenkans illalla se näyte ja vein aamul sen labraan, nyt sanottiin et se tarvii ottaa aamul ja parin tunninsisäl tuoda labraan! että bakteereja on voinut tuonki takia tulla kun oli pitkään kotona ja liian lämpimässä se näyte..!! saa nähdä miten saan sen yksin otettua aamulla kun mieskin töissä.. nyt jännitän että jos ei kaikki ookkaan ok vauvalla!!! :'( onko kellää muulla ollut vastaavaa?
 
En ymmärrä mitä yhteyttä on pituuskasvulla ja pissatulehduksella? Onko vauvallasi ollut aiemmin pissatulehdus vai oireileeko hän pissatulehdukseen viittaavasti (kuumetta, itkuisuutta)? Yleensä jos ensimmäisessä näytteessä on bakteerikasvua, toinen näyte otetaan rakkopunktiolla (suoraan neulalla masun päältä) jotta mahdollinen näytteen kontaminaatio esim. käsistä estetään. Minusta sinun ei kannata yksin yrittää ottaa näytettä vaan pyytää apua neuvolasta pissapussin laittoon tai mennä labraan otattamaan näyte.
 
Meillä otettiin 4 kk vauvalta kuumeen takia kaksi pussipissanäytettä ihan lääkärissä, joissa molemmissa kasvoi e. coli. Mentiin rakkopunktioon, joka oli täysin puhdas. Sanoivat päivystyksessä, että tosi usein vaippaikäisillä pissanäytteessä bakteereja, koska kakasta tulleita bakteereja ei tahdo saada kunnolla pestyä iholta. Eli tuskin on kyse mistään tulehduksesta teillä, nostaa yleensä kyllä kunnon kuumeen ja olisi kyllä muitakin oireita! Ja jos näytteen ottaa itse, on kyllä tosi suuri mahdollisuus, että siihen pääsee bakteereja.
 
en mäkään ymmärrä..niinku en montaa muutakaan asiaa tää nlas/tk:s.. otettiin uusi näyte ja vein eilen labraan ja edelleen vähän epäputautta/sekafloraa tm, ja ens vkolla labraan ja pissa pussilla uusi näyte. ja meillä ei ole MITÄÄN oireita mihkään! alunperin tuon pituuden vuoks otettiin koe!!!! (jonka määräsi tuore sairaanhoitaja). ja pituuskin jo lähtenyt parempaan nousuun, nyt vaan otetaan siks kun niitä bakteereja on ollut siinä! varmasti vaikee saada noin pieneltä ihan puhdasta..!!??? harmittaa tällanen.
 
voi saada steriilin näytteen. Meillä juuri tyttö (1v2kk) oli viikon sairaalahoidossa VTI:n takia ja nyt vielä 10 päivän antibiootti kuuri suun kautta. Jos teidän vaavilla olisi VTI,niin kyllä oireet olisi jo ilmenneet...
 
VTI on virtsatietulehdus. Termiä käytetään hoitohenkilökunnan kesken...
Lapsen pissatulehduksen oireista en oikein tiedä, kun omilla ei ole ollut. Mutta uskoisin, että pissa ainakin olisi pahan hajuista ja voi se kuumeen myös vauvoille varmastikin nostattaa...
 
useimmin ulosteen mukana bakteerista. Esim. meidän tytöllä oli Koli-bakteerin aiheuttama VTI (Koli on yleisin VTI:n aiheuttaja). Tytöille tulee herkemmin,koska virtsaputki on lyhyempi ja virtsaputken suu on niin lähellä peräaukkoa. Meillä tytöllä nousi ainakin hurja kuume (pahimmillaa liki 41 astetta) ja sitä kesti antibiootin aloituksesta huolimatta yli viikon. Pissa ei kyllä mielestäni haissut,eikä värikään ollut mitenkään erikoinen (saattaa olla rusehtavaa).
Juu,tuo VTI-termin käyttö tuli ihan luonnostaan ammattini kautta... ;)
 
joo hokasin kans sitten et tietenkin VTI on lyhenne =) :ashamed: . Lääkäri juuri soitti ja edelleen oli pissassa sekafloraa, ja huomenna 4s näyte! nyt mua pelottaa jo. elmeri, mitä kokeita teillä tytöstä otettiin, miten antibiootti annettiin, menikö hyvin ohi jne?!kuumetta ei kyllä ole tullut enkä kyl tiä onko toi lapsi erityisen krätynen, juttelee,leikkii,syö, nukahtaminen väliin huutoa hetki. entiä, pelottaa kumminkin heti kaikki :'(
 
Korkeaa kuumetta oli ollut jo muutaman päivän,kun sairaalassa lasten polilla otettiin pissanäyte ja selvisi,että on bakteerikasvua. Sen jälkeen otettiin uusi näyte rakkopunktiolla (suoraan vatsanpeitteiden läpi neulalla,sitä ennen puudutettiin Emlalla). Otettiin verikoe ja laitettiin tytölle kanyyli päähän,kun ei käsistä löytynyt kunnollista suonta (ja päässä se ei tyttöä häirinnyt mitenkään). Meidät otettiin osastolle sisälle ja aloitettiin suonensisäinen antibiootti Zinacef (melkeinpä poikkeuksetta menetellään pienillä potilailla näin). Joka aamu otettiin uusi verikoe,josta seurattiin tulehdusarvoja. Osastolla oltiin 6vrk,koska tytön kuumeilu ei oikein tahtonut loppua antibiootista huolimatta (keskimäärin kolme päivää kuurin aloituksesta tulisi loppua). Kotiin päästyämme jatkoimme antibioottia suun kautta 10pv:n kuurina 3 kertaa vuorokaudessa (nestemäinen Kefexin). Huomenna on viimeinen antibiootti annos ja sitten mennään viikon päästä viemään virtsan kontrollinäyte. Syyskuussa on vielä takaisinvirtaus tutkimus. Ja kaiken tämän lisäksi infektio aiheutti tytölle raudanpuutos anemian ja sen takia aloitetaan rautakuuri ja käydään verikokeissa joka viikko muutaman viikon ajan. Että onhan tässä saanut laukata ihan tarpeeksi,mutta pääasia on että saa hyvää hoitoa ja tarkkaillaan kunnolla!!! :heart:
Pidän peukkuja,ettei teillä ole VTI:tä. Vaikka sen saa aina hoidettua pois,niin rankkaa tämä on... :/
 
kiitti vastauksesta. joo, lääkäri soitteli tänään, ja pissassa oli ollut taas se 10E 3een kokkisekafloraa(tiä mitä meinaa ja miten kirjotetaan...). se sano tästä että ei usko että tuon ikäseltä saiskaan otettua täysin puhdasta! ja kun lapsella ei ole mitään oireita ja syy kokeisiin oli alunperin se pituuskasvu mikä nyt ok, hän ei usko olevan tulehdusta ja että ei tarvi hoitoa. että sitten jos oireita tulee niin tietysti mutta kun laps on ihan normaali niin kaikki varmaan ok. HUH!!!!!!! en usko kans että mikään on kyllä vialla. esikoisen korttiakin katsoin,niin oli hälläkin 2 sellaista kk:a kun kasvua oli tullut vain reilu 1cm! silti ei silloin 4v sitten laitettu mihkään pissakokeisiin... varmasti on rankkaa teillä! se tuntuu aina tosi kauheelta kun pieni sairastaa jollainlailla! jaksamista!!! :hug:
 

Yhteistyössä