Pisa, koulutus, mamut

vierailija
Yritysmaailmassa ero on yhtä suuri kuin yliopistoissa. Mamuja on joku 4%, mutta suomen patenttihakemuksien tekijöistä ulkomaalaisia on jo 60%
Olisit lukenut tarkemmin, pääosa niistä suomalaisille firmoille patentteja tekevistä ulkomaalaisista ovat ulkomailla asuvia. Mietipä jos Nokia ottaa intialaisia halpatyöläisiä töihin suuria määriä ja nämä huhkii niitä patentteja Intiasta käsin Nokialle.
 
vierailija
Miksi maahanmuuttajat pärjäävät peruskoulussa huonommin kuin kantikset, lukiossa yhtä hyvin kuin kantikset ja yliopistossa paremmin kuin kantikset?
Premissi on väärä eli ei pidä paikkaansa. Maahanmuuttajat pärjäävät kaikilla koulutustasoilla kantaväestöä huonommin moninaisten syiden johdosta. Mutta sinänsä maahanmuuttajat yliopistossa ovat muista ryhmistä poikkeavaa väkeä sen johdosta, että heistä suurin osa on muuttanut maahan yliopistokoulutuksen perässä. He siis ovat lähtökohtaisesti valikoitu otos kansasta ja vieläpä sillä tavalla, että edustavat lähtömaissaan sitä ns. parempaa väkeä, jolla on ylipäätään mahdollisuus lähteä opiskelemaan ulkomaille.
 

Yhteistyössä