Piparitaikinan kovuus ennen jääkaappia..??

  • Viestiketjun aloittaja Viestiketjun aloittaja "henni"
  • Ensimmäinen viesti Ensimmäinen viesti
H

"henni"

Vieras
Auttakaaha nyt :D
Ensimmäistä kertaa eläissäni teen taikinaa itse. Ohje on tuosta perinteisestä Kotiruoka-kirjasta..mutta kun.. hieman summittaisesti puolittelin ohjetta, eikä siirappiakaan tainnut olla just oikeeta määrää, niin tuntuu et Aikas Löysää tuo taikina vielä on :D
Ei todellakaan tarvii käsin vaivata... Piparien valmistus taitaa nykyään olla niin itsestää selvää, et äkkiseltää en löytäny yhtäkää ohjetta jossa olis kerrottu onnistuneen taikinan koostumusta... :D

Pitääks sen olla jo ennen jääkaappiin laittoa sellasta muovautuvaa, kädestä irtoavaa, muovailuvahamaista... vai millasta?
Ei viittis maustuttaa taikinaa yön yli ja todeta et liiiian löysää.. :D

Kiitos kiitos jos joku neuvois :)
 
Piparakka, mämmi tuli mulle mieleen kun koitin miettiä millä sanalla sitä kuvais.. näyttää kyllä jo vähän kovettuneen tässäkin ajassa..
Eli 50/50 mahdollisuus et menee pieleen..
Tai siis, että saan monta kuusen koristetta ;)
 
Just noin, et sellasta paksun puuron paksuista ja kovettuu jääkaapissa. Lisäksi jos se on liian löysää kun leivot niin reilusti vaan jauhoja käytät siinä kaulimisessa :) Itse yleensä jätänki sen hieman löysemmäksi niin ei tarvi jauhoja säästellä kaulimisvaiheessa.
 

Yhteistyössä