Laitoin pinon pystyyn ihan vaan kyselläkseni, että onko muita jotka eivät stressaa syömisistään ja pode huonoa omatuntoa siitä, jos on sattunut syömään jotain mahdollisesti ehkä riskiä aiheuttavaa? Täällä kun tuntuu olevan aika paljon sellaisia, jotka miettivät joka ikistä suupalaansa ja murehtivat, jos sattuvat syömään homejuustoa pizzassa tai muuta vastaavaa...
Siis kyllähän mäkin jossain määrin katson mitä suuhuni pistän ja tiettyjä ruoka-aineita vältän, mutta silti syön päivitääin työpaikkaruokalassa seisovasta pöydästä salaatin, jossa on ties mitä pakastevihanneksia enkä kylässä kieltäydy tuntematonta alkuperää olevasta juustosta...
Ammattini kautta olen erittäin tietoinen ravitsemukseen ja elintarvikehygieniaan liittyvistä riskeistä, ja jotenkin tuntuu että kovin tiukat ohjeet vain pelottavat ihmisiä ja rajoittavat turhaan ruokavaliota. Kuitenkin suuremmat riskit syntymättömälle ja syntyvälle lapselle ovat esimerkiksi äidin ylipaino, tupakointi (musta se, että jopa 10% odottajista tupakoi on ihan järkyttävää!!) ja liikunnan puute/huono yleiskunto.
Onko muita vai olenko ainoa?
Siis kyllähän mäkin jossain määrin katson mitä suuhuni pistän ja tiettyjä ruoka-aineita vältän, mutta silti syön päivitääin työpaikkaruokalassa seisovasta pöydästä salaatin, jossa on ties mitä pakastevihanneksia enkä kylässä kieltäydy tuntematonta alkuperää olevasta juustosta...
Ammattini kautta olen erittäin tietoinen ravitsemukseen ja elintarvikehygieniaan liittyvistä riskeistä, ja jotenkin tuntuu että kovin tiukat ohjeet vain pelottavat ihmisiä ja rajoittavat turhaan ruokavaliota. Kuitenkin suuremmat riskit syntymättömälle ja syntyvälle lapselle ovat esimerkiksi äidin ylipaino, tupakointi (musta se, että jopa 10% odottajista tupakoi on ihan järkyttävää!!) ja liikunnan puute/huono yleiskunto.
Onko muita vai olenko ainoa?