Pinnasänkyyn laskettava vai irrotettava laita, kumpi parempi?

  • Viestiketjun aloittaja Suositelkaa..
  • Ensimmäinen viesti
Suositelkaa..
Esikoista odotan ja pinnasängyn osto edessä. Kumpi olisi käytännöllisempi ihan pikkuvauva-aikana yösyöttöjen kannalta, laskettava vai irrotettava laita?
En etsi sellaista sänkyä johon taaperon pitää päästä kiipeämään itse, vaan ihan pienelle vauvalle. :)
 
"vieras"
Yleensä laskettava laita laskeutuu aivan hieman vain alaspäin, kun lattia tulee vastaan. Siinä sun silti pitää vauvaa nostella ja laskella alas hankalasti.
Ota suoraan irroitettava laita, niin voit yösyötöllä vain "vetää" vauvan puolellesi ja yhtä helposti palauttaa takaisin, itse maaten tai puoliksi istuen. Siis olettaen, että se toimii sivuvaununa se sänky.
 
"vieras"
Sängyn viereen otettu irroitettavalaidallinen pinnis olisi ainoa josta saisi lapsen rinnalle nousematta sängystä, joten se olisi aina jota olisi tullut käytettyä. Koska meillä oli vain sellainen jossa lasketaan ja nostetaan pohjaa, sitä käytettiin lopulta ainoastaan lapsen ulkovaatteiden pukemiseen, ei siitä nukkumispaikaksi tässä taloudessa ollut.

Mutta jos ei ole tarkoitus pitää pinnasänkyä kiinni omassa sängyssä, niin silloin tietysti laskettava laita.
 
"vieras"
Meillä on vaan sellanen josta pohjaa saa nostettua ja laskettua. Pikuvauvalle pohja on korkealla eli ei jää kovin korkeaa reunaa, mutta sen takaa on silti vaikea esim. silitellä vauvaa, joutuu olemaan kurjassa asennossa. HAluaisin sellasen jossa irrotettava laita.
 
"Vieras"
Hommaa sellainen missä on molemmat. Alkuun jos vauva nukkuu sivuvaunussa niin laita pois. Kun vauva hiukan kasvaa ja alkaa nukkua omassa sängyssä eikä tarvi enää yöllä imettää niin laskettava laita on kätevä, esim jos tarvii lasta silitellä mutta laita tarvii saada ylös. Ja sittenkun lapsi on niin iso, että osaa nukkua jo "isossa sängyssä" niin laita taas pois.
 
Meillä saa laidan kiinnitettyä kahdelle korkeudelle ja pohjan kolmelle. Meillä vauvan kanssa laita ollut alhaalla kiinnitettyä ja pohja ylhäällä. Lapsen sänky oli tällöin samalla korkeudella meidän jenkkisängyn kanssa, mutta väliin jäi noin 5cm korkea laita. Oli helppo nostaa vauva syliin ja laittaa takas. Nyt kun laita on jo nostettu, on hieman vaikeampi, mutta onneks tota nelikuista on jo muuten helpompi nostaa, kun ei tarvi niin paljon tukea nostaessa.
 
no tuota
Meillä ennen ihan tavallisia pinnasänkyjä, mutta niiden hukuttua maailmalle ostettiin sitten vahingossa tuollainen jossa laskettava laita. Ensin katsoin että eipä paljoa (siis kovinkaan alas) laske, mutta kun on korkean jenkkisängyn vieressä niin on just sopivalla korkeudella. Ei sinänsä kyllä väliä, kun meillä varmaan tämäkin vauva tulee nukkumaan vieressä ja päiväunia varten sen laidan ei tarvitsekaan olla alhaalla.
 
Faa
Laidan laskettavuus / poistettavuus on monelle keskeinen pinnasängyn valintakriteeri.

Varmaan omien tarpeittensa mukaan - jompi kumpi tapa parempi! Mallit, joista laidat saa pois - voivat soveltua sitten myös lastensängyksi.

Kokosin muuten yleisesti pinnasängyn valintakriteerejä yhteen - jotain hieman tarkemmin myös alaslaskettavuudesta/laidan poistosta, saa halutessaan katsoa:
Paras pinnasänky ja turvallisuus – 9 valintakriteeriä pinnasängyn valintaan
 
Viimeksi muokattu:

Yhteistyössä