PIKA-apua? VOIKO 1-vuotiaalla käyttää

  • Viestiketjun aloittaja "takkutukka"
  • Ensimmäinen viesti
"vieras"
No voi tietysti. Lastenshampoot on kyllä ihan samaa mita aikuistenkin. Ehkä lapsekkaampi tuoksu. Ei 20 vuotta sitten ollut mitään lastenshampoita tai hammastahnoja ym.
 
"vainiin"
[QUOTE="vieras";25368277]No voi tietysti. Lastenshampoot on kyllä ihan samaa mita aikuistenkin. Ehkä lapsekkaampi tuoksu. Ei 20 vuotta sitten ollut mitään lastenshampoita tai hammastahnoja ym.[/QUOTE]

No oli kyllä.
 
No shampoo
Mun lapsi on 4 vuotias enkä ole koskaan käyttänyt sen tukkaan shampoota. On kyllä poika, että en sitten teidä, jos tyttöjen hiuksia pitää shampoolla pestä???
 
Mä käytän lapsilla sellasta ruohonjuuresta ostamaani lastenshampoota jossa on mahdollisimman vähän kaikkia kemikaaleja :) eikä aikaan mitään silikooneja ja dexpantehsosksjsjdhksjh yms :D

Tarkoitus olis siirtyä ihan luomu-tavaraan koko perhe mutta niin hihhuleita ei olla etteikö välillä pestäis ihan normi shamppoilla lastenkin hiuksia, ei ne hiukset siitä pilalle mene, mutta aina toki parempi mitä vähemmän noita kemikaaleja niihin ja varsinkin päänahkaan ja sitä myöten verenkiertoon pääsee.
 
Mun lapsi on 4 vuotias enkä ole koskaan käyttänyt sen tukkaan shampoota. On kyllä poika, että en sitten teidä, jos tyttöjen hiuksia pitää shampoolla pestä???
Meidän 2v tytöllä on niin ohkaset ja lyhyet hiukset että ehkä 5krt oon lasten shampoolla pessyt kun on olleet ihan rasvassa tai ruossa tms mutta tavallisissa pesuissa ei koskaan mitään tarvetta kun taas 3v:lla pitkät ja paksut hiukset melkein alaselkään asti ja pakko pestä kerran viikossa shampoolla ja laittaa latvoihin hoitoainettakin.
 
"vieras"
Ja niin, kyllä meillä tytön hiukset pestiin shampoolla heti kun niitä alkoi ilmaantumaan. Mutta siis sillä kampaamosta ostetulla. Kyllähän pojankin hiukset pitää pestä, miksi ei pitäisi? Outo logiikka...ja typeräkin.
 
"sama"
[QUOTE="takkutukka";25368314]Aijaa? Meidän yksivuotiaalla todellakin tarvitaan. Tukka on pitkä ja paksu ja näyttää likaiselta jos sitä ei pese. Onko omat 1-vuotiaat lapsesi kaljuja?[/QUOTE]

No ei ole kaljuja, mutta ei tuollaiseen ohueen vauvatukkaan tarvita shampoota. Ja hyvin harvakseltaan pesen 3½-vuotiaaltakaan shampoolla, kun ei pienillä lapsilla tukka rasvoitu, jolloin vesipesu riittää.
 
[QUOTE="vieras";25368322]Ensinnäkin, et kai tunge edes omaan päähäsi markettishampoota? Kampaamosta kun ostat niin varmasti sopii kaikille. Markettishampoista en sanoisi mitään hyvää.[/QUOTE]

Ihan tutkitusti suurin osa noista marketti ja kampaamo-tuotteista sisällöltään ihan samaa kamaa. Molemmista saa hyviä ja huonoja tuotteita sisällöltään.

Nykyään ainoa fiksu valinta on kemikaalittomat tuotteet, varsinkin lapsille.
 
"vieras"
En kyllä ostaisi minjäänikäiselle mitään marketin lastenshampoita. Oletteko huomanneet että kampaamosarjoihin ei edes kuulu mitään lastenshampoita erikseen vaan niitä shampoita voi käyttää ihan koko perhe. Niissä markettien lastenshampoissa on ihan törkeä määrä hajusteita ja väriaineita. Apteekista saa vauvoille sopivaa shampoota jos haluaa lapselle oman, mutta muuten kyllä käyttäisin ihan sitä samaa kuin omaankin päähän.
 
"takkutukka"
Ihanan tuoksuiset päät varmaan teidän lapsilla, jotka ei käytä shampoota. Hiki ja muu ihon tali todellakin tarvitsee säännöllistä pesua MYÖS LAPSELLA eikä siihen vesi riitä. Hyi hitto.
 
[QUOTE="takkutukka";25368351]Ihanan tuoksuiset päät varmaan teidän lapsilla, jotka ei käytä shampoota. Hiki ja muu ihon tali todellakin tarvitsee säännöllistä pesua MYÖS LAPSELLA eikä siihen vesi riitä. Hyi hitto.[/QUOTE]

Niin on, tosi ihanan tuoksuinen. :)

Oon tätä selittänyt jo monta kertaa, mutta menköön vielä. Niin kauan kun ihoa ja hiuksia ei ole "opetettu" noille pesuaineille, lika irtoaa aivan hyvin vedellä.
 
"takkutukka"
Niin on, tosi ihanan tuoksuinen. :)

Oon tätä selittänyt jo monta kertaa, mutta menköön vielä. Niin kauan kun ihoa ja hiuksia ei ole "opetettu" noille pesuaineille, lika irtoaa aivan hyvin vedellä.
No nyt on tosiaan "vähän" selityksen makua tuossa. HAH!
Tyylinsä kullakin, meillä lasten hygienia on ihan yhtä tärkeää kuin meidän aikuistenkin.
 
"miima"
No ei haise meidän lasten päät, ja ihan vesipesulla mennään. Koululaisilta pestään shampoolla, niilltä kyllä huomaa, että pää haiskahtaa tunkkaiselta, jos eivät pese shampoolla. Mutta pienet ei tarvi vaikka tukkaa onkin.
 
Näin sivuhuomautuksena. En ymmärrä kyllä myöskään lapsen säännöllistä hiusten pesua, vaikka meidänkin lapsilla on paksu ja tytöllä myös pitkä tukka. Shampoolla pestään jos hiuksiin on päässyt esim. ruokaa tai jotain joka ei pelkällä vedellä lähde irti.
 
"Molleri"
Omalta 4-vuotiaalta pesen shampoolla vain toisinaan, jos vaikka on hikoillut paljon/tai muuta likaa hiuksissa. Samaa moskaa ne taitaa olla kaikki, ne lasten shampootkin... Ainoa ero taitaa olla lähinnä siinä, että jotkut lasten shampoista ei ärsytä silmiä niin kovasti.

Jotta siis ihan hyvin voit pestä pelkällä vedelläkin, mikäli niin tahdot.
 

Yhteistyössä