Pieni, pihlajanmarja :)

Pihlalla sis on ikää jo huikeat 4kk ja rapiat, parin viikon päästä jo 5kk täynnä.

Mutta huolena äidillä mielenpäällä tytön hidas, hidas pituuskasvu - neuvolassa taas kesäkuussa kontrolloidaan ja jos ei kasvu oo olennaisesti kiihtynyt, niin tutkitaan paremmin.

Mutta mitä "syitä" pituuskasvun hiipumiseen... tai siis ylipäätäänkin hitaaseen pituuskasvuun voi olla?

Tyttö oli siis syntyessään 50cm ja nyt neidillä oli tänään pituutta 58,5cm.
Ja jos sillä nyt on merkitystä, niin syntymäpäino oli 3730g ja tämänpäiväinen paino oli 6215g.
Ja nyt tyttö on siis korvikemaidolla täysin, eikä syö vielä soseita.
 
Alkuperäinen kirjoittaja cadetta:
eikö ne kertoneet mitään syitä mistä voisi johtua
Ei... sanoivat vaan, että seurataan nyt vielä kesäkuulle. Ja mie en sit ymmärtänyt alkaa tivaamaan mahdollisia syitä... ennenkuin nyt sit aloin taas pohtimaan.

Niin ja juu... meillä on ollut muitakin alkuun "kitukasvuja" lapsia, mutta tää on kyllä kaikkein hidaskasvuisin ollut verratuna sisaruksiinsakin.
 
Onko tyttö sairastellut? Oman keskimmäiseni kasvu lakkasi tuossa puolen vuoden hujakoilla ja sitä tutkittiin. Labrakokein (lähinnä muistaakseni verikokein) poissuljetiiin erinäisiä sairauksia, en tosin muista mitä sairauksia ja tutkittiin sairastasiko hän jotakin, joka estäisi ruokaa imeytymystä kunnolla. Syytä ei löydetty, ts, ei voitu osoittaa syyksi mitään sairautta, mutta sairastelun kylläkin. Tytöllä alkoi korvatulehduskierre 5 viikon iässä.
 
bud
Meidän tyttö (synt.51cm ja 3.3kg) oli 4kk iässä 60cm ja 5.5kg. On aina kasvanut hitaasti sekä pituutta ja painoa. Samoin ruokitaan kuin veljeensä aikanaan, muttei kasva. :( Tutkittu on veri useemman kerran, muttei mitään löytynyt. 1v oli vain 72.5cm ja 7.7kg. Nyt on 1.5v, painaa 9kg ja on n.80cm. On kuulemma geneettisesti pieni, vaikka me vanhemmat ihan normikokoisia.
 
Nana
Minun siskontyttö oli pieni myös, ja sitä mietittiin neuvolassa. Sitten vaihtui neuvolatäti ja uusi täti sanoi, että mikäs ihme se on, kun kumpikaan vanhemmista eli ole kuin 165 pitkiä. Pienistä vanhemmista tulee pieniä lapsia. :) Eikä lapsessa siis tosiaan mitään vikaa.

Kyllähän pidemmistäkin vanhemmista voi tulla lyhyenläntiä lapsosia, kun pituus käsittääkseni periytyy samalla tavalla kuin ihonväri. Lapsista suurin osa vanhempien keskiarvoja ja sitten voi syntyä näitä marginaalisia tosi tummia tai tosi vaaleita lapsosia. :)
 
h
Alkuperäinen kirjoittaja vieras:
kilpirauhaskokeet varmaan otetaan jossain kohtaa, samoin keliakia. nämä nyt ainakin voivat olla syitä. Tai sit hän on vaan pieni ja kasvaa omalla tahdillaan :)
tuskin ainakaan keliakia, kun ei vielä ole vuiljoja ruokavaliossa.

Allergiat? suolioireinen allergia, aiheuttaa imeyytmishäiriöitä.
 
Meillä kolmas lapsi kasvo todella hitaasti. Pituuskäyrä laski lehmänhäntää ensimmäsen puolen vuoden ajan mutta syytä sille ei koskaan löydetty. Tyttö oli kaiken aikaa pirteä ja tiitterä, kehitty muuten ihan normaalisti. Lähti kävelemään kun pituutta oli hurjat 69cm :D Katsottiin keliakiakokeet, d-vitamiiniin puutos poissuljettiin ja mitähän kaikkea muuta....allergiat jne.

Tämä neljäs lapsi näyttää kasvavan suunnilleen samallalailla. On nyt 5kk justiin ja pituutta 60.9 muistaakseni. Syntyessään oli 47.5cm.
 
niin
Alkuperäinen kirjoittaja h:
Alkuperäinen kirjoittaja vieras:
kilpirauhaskokeet varmaan otetaan jossain kohtaa, samoin keliakia. nämä nyt ainakin voivat olla syitä. Tai sit hän on vaan pieni ja kasvaa omalla tahdillaan :)
tuskin ainakaan keliakia, kun ei vielä ole vuiljoja ruokavaliossa.

Allergiat? suolioireinen allergia, aiheuttaa imeyytmishäiriöitä.
Äidin syömät viljatkin voi kai vaikuttaa, vai onkos ses sitten vilja-allergia?
 
lastensairaanhoitaja
Hyvä että tutkitaan ja seurataan. Yleensä ei ole hätää jos kasvu kuitenkin kulkee omalla käyrällään. Huolestuttavampaa on jos kasvu hiipuu eli putoaa jossain vaiheessa alemmalla käyrälle omaltaan. Ainakin kasvuhormonitutkimukset voivat tulla jatkossa kyseeseen edellä mainittujen lisäksi jos tilanne ei korjaannu.
 
niin niin
Sydäntä ainakin tutkittiin meidän esikoisen kohdalla, kun oli pienempi kuin käyrät ois määränneet... Ei ollu mitään vikaa ja nyt tyttö on tommonen persjalkanen nuor neito 17 vee eli ei kovin isoks kasvanu sitte :D
 
mun esikoinen ollut aina pienikokoinen samoin kuopus, esikoista tutkittu tarkasti ja seurattu, erilaisia kokeita tehty, nyt todettu kasvuhormonivajetta ja koitetaan kuopus saada samoihin tutkimuksiin et hänellä myös varmistetaan onko samasta kyse.
 

Yhteistyössä