Pienen perheen kk:n ruokabudjetti?

  • Viestiketjun aloittaja "Jonnar"
  • Ensimmäinen viesti
"Jonnar"
Paljonko teillä menee kolmihenkisen perheen ruokakauppa ostoksiin kuukaudessa? Sisältäen siis vessapaperit, pesuaineet yms.

Meidän perheessä tyttö 8kk, äiti 21v ja isä 23v. Tuntuu siltä, että meillä menee turhan paljon ja että vähemmälläkin pärjäisi.. Vai pärjäisikö? Ostetaan paljon tarjoustuotteita ja halvempiakin merkkejä.
Sitten on nää minkä hinnasta en tingi eli en osta sitä halvinta: pehmeä ja valkoinen :)D) vessa- ja talouspaperi, kahvi, naudan jauheliha, oltermanni, kotimaiset vihannekset jos vaan saatavilla yms...

Kuukaudessa rahaa menee ruokakauppaan ainakin 500 euroa.
 
meillä
330€/kk menee meillä, isä 25 v, äiti 24 v ja lapsi 1 v. Tuohon kuuluu kaikki ruoka + pesuaineet, paitsi ei vaipat. Kotimaiset vihannekset nyt on aika halpoja kuitenkin, kun vertaa moneen muuhun tuotteeseen.... valkosta ja pehmeetä paskapaperia löytyy esim. pirkalta, se on ihan yhtä hyvää kuin mm. lambi. Itse ostan välillä luomujauhelihaakin.... ett kyllä tuohon budjettiin mahtuu "turhuuksiakin".
 
"vieras"
1v ja 4v lapset sekä minä. Ruokauppaan (ruoka, vaipat, pesuaineet, vessapaperit yms) menee noin 300e kuukaudessa. Syödään monipuolisesti ja terveellisesti, mutta teen todella tarkan ostoslistan.
 
"Jonnar"
Kiitos vastauksista! Täytyy siis alkaa kattomaan tarkemmin että mitä ostaa, kyllä sitä pitäis pärjätä reilusti vähemmällä kuin tuolla 500 eurolla, jos muutki pärjäävät.

Säästövinkkejä otetaan vastaan! :D ja ehdotuksia edullisista resepteistä joista riittää vaikka seuraavallekkin päivälle...
 
"vieras"
Minusta ruoasta on turha säästää, jos listalla on kotimaisia vihanneksia ja luomua ja muuta terveellistä. Jos kauppakassit täyttyvät herkuista ja valmisaterioista, niin sitten kyllä. Säästämisessä ruoan laadun pitäisi aina parantua, ei huonontua.
 
"vieras"
[QUOTE="vieras";29146977]Minusta ruoasta on turha säästää, jos listalla on kotimaisia vihanneksia ja luomua ja muuta terveellistä. Jos kauppakassit täyttyvät herkuista ja valmisaterioista, niin sitten kyllä. Säästämisessä ruoan laadun pitäisi aina parantua, ei huonontua.[/QUOTE]
Ensimmäinen juttu kuitenkin on se, että katsoo, ettei tule hävikkiä. Ruokaa ei saisi mennä yhtään pilalle. Se on ekologinenkin asia.
 
"vieras"
400 euroa menee ja meitä kaksi aikuista ja lapsi 2 v. Tuossa on myös vaipat ja shampoot ym. Ostetaan vain marinoimatonta lihaa, pehmeää wc-paperia, myös oltermannia tai kalliimpia juustoja jne. Toisaalta meillä tehdään aina ruoka itse, eli ei mene eineksiin rahaa. Ja osa arkilounasta syödään eväillä, osa työpaikan ruokalassa, lapsi syö aina tarhassa. Nuo varmaan laskevat laskua, vaikka laadukkaastu syömme.
 

Yhteistyössä