pienen lääkitseminen

kuinka usein, monenko tunnin välein olette antaneet suppoa/ pamolf pikkuiselle sairastaessa? mietin näin illalla kun nyt klo 18 annoimme pamolfn, mihin aikaan uskaltaa yöllä lääkitä uudelleen? poika 15kk, n.13kg.
 
Meillä käytetään nestemäistä Panadolia, joka meillä toiminut erittäin hyvin. Supoista ei imeydy kaikki vaikuttavat aineet. Siksi meillä siirryttiin suun kautta otettuun nesteeseen. Eikä meillä poikakaan tykännyt supon laittamisesta. Kaikin puolin ystävällisempää suun kautta kuin suppoina...
 
Meille lääkäri painotti vauvan ja pienen lapsen hoidossa kivun hoitoa. Eli 3 h välein eri lääkkeitä parasetamolia ja ibuprofeiinia vuorotellen. Kun kipu pidetään poissa vauva/lapsi juo, syö ja nukkuu hyvin ja näin ollen paranee. Eikä ole vaaraa nestehukasta. Tämä oli lääkärin ohje meille ,kun vauva kovassa kuumeessa 6 kk iässä.
 
Meilläkin lääkäri sanoi että kaikkia kipulääkkeitä maksimisatsi niin saa parhaan tuloksen. Eli panadolia (3 kertaa/vrk, ei tarvi olla 8-tuntia välissä, voi antaa esim 4 tunnin välein) ja lisäksi reseptilääke Pronaxen 12 tunnin välein. Lääkärin kertoman mukaan toimivat yhdessä parhaiten.
 
Hoitsukin osallistuu kipukeskusteluun: Ehdottomasti panadolia suun kautta mielummin kuin suppona.Nopeampi vaikutusaika ja lisäksi pienillä lapsilla pitäisi välttää kaikkia ylimääräisiä pyllyn alueelle kohdistuvia "ikävyyksiä".Panadolia voi antaa 6 tunninkin välein ja niinkuin aikaisemmat kirjoittajat jo tuossa vinkkasivatkin,pronaxen on erittäin tehokas lääke!Parhaiten kivun saa pois kombinaatiolla eli pronaxenia aamulla ja illalla ja panadol-satsit väliin sijoteltuina ;)
 
Alkuperäinen kirjoittaja rouses:
miks ei tämmösistä asioista lääkärit voi oikeesti sanoa suoraan?? :kieh: ite ku oon niin varovainen lääkkeitten suhteen..
oletko ihan kysynyt?
ku meillä ainaki nää kipulääkeasiat tuli esiin vasta kun kysyin miten voimme selvitä seuraavana päivänä lennoista, ku pojalla todettiin korvatulehdus just päivää ennen matkaa joka käsitti 2 eri lentoa. jos en olis kysynyt ei olis tullu puheeks..
 
Musta suppoja ei kannata ollenkaan väheksyä. Ainakin meillä lapset vauvana ei ole mitenkään olleet kovin yhteistyöhaluisia lääkinnän suhteen. olenkin antanut yöksi pronaxenin suun kautta ja panadol-supon lisäksi. Kombinaatio todella paras. Mutta siis supot kunniaan. Ne vaikuttaa tasaisesti ja niitä käytetään aikuisillakin kipulääkityksenä tietyissä tapauksissa. ettei tulisi vain väärää käsitystä, että ne olis aivan huonoja ja pannassa. Esim. oksennustaudissa/kurkkukivussa paljon parempia kuin suun kautta otetut. ja jos lapsi sylkee pois niin parempi pepun kautta. Pieni mainoslause siis suppojen puolesta tämä. :)
 
Meille kans moni lastenlääkäri sanonu että ensisijaisesti lääkkeet kannattais antaa suun kautta. Mutta kyllähän maalaisjärjen käyttö on sallittua, ja joissain tilanteissa se suppo on varmastikin parempi, jos just esim oksennustauti tai lapsi ei suostu lääkettä suun kautta ottamaan. Pääasia että saa lääkettä. Me ei olla ikinä suppoja "jouduttu" käyttämään kun neiti ottaa lääkkeensä aina ihmeen hyvin ja suosiolla, ainaki vielä.. :whistle:
 
joo siis panadolia mäki olen suppona antanut ja nestemäisenä lisäksi se pronaxen. supot kunniaan sanon minäkin!

nyt vasta ku jäppinen 1v8kk ostin ekaa kertaa pamolf tabletteja mitkä liotetaan maitotilkkaan.
 
Meilläkin on nyt pääasiassa Pamol F:t käytössä kun menevät helposti alas lusikalliseen vettä liuotettuna ja ovat edullisempiakin kuin nestemäinen Panadol. =)
Heräsikin lisäkysymys aiheeseen liittyen.. kun nuo hampaat ovat olleet jo viikkokaupalla riesana ja siihen on lääkettä annettu jo useasti, niin onko joitain suosituksia miten pitkään voi antaa lääkettä?
Meinaan siis 10 päivää peräkkäin tyyliin. Noitahan nyt pukkaa urakalla tässä 1-2 vuoden välillä. Tuntuu että saisi olla koko ajan olla antamassa lääkettä.
 
Pronaxen + panadol todettu tehokkaaksi myös täällä. Ekan kerran korvatulehdukseen kun sai pronaxenia niin sekä lääkäri että apteekkari varoitti antamasta mitään muuta kipulääkettä samana vuorokautena kun antaa pronaxenia.

Osastolla annettiin samaan aikaan isot satsit molempia, että se siitä ohjeesta :whistle:
 

Yhteistyössä