Pidättekö koskaan kulissia yllä? (hieno iso talo, autot ym.. mutta oikeasti kauheat velat)

  • Viestiketjun aloittaja "eräs mamma"
  • Ensimmäinen viesti
"eräs mamma"
Eli ulkokuori näyttää siltä, että pärjäisitte hyvin, olette rikkaita, kaksi kallista autoa, mahtava huvila, avioliitto kukoistaa, eikä mikään voisi olla paremmin juuri nyt.

Ja oikeasti, "VOI..., miksi piti ostaa näin kallis talo ja vieläpä kaksi autoa!!! Miksi oi miksi??? Ja toi ukkokin/akkakin urputtaa tossa kokoajan. Itsepähän halusi kaikki nää krumeluurit.

Nyt ollaan sit kauheessa velkakierteessä. Mitä tässä pitäis tehdä, niin MITÄ??? No pitihän meidän näyttää vähän naapurin Virtasille, että on meilläkin varaa parempaan elintasoon kuin heillä.

Mutta tässä vaiheessa sitä vaan miettii, että MITÄ SITÄ OIKEIN TULI TEHTYÄ?????"

Onko kellään näin?? Itekin joskus tullut mietittyä, että mitä sellaisen kalliin talon ja useamman kalliin auton pitäminen ymym oikein maksaa.

Onko ihmisillä oikeasti varaa sellaiseen elintasoon, vai ovatko he ottaneet kauheat velat sitä varten???
 
vierasss
Eiköhän se ole aika selvä, että useimmilla on velkaa taloistaan, autoistaan, mökeistään ja joskus tulee vähän riitaakin kotona. Ei kai sitä tarvitse erikseen julistaa, että meillä on talosta niin ja niin paljon velkaa.
 
No eipä kuulu tapoihini.

Mä ehkä jopa vähän turhan avoimesti puhun esim. raha-asioista. Mä en vielä ole nähnyt mitään syytä niitä sen kummemmin salailla, saati että alkaisin esittämään mitään enempää, kuin mitä olen.

Ja esim. juurikin meidän naapurit kyllä tietää, ettei me rahassa kylvetä. Tuntuisi ihan älyttömältä vetää jotain roolia :D
 
vieraas
Talo on hieno ja uusi ja velkaa paljon. Talolaina hoituu hyvin.

Autot on vanhat ja velattomat.

Minulla on pikkulainoja liikaa ja on vaikeaa niitä lyhentää nyt hoitovapaalla. Perinnässä ei ole mitään, mutta välillä lyhennän toista velkaa toisella. Teen keikkatyötä, mutta aina sitä ei ole. Koko lastenhoidontuki kuntalisineen menee talolainaan. Lapsilisillä ja palkoillani maksan muita laskuja.

Hienosti emme elele vaan hyvinkin nuukasti. Kulissia pidän yllä miehelleni. Hän ei tiedä totuutta raha-asioistani.
 
ei hienostelua
Meillä on ihan tavallinen 80-luvun talo ja yli 10 vuotta vanhat autot. Velkaa on silti paljon talosta, vaikka saatiinkin se edullisesti, koska asutaan pääkaupunkiseudulla. Velat pystytään kyllä maksamaan ihan hyvin. Vuokralla asuminen olisi täällä vielä kalliimpaa. Onneksi korot on nyt alhaalla.
 
Meillä on talo, autot ja lainaa, mutta ei minkäänmoista tarvetta esittää kellekkään mitään. Viimeksikin, kun lähdettiin asuntoesittelyyn, sijoituskohdetta kattoon, vedin kumpparit jalkaan ja ukko tuli verkkareissa, ihan noin niinku testimielessä, että minkälaista palvelua saadaan :D
 
Nuuni
Meillä on vähän toisin päin, eli massia löytyy ja asunto, auto jne omaisuus on velaton, mutta joidenkin ihmisten edessä täytyy esittää "köyhempää" kuin mitä ollaan. Jotkut luulevat, että meillä on hurjasti velkaa, vaikka todellisuudessa näin ei ole. Ei vaan tee mieli sanoa sukulaisille, jotka kieriskelevät luottokorttiveloissaan, että meilläpäs on kaikki maksettu ja säästössä ihan kivasti rahaa. Alkavat pian odottamaan rahallaista apua meiltä tai sitten pahoittavat mielensä tms. Toisaalta me kyllä eletäänkin joissain asioissa köyhemmin kuin olisi pakko, että siitä se "kulissi" varmaan osittain myös syntyy.
 
velkainen mutta onnellinen
Usein se vain on niin, että ostaessaan hienon, ison talon ja vähänkin tilavamman, turvallisen auton, joutuu tässä maassa ottamaan lainan tai muun rahoituksen. Se, että on velkaa, ei tarkoita mitään kulisseja.

Parisuhde ja sen toimivuus on sitten täysin eri asia. Sen toimivuuteen ei välttämättä vaikuta lainkaan raha tai omaisuus. Luuleekohan aloittaja, että köyhät on aina onnellisia ja parisuhde toimii ja köyhät ei kännää tai tappele.

Ja viimeiseen kappaleeseen vastauksena, että ne velatkin maksetaan ja velkaa ei pankista saa ilman riittäviä tuloja ja/tai säästöjä.

Miksi näitä kateellisten kirjoituksia aina vain tulee ja miksi se on niiiin suomalaista.
 
must tuntuu
Minulle on tästä asiasta tullut ihan päinvastainen mielikuva. Ihmiset kuvittelee, että nuo elää kulissielämää, vaikka asiat ovat kunnossa. Ilmeisesti pitäisi olla jotenkin kurjaa, kun toinen sattuu olemaan pitkäaikaistyötön.
 
"vvieras"
No tässä aloittuksessa kyseltiinkin, että pitäisi pitää yllä kulisseja, vaikka ei ole siihen varaa. Se on ihan eri asia kuin ostaa jotakin, koska siihen on kivasti varaa (vaikka lainalla).
 
Melkein kolmekymppinen
Meillä sama tilanne, kuin Nuunilla. Asunto on uusi, iso, ja velaton (Espoossa). Ollaan taloa katselemassa, ja siihenkään ei tulla tarvitsemaan kuin pieni velka. Meillä ei ole taloudellisia ongelmia, auto on velaton, tosin ihan tavallinen pienen perheen auto. Meillä olisi varaa pitää minua kotiäitinä vaikka kuinka kauan, mutta en siitä halua kavereielle puhua. Olen itse vähävaraisesta perheestä, ja tiedän olevani tällä hetkellä etuoikeutetussa asemassa. Pitää olla nöyrä, ja kenellekään ei esitetä mitään. Emme leveile tai kuluta ylettömästi. Matkustellaan kun on sopiva tilaisuus, ostetaan laadukasta ruokaa ja laadukkaita tavaroita, mutta emme ole mitään pintamuodin seuraajia, vaan hankimme harvoin ja tarpeeseen.
 
talous kunnossa
[QUOTE="vvieras";29570345]No tässä aloittuksessa kyseltiinkin, että pitäisi pitää yllä kulisseja, vaikka ei ole siihen varaa. Se on ihan eri asia kuin ostaa jotakin, koska siihen on kivasti varaa (vaikka lainalla).[/QUOTE]

Aloitus on sillä tavalla omituinen, että jos ei ole varaa, ei niitä kulisseja voi pystyssä aloittajan kuvaamalla tavalla pitää. Talon ja auton kokoisia kulisseja ei aivan helpolla nykyään pysty edes hankkimaan. Siinä on muuten velkojat ja ulosottomies heti perässä. Jotkut tietysti valitsevat mieluummin ne velat, talon ja ehkä työn vuoksi tarpeellisen auton ja elävät muuten vaatimattomammin ja huolehtivat pakosta talousasioistaan ja budjetista tarkasti ja suunnitellen.

Tämä on täysin eri asia kuin se, että monella nuorella sinkullakin on kulissit pystyssä, kun etsitään sitä maailman komeinta tai kauneinta kumppania, ostellaan kalliita puhelimia ja vaatteita osamaksulla tai tiliin, hankitaan rakennekynnet ja hiustenpidennykset, bilettääkin pitää ja vuokrat, laskut ym. jää maksamatta ja ulosottoon.

Luulenpa , että näitä tapauksia löytyy paljon enemmän näistä kulissien ylläpitäjistä.
 
talous kunnossa
[QUOTE="vvieras";29570345]No tässä aloittuksessa kyseltiinkin, että pitäisi pitää yllä kulisseja, vaikka ei ole siihen varaa. Se on ihan eri asia kuin ostaa jotakin, koska siihen on kivasti varaa (vaikka lainalla).[/QUOTE]

Mistä sitten aloituksen otsikkoon jo tuli provosoiva ja osoitteleva sävy, mikä jatkui kirjoituksessa. Onko aloittajalla omakohtaisia kokemuksia vai miten hän yrittää yleistää tällaisen ilmiön ja kulissit. Varmasti on niitä esim. yrittäjäperheitä ja työttömiä, joiden taloustilanne on talouskriisin johdosta heikentynyt ja tulot eivät vastaa niitä hankintoja, jotka pitäisi maksaa. Se on mielestäni eri asia kuin kulissit.

Jos ihmiset haluavat jotain muuta kuin tehdä katkerana omassa vuokrayksiössään katkeria avauksia, niin silloin on pakko ottaa myös jonkin verran taloudellisia riskejä.
 
toistepäin
No meillä saattaa olla toistenpäin, tavallaan eletään köyhemmin kuin moni samoilla tuloilla elävä. Asunnosta on lainaa, mutta ei sitäkään enää kauaa. Kirpparilla käyn ja alennuksesta ostelen, lapsilla on kuitenkin kaikki mitä tarvitsevat vaikka ei merkkiä olisikaan. Kilpasille on turha tuollaisesta lähteä koska siinä tulee noutaja ennemmin tai myöhemmin, aina on parempi tuloisia. Raha on vain asia josta en todellakaan halua stressata, järkevämpää hoitaa asiansa hyvin ilman teatteria.
 
Näkökulma tämäkin
Joku on jossain sanonut, että velalla voi vaihtaa yhteiskuntaluokkaa, pitää paikkansa. Vain varakkaiden ei tarvitse ottaa lainaa - riippumatta varakkuuden tasosta.
 
huhhuijaa
[QUOTE="Vierailija";29570544]Ei oo mitään tarvetta esittää mitään ja koreilla taloilla tai autoilla. Meillä on 25 vuotta vanha auto, ja kerrostalokolmio joka rakennettu 70-luvulla :D[/QUOTE]

Toisinaan on myös kyse siitä, että ei pysty esittämään, kun sekin vaatii rahaa. Jos ei ole varaa, niin sitten ollaan ylpeitä siitä, että ei esitetä parempaa, kun ei kerran olla sen parempia.
 
...................
Joskus köyhäilykin on näyttelemistä ja kulisseja. Joillakin on hirveä tarve kertoa kaikille, että ei olla rikkaita, eikä halutakaan olla. Käännetään asia tavallaan päälaelleen.
 

Yhteistyössä