PH-mittauksesta ja Prepulsid lääkkeestä

Heippa taas pitkästä aikaa! Siitä on jo muutama kuukausi kun kävin täällä kertomaan meidän pikku neidin oireiluista ja refluksi epäilystä, ja sain teiltä kannustusta hakemaan apua. Kiitos vielä siitä! :hug:

Nyt tilanne on sellainen, että noin 2kk sitten tehtiin tytölle (silloin 4kk) ph-mittaus, ja refluksia ei sen mukaan löytynyt eikä siis myöskään aloitettu lääkitystä. Olin siis tästä tiedosta hyvin hyvin yllättynyt, koska oireet olivat aivan selvät: meillä siis oireina, hikottelua, röyhyjä, kirkkaita pulautuksia, kitinää, kimeää itkua, tukkoisuutta yöllä, katkoiset unet, runsas syljen eritys, hengityksen rohina..yms.. Lääkäri käski vaan lisätä kiinteitä (olimme siis aloittaneet kiinteiden syönnin kun tyttö oli 3,5kk) Olin aivan varma että vihdoin saisimme tytön oloon apua, kun ph-mittaus tehtiin. Mutta tosiaan mitään närästystä ei kone ollut mitannut.
No saimme sitten uuden soittoajan, (se oli siis tänään) ja kysyin sitten lääkäriltä että kuinka luotettava ph-mittaus on; hän selvensi että kone mittaa happamuuden, mutta jos neste joka nousee suuhun on emäksistä, sitä se ei merkitse. Se voi myös aiheuttaa vauvalle kipuja, mutta ei aina. Lääkäri oli muutenkin tosi asiallinen ja kyseli rauhassa mahdollisista oireista, esim, levottomista öistä ja rohisevasta hengityksestä ja ummetuksesta. Kerroin kaiken mahdollisen ja hän oli sitä mieltä että prepulsid nimistä lääkettä voisi kokeilla.

Onko kenelläkään kokemusta vastaavasta? että lääkitys on aloitettu, vaikka ph-mittauksella ei ole refluksia todettu.
Vähän mietityttää tuon lääkkeen sivuvaikutukset, mutta toisaalta säälittää tytön jatkuva paha olo.

Toivottavasti lääke tepsisi!

Olisin todella kiitollinen kaikista vastauksista, mielelläni lukisin muiden kokemuksia :flower:

Terveisin, kohta puoli vuotiaan äiti
 
Chamorphis
Meillä pojalla on kans ollut monta kuukautta kestävä yskä, jota ensin pidettiin kissa-allergiana. Ei kuitenkaan yskä kadonnut mihinkään, vaikka kisumirri laitettiin pois hetkeksi. No selvittely jatkui ja viimein ja vihdoin lääkäri kuunteli myös muita oireita. Ei noteerannut niitä aiemmin kun oli niin varma kissa-allergian aiheuttavan yskän. Joo olihan sielä myös kissavasta-aineet koholla. Poika kans röyhtäilee niin, että suuhun selvästi nousee jotain, hikkaa, aivastelee, nieleskelee ja kirkasta nestettä valuu suusta. Oon pistäny sen kirkkaan nesteen melkein tähän asti hampaista johtuvan kuolaamisen piikkiin. :D Mitäs vielä... Öö... Herää hysteeriseen itkuun unilta ja saattaa myös leikkiessään lattialla yhtäkkiä ruveta itkemään samalla lailla. Yöt tosi katkonaisia heräilee usein eikä rauhoitu muuten ku tissille. Ei koskaan oo ollut kova pulauttelemaan. Kuitenkin rupes ennen lääkitystä välillä tulemaan megasuuria oksennuksia pääasiassa kiinteiden yhteydessä.
Me saatiin lähete lastenpolille missä lääkäri epäili myös oireiden johtuvan refluksista. Saatiin Gaviscon lääkitys siihen ja se pahensi oireita oikeastaan heti. Soitin lastenpolille ja saatiin tilalle Prepulsid ja oltiin saatu myös lähete ph-mittaukseen. Prepulsid rupes auttamaan oireisiin muutamassa päivässä ja kieltämättä hirvitti kans aloittaa se lääke sivuvaikutuksien takia. Meillä on juuri tänään aloitettu tuo ph-mittaus ja pelottaa kans että siitä ei mitään löydetä! :ashamed: Oireet kuitenkin pahentuneet taas kun tuo Prepulsid ollut nyt tauolla kolme päivää tuon mittauksen takia... Itse olisin halunnut perua koko mittauksen, koska diagnoosin voi tehdä ilman sitäkin. Lääkäri kuitenkin halusi sen tuon lääkkeen takia... Mun mielestä diagnoosi kuitenkin selvä kun kerran lääke auttaa ja oireet pahenee heti kun lääke jätettiin tauolle...
Tiesithän muuten, että esim. allerginen refluksi ei välttämättä näy ph-mittauksessa? Se vaikka mittauksessa ei mitään löydy ei tarkoita sitä, että refluksia ei ole! Toivottavasti saat jotain apua ja suosittelen kyllä tuota lääkettä meillä se tehosi. Siinä on kuitenkin seuranta lääkärin kautta, että siinä mielessä voi olla luottavaisin mielin. Itse pelkään kans just sitä, että lääkitys lopetetaan jos ei mitään mittauksesta löydy... Ja poika on kuitenkin kärsiny mun mielestä tarpeeksi kauan!!!

Cham ja poika 8,5 kk
 
meillä 3vee muksulla ollut oikeastaan koko elämänsä ajan ongelmia allergioiden ja astman kanssa (aina olleet yöt huonot) ja sitten vielä kevät-kesällä tänä vuonna alkoi oireilemaan röyhtäilyillä, nieleskelyillä ja kunnollisilla riehakohtauksilla sekä astman pahenemisella.

lopulta saimme astma/allergialääkäriltä lähetteen ph-mittauksiin. joissa ei sitten näkynyt yhtään muuta kuin ruokailun yhteydessä röyhtäilyjä kuulemma normaalia. emme saaneet lääkitystä!

kun pääsimme allergologille niin heti sanoi, että kuulostaa refluksilta, ja tuon ikäisellä ruokailun yhteydessä/jälkeen ei normaalia. ja lääkitys losec mups (vatsahapposalpaaja). ongelma vaan, ettei vie tuota varmaan "allergista refluksia" jos saa edelleen väärää ruoka-ainetta elimistöön.

tilanne, että jos ei nyt vielä kohotettu losec mups lääkemäärä tehoa niin pitäisi vaihtaa prepulsidiin ja epäilyttää myös tuo, että onko se oikea lääkitys. meillä kuitenkin dieetti on jo sen verran "kamala" ettei saa syödä oikeastaan mitään ja on edelleen refluksia (nieleskely, röyhtäily ja reagoi olotilaan kauhealla riehunnalla) eikä auta kuin hiilitabletit.
 
Kiitos Chamorphis ja maiskuttelija teille vastauksista! :hug:

Chamorphis: Juu mua kanssa pelotti ihan hirveästi kun sitä ph-mittausta suunniteltiin että mitä jos mitään ei löydetä eikä lääkitystä saa, ja niinhän siinä sitten kävi. Pakko sanoa että itku tuli sen puhelun jälkeen, kun kuulin että mitään refluksi tautiin viittaavaa ei löydetty! Mutta en tiedä, jos olisin ollut tiukempi ja vaatimalla vaatinut lääkistystä, olisiko se aloitettu.. (jälkiviisautta.) TSEMPPIÄ TEILLE!!!!!
En kyllä tiennyt että allerginen refluksi ei selviä mittauksella! Kiitos vaan tiedosta. Tänään se lääkäri kysyikin että onko mahdollisia allergioita selvitetty, mutta eipä niitä tosiaan ole tutkittu, varmaan koska minkäänlaisia iho oireita ei ole ollut, ja kakka suht normaalia...
Hmmm...mietin että pitäisikö olla pari viikkoa maidotta?? Imetän kuitenkin edelleen.. No kyllä me nyt kuitenkin kokeillaan sitä lääkettä jos siitä yhtään apua olisi!! Tämäkin päivä ollut ihan hirveä! Sylissä olen kantanut lähes koko ajan ja syöminen näyttää tosi tuskaiselta.. Harmittaa sekin kun tuntuu että kehitys viivästyy tämän vaivan takia, kun lattialla viihtyy niin älyttömän vähän ja masulteen ei ollenkaan.. :(

Voimia teille kummallekin, toivotaan että pienten vaivat helpottuvat... :hug:
 
Chamorphis
Tulen joo kertomaan sitten mitä tulokset sanovat. Tänään saatiin onneksi letku pois ja nyt on taas lääkitys päällä. Noi allergiat on vähän kurjia juttuja, kun niitä sitten rupeaa selvittelemään. Joillakinhan allergiat ilmenee vain ja ainoastaan refluksina, ettei mitään iho-oireita tai muita sellaisia edes ole...
 
Refluksi voi tosiaan olla ainut allergian oire, kylläkin hyvin ikävä sellainen. Imetystukilistan sivuilla on hyviä neuvoja allergisen imettämiseen.

http://imetystukilista.net/sivut/index.php?option=com_content&task=view&id=103&Itemid=167
 
Chamorphis: kiva että saitte letkun pois ja saatte taas jatkaa lääkitystä! meille tuli tänään postissa resepti sille prepulsidille, täytyy tästä kohta lähteä käymään apteekissa! jos jo päästäisiin tänään aloittamaan lääke!

miten muuten muilla menee tuo annostelu lääkkeen kanssa; miten paljon, milloin ja miten usein annatte. meillä taisi olla että, enintään neljä kertaa päivässä, isojen aterioiden jälkeen ja 1,6 ml.

Kiitos NallePuh82 linkistä!
 
Meillä on ollut prepulsid käytössä kohta 2 vuotta. Sitä ekg:tä seurataam jos qt-aikaan tulee muutoksia, eli sen se Prepulsid voi aiheuttaa. Meillä ei muutoksia ole tullut.

Mua ihmetyttää kyllä pienen tytön äiti tuo teidän ohje lääkkeen käyttöön. Prepulsid pitää nimenomaan antaa ENNEN ruokaa, noin 20 minuuttia ennen. Eli lääke lisää suolen liikkeitä ja ruoka kulkeutuu näin nopeammin eteenpäin ja vähentää näin ollen ruuan takaisinpäin tuloa. Annostus on painon mukaan, mukana tulevissa ruiskuissa on paino ja ml- annostukset.
Meillä lääke menee 4 kertaa päivässä, eli ennen ruokailuja: ennen aamupalaa, ennen lounasta, ennen päivällistä ja ennen iltapalaa.
 
AIJAA!! No sitähän minäkin! Kiva Zeena että tulit kertomaan tuon! Nimittäin minä vähän ihmettelinkin sitä ohjetta että ruan jälkeen..piti oikein moneen kertaan lukea se ohje, kun niin ihmetytti! koska jotenkin oli jäänyt jostain semmoinen kuva että se annetaan yleensä nimenomaan ennen ruokaa! Hyvä että ei olla vielä annettu, täytyy huomenna soitella lääkärille ja kysyä mitenkä tehdään!
Kiitos vielä!!! :flower:

Olisi kiva kuulla muidenkin kokemuksia, ja kaikki muutin kommentit enemmän kuin tervetulleita!
 
Meillä myös tytöllä diagnosoitu refluksi ja lääkityksenä oli Prepulsid. Tytöllä siis refluksi-oireilua oikeastaan syntymästä asti-epämääräistä tyytymättömyyttä, levottomuutta, kaaressa oksentelua pahimmillaan kymmeniä kertoja päivässä, viihtyi vain pystyasennossa, veti selkää kaarelle, söi nyrkkiä, kitisi ja vitisi, nukkui huonosti, oli rytmitön ja hymytön jne...

Neuvolassa asiaan ei otettu muuta kantaa kuin seuraillaan ja aloittakaa kiinteät, joista ei ollut oksenteluun mitään vaikutusta-ainoa ero oli oksennusten väri. Tytön ollessa 4kk päädyin itse oireiden perusteella siihen että kyseessä on erittäin todennäköisesti refluksi ja saatiin neuvolasta itse pyydettyämme kokeiluun Gaviscon. Siitä oli osittaista apua pari viikkoa, jonka jälkeen oireet paheni rytinällä ja hakeuduttiin yksityiselle joka laittoi sitten eteenpäin lasten- ja nuorten sairaalaan. Tytölle tehtiin siellä mahan ja suoliston varjo-ainekuvaus mahaportin ahtauman poissulkemiseksi-sitäkin epäiltiin oksentelun rajuuden vuoksi. Kuvauksessa ei mitään löytynyt ja lääkäri diagnosoi oireiden perusteella rajun vauva-ikäisen refluksin tytön ollessa 6kk. Ph-mittauksesta kysyin, niin sanoi ettei ole lainkaan välttämätön diagnosoinnissa, vaan ainakin meidän tapauksessa oireet oli niin selkeät että riittivät. Lääkityksenä aloitettiin siis Prepulsid ja jo parissa päivässä tytössä oli nähtävissä selkeä ero ja kuukaudessa oksentelu ja muut oireet loppuivat kokonaan. Tyttö muuttui aivan täysin, hymyttömästä, vakavasta ja levottomasta vauvasta tuli herkästi hymyilevä, hyväntuulinen ja rauhallinen vauva, joka alkoi nukkua yönsä ja päiväunet ja siihen asti kadoksissa ollut rytmi löytyi itsestään.

Tytöllä kyseessä siis puhtaasti rakenteellinen refluksi ja Prepulsid oli käytössä puolivuotiaasta reilun vuoden ikäiseksi. Ekg otettiin muistaakseni kolmeen kertaan ja mitään muutoksia siihen ei tullut-lääkärin mukaan muutokset näkyvät yleensä varsin nopeasti lääkkeen aloituksen jälkeen jos ovat tullakseen ja ovat kuulemma tosi harvinaisia vaikka kyse onkin erityislupavalmisteesta. Ja Prepulsid pitää tosiaan antaa ennen ruokaa, meillä annostus oli 3x2ml. Lääkitys onnistuttiin lopettamaan kun neiti oli n.1v2kk, oltiin aiemminkin kokeiltu lopettamista , mutta silloin oireet palasivat.

Nyt tyttö 1v8kk, eikä ole tosiaan viime kevään jälkeen lääkitystä tarvinnut ja oireet ovat pysyneet poissa. Tietyn herkkyyden kyllä huomaa, on erittäin herkkä yökkäämään ja joskus harvoin saattaa hieman pulauttaa jos on syönyt mahansa oikein täyteen-ja tulee luultavasti olemaan närästysherkkä lopunikäänsä, mutta se nyt on pientä kun vertaa siihen mikä tilanne reilu vuosi sitten oli. :/

Toivottavasti teille muillekin asian kanssa kamppaileville apua löytyy! :hug:
 
Chamorphis
Meillä kans tuossa Prepulsidissa on annostus neljä kertaa vuorokaudessa. 2 ml kerralla annetaan. Viimeinen annos annetaan iltapuuron yhteydessä.
Hilunen toi tuntuu olevan yleistä neuvolas et viitataan kintaalla ja sanotaan vaan et kuuluu asiaan.. Meillä kans on ollu ihan pienenä levoton ja helposti kitisi kaikesta. Ei oikein viihtyny muualla kun sylis. Huomas kans heti eron kun aloitettiin Prepulsid... Muuttu poika taas iloiseksi itsekseen! =) Nyt on taas toista päivää käytös tauon jälkeen ja odotetaan et rupeis auttaan. Muistaakseni meni muutama päivä ekalla kerrallakin ennen ku rupes näkyyn vaikutus...
 
Kiva hilunen että kävit kertomassa kokemuksesi! Kuulostaa niiiin tutuilta nuo mainitsemasi oireet! Paitsi meillä tyttö ei oksentele rajusti, vaan yökkäilee.. Mutta ei tosiaan mitään isoja määriä..
Tänään aloitimme lääkkeen annon, 2krt nyt annettu. Tosi hyvin muuten maistu lääke! :D Voi että toivon niin että lääke tepsisi! Mutta pelottaa myös että mitä jos ei auta ollenkaan... Sylissä ja pystyasennossa saanu taas kantaa koko päivän ja tosi rikkinäisiä unia nukkunu ja vaan kitisee ja "valittaa" ja röyhtäilee ja hikottelee.. huoh..
Onko teillä muuten miten vaikuttanut oireilut lapsen kehitykseen esim. ryömimiseen.. Kun meillä tyttö ei yhtään olisi masulteen puoliväkisin ollaan pidetty ja kun on selälteen niin on vaan ihan tikkusuorana ja jäykkänä, kun taas mitä oon muita saman ikäisiä (5-6kk) nähny niin ne imeskelee varpaitaan ja masulteen yrittää pyrkiä eteenpäin.. Oon ihan varma että jos vaivaa ei ressulla olisi, niin olisi ihan erilainen.. Kunpa se lääke nyt auttais!!! Tuun tänne kertoon jos alkaa vaikutus näkymään..
 
Meillä ei lapsi oppinut kääntymään eikä ryömimään ennen kuin refluksi saatiin kuntoon. Ei voinut yhtään pitää lattialla, koska se oli selvästi niin tuskallista. En suosittele lasta pitämänä väkisin lattialla vatsallaan, koska se sattuu ihan varmasti. Meillä ei viihtynyt kunnolla selälläänkään.

Me ratkaistiin asia ostamalla kävelytuoli ja sitteri ja pidettiin lasta niin kuin hön parhaiten viihtyi eli pystyssä. Kun ruokavalio oli saatu kuntoon ja sopiva lääkitys, oppi tyttö n. viikossa ryömimään ja kääntymään ja alkoi siitä pian sitten kontata ja nousta istumaan yms. eli kehitys otti jättiharppauksen eteenpäin. Kannattaa tässä(kin) asiassa edetä lapsen tahtisesti ja keskittyä hoitamaan refluksi ensin alta pois, jotta lapsella on sitten mahdollisuus lähteä niitä taitoja harjoittelemaan. Muihin terveisiin lapsiin ei kannata lähteä vertaamaan, siinä pahoittaa vaan turhaan oman mielensä.

 
Mukava jos omista kokemuksista on muillekin apua-vertaistukea kaipasin itsekin kun tilanne oli meillä pahimmillaan. :hug:

Neuvolassa ei tosiaan yleensä tiedetä refluksista paljon mitään, meillekin todettiin, ettei voi olla refluksia, koska tyttö kasvaa ja kehittyy normaalisti-kaipa tuo kasvoi, kun käytännössä asui tissillä koko ajan kun yritti syömisellä helpottaa oloaan, oksentamisesta huolimatta jotain meni perillekin. Tytön huomiota herättävin oire oli tosiaan raju oksentelu, viidet vaatteet vaihdettiin helposti päivässä, kun olivat aina läpimärkiä oksentelusta. Siihen päälle oli sitten pienempiä pulautuksia, nieleskelyä, röyhtäilyä ja hikottelua.

Mitä kehitykseen tulee, niin meillä refluksi ei kehitystä hidastanut, päinvastoin. Esikoinenkin lähti tosi aikaisin liikkeelle, mutta tytöllä tuntui olevan ihan hirveä vimma eteen- ja ylöspäin. Nyt jälkeenpäin olen miettinyt, näkyikö refluksin vaikutus tytöllä jotenkin käänteisenä eli pyrki pystyyn oloaan helpottaakseen. Kääntyi siis 3½-kuisena, ryömi 5-kuisena vain pari viikkoa, jonka jälkeen alkoi kontata aika tasan 6kk iässä. Siitä sitten nousi seisomaan tukea vasten 6½-kuisena ja lähti kävelemään tukea pitkin tasan 7-kuisena. Aika hirmuinen tahti siis, osaltaan selittyy varmaan sillä, että oli oli kova kiire päästä veljensä perään, mutta osaltaan takana saattaa olla refluksikin. Vatsallaan ei tyttökään kauheasti viihtynyt, pidettiin kyllä pieniä hetkiä kerrallaan lattialla ja siinä hetken yleensä touhusikin, kunnes alkoi ährätä, oksennella ja huutaa syliin. Sylissä punkesi jo tosi pienenä pystyyn, eikä muuta asentoa suvainnut-melkoinen sylimatkustaja oli meilläkin, oksenteli ja pulautteli kyllä pystyasennossakin. Mutta en kyllä väkisin pitäisi lasta vaakaasennossa jos paha olla, oppii kyllä varmasti sen minkä muutkin kun refluksi saadaan kuriin ja olo helpottaa.

Toivottavasti pienen tytön äiti ja Chamorphis teilläkin refluksi helpottaa lääkityksen myötä!
 
Chamorphis
Heippa vaan kaikille!
Saatiin tänään ph-mittauksen vastaus. Poikkeamia arvoissa runsaasti ja pisin poikkeama kestäny jopa 35 minuuttia! :eek: Eli saatiin vahvistus diagnoosiin ja Prepulsidia jatketaan. Helpottunu olo, mutta toisaalta tuntuu pahalta, kun tietää nyt mistä tuskista poika kärsi kuukausia ennenkuin apu saatiin! :'(
 

Yhteistyössä