peuranpaisti reseptejä tarvittais

Ohje on karitsalle mutta toimii myös peuralle!


Turkinpippurinen lampaanviulu

lampaanviulu
1 1/2 dl barbecuekastiketta (savunmakuista)
1 1/2 dl punaviiniä
3/4 dl soijakastiketta
1/2 dl ketsuppia
6-8 turkinpippurimakeista rouhittuna
2 valkosipulinkynttä murskattuna
1 sipuli hienonnettuna
1 porkkana ohuina suikaleina


Sekoita aineet ja kaada seos ehjään, isoon muovipussiin. Työnnä lampaanviulu perässä ja sulje pussi. Kääntele pussia niin, että lampaanviulu peittyy marinadiin hyvin. Anna maustua 2-3 päivää jääkaapissa. Kääntele viulupussia muistaessasi.

Pyyhi marinadi lampaanviulusta. Työnnä paistomittari lihan paksuimpaan kohtaan. Ruskista viulun pinta uunissa 225 asteessa ja alenna uunin lämpö 150 asteeseen. Jatka paistamista, kunnes mittari näyttää 70-75 astetta.
 
ccws
Me tehdään usein tällä reseptillä. Mun mielestä tää on taivaallisen hyvää! Seuraa lämpötilaohjeita tarkkaan!

Peuranpaistia, kermakastiketta ja rosmariinipaahdettuja
perunoita ja juureksia 4:lle

-0.8 kg peuranpaistia (jos on isompi niin anna olla uunissa hiukan pitempään)
- suolaa
- valkopippuria myllystä


Ota paisti hyvissä ajoin huoneenlämpöön jääkaapista.
Poista paistin pinnalta kalvot ja ruskista paisti joka puolelta.
Suolaa ja pippuroi paisti ja pistä paistiin lihalämpömittari.
Paista 160-asteisessa uunissa kunnes sisälämpö on 53 astetta. Kestää n. 20-30 minuuttia.
Peitä paisti tämän jälkeen foliolla ja anna paistin levätä 10-15 minuuttia ennen leikkaamista.

Peuranpaistin kermakastike

- 1 dl vahvanmakuista lihalientää ( tai demi glace kastiketta )
- 1 dl kermaa
- peuranpaistilientä
- ( suolaa )
- valkopippuria myllystä
- 1 rkl voita

Keitä peuralientä ja kermaa kattilassa kunnes kastike on sopivan paksuista.
Lisää paistetusta peuranpaistista astiaan jäänyt liemi siivilän läpi joukkoon ja tarkista maku.
Lisää suolaa ja valkopippuria jos on tarpeen.
Lopuksi vispaa joukkoon ruokalusikallinen kylmää voita.
 
ccws
Tässä on ne juureksetkin - sopii tosi hyvin!

Rosmariinipaahdettuja perunoita ja juureksia

- 3 oksaa rosmariinia
- 1 rkl suolaa
- 200 g kuorittuja perunoita
- 200 g kuorittua juuriselleriä
- 200 g kuorittuja porkkanoita
- 100 g kuorittua sipulia
- 3 rkl oliiviöljyä
- 1 rkl balsamiviinietikkaa
- 2 rkl hunajaa
- valkopippuria myllystä

Hakkaa lihanuijalla rosmariininoksat suolan kera työlaudalla kunnes makupinnat on auki.
Lohko juurekset ja sipuli, puolita perunat ja nosta ne uunipellille
Sekoita kaikki ainekset uunipellillä huolellisesti ja paahda 220-asteisessa uunissa muutaman kerran välillä sekoittaen.
Jos ainekset ovat saaneet jo paahtuneen värin, eivätkä vielä ole kypsiä, niin laske uunin lämpöä ja kypsennä ne miedommassa lämmössä kypsiksi.

 
Me tehdään peurasta vähän tälläistä toisenlaista riistaruokaa ja muuten uppoaa sukulaisiin!

Paisti palasiksi ja uunipataan
1 tlk tomaattimurskaa
1 iso tölkki kokonaisia herkkusieniä
1 tlk kidneypapuja (jos suolaliemessä niin huuhdotaan, jos Chilikastikkeessa niin makusampaa ja kastikkeet pataan mukaan)
1 sipuli
Paprikamaustetta
suolaa
lihaliemikuutio
muita mausteita maun mukaan, mutta EI perinteisiä riistamausteita, vaan tyyliin chili
Vettä niin paljon että lihat peittyy
1 punainen paprika

Uunissa n. 200 astetta (vaikee sanoa kun meillä leivinuunissa) 2,5-3 tuntia. Lisää paloiteltu paprika 10 minuuttia lopusta, paprika jää tällöin rapsakaksi.
 
leena
Alkuperäinen kirjoittaja ccws:
Me tehdään usein tällä reseptillä. Mun mielestä tää on taivaallisen hyvää! Seuraa lämpötilaohjeita tarkkaan!

Peuranpaistia, kermakastiketta ja rosmariinipaahdettuja
perunoita ja juureksia 4:lle

-0.8 kg peuranpaistia (jos on isompi niin anna olla uunissa hiukan pitempään)
- suolaa
- valkopippuria myllystä


Ota paisti hyvissä ajoin huoneenlämpöön jääkaapista.
Poista paistin pinnalta kalvot ja ruskista paisti joka puolelta.
Suolaa ja pippuroi paisti ja pistä paistiin lihalämpömittari.
Paista 160-asteisessa uunissa kunnes sisälämpö on 53 astetta. Kestää n. 20-30 minuuttia.
Peitä paisti tämän jälkeen foliolla ja anna paistin levätä 10-15 minuuttia ennen leikkaamista.

Peuranpaistin kermakastike

- 1 dl vahvanmakuista lihalientää ( tai demi glace kastiketta )
- 1 dl kermaa
- peuranpaistilientä
- ( suolaa )
- valkopippuria myllystä
- 1 rkl voita

Keitä peuralientä ja kermaa kattilassa kunnes kastike on sopivan paksuista.
Lisää paistetusta peuranpaistista astiaan jäänyt liemi siivilän läpi joukkoon ja tarkista maku.
Lisää suolaa ja valkopippuria jos on tarpeen.
Lopuksi vispaa joukkoon ruokalusikallinen kylmää voita.
 
"Tiina"
Minusta kaikista paras resepti peuranpaistille on tuo Metsämiehen peurapaisti, mikä löytyy googlettamalla. Siinä paisti ruskistetaan ja laitetaan valurautapataan uuniin kera sipulin ja porkkanan ja pippurin suolan ja laakerinlehden. Sitten kaadetaan päälle olutta. Kastike tehdään paistinliemestä..tosi herkullinen,
 
"Teemu"
Tuota paistinlientä ihmettelen. Joulukinkusta sitä sain 2 desiä sentään, mutta kuinka väärin pitää paistaa että siitä peuran paistista saa enemmän kuin lusikallisen lientä ;)
 
jhf
[QUOTE="Teemu";25304803]Tuota paistinlientä ihmettelen. Joulukinkusta sitä sain 2 desiä sentään, mutta kuinka väärin pitää paistaa että siitä peuran paistista saa enemmän kuin lusikallisen lientä ;)[/QUOTE]

peura on kuivaa ja lähes rasvatonta lihaa. ei siitä kilon palasta paljon yli ruokalusikallista lientä pitäiskään tulla
 

Yhteistyössä