Petteri Orpon hallitus helpottaa työllistämistä ja työllistymistä

  • Viestiketjun aloittaja vierailija
  • Ensimmäinen viesti
vierailija
Mulle käy tuollainen. En aiokkaan enää sitoutua yhteenkään firmaan. Ja hyvä puoli on se että koeajan jälkeen voi ottaa rennommin koska eivät voi irtisanoa määräaikaista ja etsiskellä samalla jo uutta paikkaa.
 
vierailija
Tsaarinaikaankin sentään lakkoiltiin työelämän parannusten ja yleisen ja yhtäläisen äänioikeuden puolesta. Nytpä ei enää onnistu. Tuntuu, että kaikki heikennykset kohdistuvat erityisesti naisiin kuten tuo miesvaltaisten vientialojen korotusprosentien asettaminen alipalkattujen naisvaltaisten palkkojen enimmäistasoksi, vaikka kaikki tiedetään että prosentin korotus pienestä palkasta jää aina pienemmäksi kuin isosta palkasta. Myös määräaikaisuudet koskettavat samoja julkisen sektorin naisia!!
 
vierailija
Nyt olisi yritysten vuoro tehostaa toimintaqnsa innovoimalla sekä investoimalla. Työntekijät ovat taipuneet 20 vuotta erittäin maltillisiin palkankorotuksiin. Heidät on lomautettu ja irtisanottu "tehostamalla" toimintaa. Mitään parempaa ei ole luvassa jos passivoituneet yrittäjät nostavat vain huojennettuja osinkoja tehostamatta toimintaansa. Työntekijät on tehoiltu joten heistä ei enempää irtoa. Nyt pitäisi yrityksen tehostua.
 
vierailija
Kokoomus ja Perussuomalaisjohtoinen oikeistohallitus, pyrkii kaikin tavoin heikentämään työntekijöiden asemaan ja oikeuksia, se on ainoa liima, joka yhdistää sodan jälkeen oikeistolaisinta hallitusta.

Todellisuudessa täällä Usa johtoisella uusliberaalilla siirtomaatalouspolitiikalla päästään korkeintaan Usan työllisyysasteeseen, joka on surkea 62,5%. Kaikki, joilla se vähänkin on mahdollista, pyrkivät pois kurjistuvasta työelämästä ja kurjista työpaikoista, esimerkiksi jäämällä kotirouviksi tai jäämällä vanhempien luo asumaan yli 30 vuotiaiksi. Potkulakien myötä heppoisin mutta asiallisin syin pois potkittuja usein yli 45 vuotiaita ei saada uudelleen työllistettyä, edes valtion massiivisilla tukitoimilla.

Menee ainakin sukupolvi, ennen kuin tämän hallituksen virheet on saatu korjattua, vastaavasti kuin kävi 1990 luvun alun oikeistohallituksen vakavien virheiden korjailun kanssa. Luottamusta yhteiskuntaan ei sitten saadakaan korjattua ehkä koskaan ja käy tältä osin vastaavasti kuin on Usassakin käynyt, eli luottamus yhteiskuntaan on surkeaa, mutta tämä on ehkä laitaoikeiston tarkoituskin.
 
vierailija
Meillä on yrityksiä, jotka yrittää halpuuttaa kaiken ja varsin ne työntekijät, jotka on vain kulueriä johtajien mielestä, mutta unohtavat sen seikan, että ilman työntekijöitä ei synny voittoja, eikä voi maksaa osinkoja.

Ja näille yrityksille maksetaan yritystukea, ja ne tuet laiskistaa, eikä yritykset ei halua investoida Suomeen ja luoda uusia työpaikkoja. Olisi syytä laittaa yritystuet syyniin, onko niistä Suomelle etua vai onko niistä haittaa, joka heikentää kilpailukykyä.

Hallituksen toimilla heikennetään kansan ostovoimaa, jolloin kulutus ja kysyntä alenee ja pahimmillaan tulee paljon konkursseja ja työpaikat häviää. Nyt pitäisi hallituksen tehdä kasvuun tähtääviä päätöksiä, mutta kun ei omat taidot tähän pysty ja ollaan välinpitämättömiä mitä ympärillä tapahtuu. Hallitus ei näe eikä kuule mitään, elävät jossain ihme kuplassa ja pääministeri Orpolta on johtajuus kateissa.
 
vierailija
Vaan poikkeuksellisen surkeasti onnistuu. Työpaikkojen määrä vähenee ja työllisyysaste laskee. Nousussa taas ovat työttömien määrä, pitkäaikaistyöttömien määrä ja lomautettujen määrä sekä toimeentulotukiasiakkaat.

Siis ajattele, Orpon hallitus on yhdessä vuodessa lisännyt työttömien määrää yli 55 000:lla. Ja vauhti on vain kasvussa.

Marinin hallituksen aikana työllisyys nousi 117 000 henkilöllä. Huolimatta korona-ajan asettamasta haasteesta se saavutti työllisyystavoitteensa. Joten jos työn lisäämistä kaipaatte, niin heilutatte aivan väärää lippua.
 
vierailija
Noita hörinöitä on kuultu jo vuosikausia kun mikään ei koskaan kannata. Merkillisintä on että aina täytyy työntekijän joustaa. Yritys ei voitoistaan tingi. Olin kunnallisessa uimahallissa eikä se ole ennenkään ollut veroeuroista kiinni. Kokoomus ajaa määrätietoisesti alas kaupungin omia toimintoja. Meillä halutaan satsata uuteen musiikkihalliin, satama toimintojen uudelleenjärjestelyyn Ruotsin laivoille, taiteiden ja tieteiden museoon. Raitsikkaan vanhalla merenpohjalla, joka tietää varsin mittavia paalutus ja miljardien € tukitöitä. Investoinnit viedään läpi ainoastaan velkarahalla sekä oman toiminnan alasajolla. Eihän oikea Kokoomus veroja korota edes hätätilanteessa vaan kaikki otetaan pois palveluista. Pääoman tuottavuus ei koskaan ole nyky yrityksille niin suuri että ryhdyttäisiin innovoimaan sekä investoimaan. Se on täysin väärä sekä mahdoton yhtälö. Edellinen hallitus tarvitsi lisää palvelua. Poliiseja, rajavartioita, palomiehiä sekä terveyden hoidon ammattilaisia. Nyt kaikki myydään pörriäisille ja poliisin kalustoon ei lisätä rahaa. Joten poliisien määrää joudutaan taas karsimaan. NATO herrojen mittavien lisäyksien takia.
 
vierailija
Koska työnantajille työntekijä on kuluerä, mutta ilman työntekijöitä ei synny voittoa eikä voida osinkoja maksella. Kyllä sillä työllä pitää itsensä elättää ilman tukia, eli on vain työnantajapuolen haluttomuus maksaa palkkaa jolla tulee toimeen.
 
vierailija
Työelämästä tehdään työntekijälle entistä turvattomampaa, oikeudettomampaa, vähemmän itselle mitään hyötyä tuottavaa, esim. että työ toisi elämään ennustettavuutta ja varmaa toimeentuloa.

Eivät työnteon motiivit tästä kasva, päinvastoin. Ei kukaan viitsi töihin mennä sillä ajatuksella, että minä päivänä tahansa tulee potkut eikä edes perusteita siihen tarvi olla. Menee naamapeliksi.

Yhteisiä sääntöjä on ollut juuri siksi, ettei menisi epäoikeudenmukaiseksi naamapeliksi.

Hallituksen toimet ovat äärimmäisen tyhmiä, kun ne rapauttavat työelämää, työnteon motiivia, ihmisten turvallisuudentunnetta, mielenterveyttä... jne.
 
vierailija
vierailija
Hallituspuolueet kannattajineen tekevät yhteiskunnastamme kaikin puolin turvattoman. Ei ihme, että Kokoomus kannattajineen edistää rasismia ja kaikenlaista syrjintää saavuttaakseen yhteiskuntamme turvarakenteiden tuhoamisen.
 
vierailija
Suomen työmarkkinoista ollaan tekemässä orjatyömarkkinoita. Säännöllisestä työajasta ei ole kohta tietoa kenelläkään. Tulevaisuutta ei pysty suunnittelemaan muutamaa päivää pitemmälle.
 

Yhteistyössä