pesuaineet vauvan vaatteille ?

  • Viestiketjun aloittaja helian
  • Ensimmäinen viesti
helian
Hei ,

Löytyiskö teiltä vinkkejä hajusteettomista pesuaineista,
joista vaatteet ei tule narskuviksi?

hassua mutta ostin Erisania ja vauvan vaatteet erit. puuvillavaatteet
muuttuivat narskuviksi ... mulla toi narskuminen saa aikaan kylmänväreitä :Z

huuhteluaine auttaa varmasti tähän, mutta se huonontaa vaatteiden laatua..siksi en sitä mielellään käyttäisi. Kokeilin etikkaa huuhteluaineena, ei toiminut, väärä annostus?

Omiin vaatteisiin käytetään ihan tavallista pesuainetta, eikä koskaan
tätä ongelmaa.

Miten teillä esim. Mini Risk ym?
 
"mä"
mä olen pessyt samalla pesuaineella ku muutkin pyykit, ja myöskin muun pyykin seassa... en siis ole eritellyt vauvanpyykkejä mitenkään muusta!
tyttö on ny 2v, hieno iho, eikä mitään allergioita.
 
"Nana"
Pesupähkinät on huonot lapsiperheessä. Kokeiltu on. Kaikki tahrat jää, jos ei niitä sappisaippualla käy tarkkaan läpi. Tahrattomille vaatteille ihan ok. Suosittelen jotain luomuputiikkia netissä. Sieltä löytyy luonnonmukaisia, myrkyttömiä ja hajuttomia vaihtoehtoja.

Meilläkään ei erotella vauvanpyykkiä muista. Kaikilla on perheessä herkkä iho ja nenä. Hajustetut ja huuhteluaineet on ehdoton nono.
 
helian
Kiitti asiallisista vinkeistä :)

meille on vauva vasta tulossa ja siksi
varmuuden vuoksi pesen hajusteettomilla, ettei
tarvi sit kaikkee pestä uudelleen.

Muutama vuosi sitten kokeilin pesupähkinöitä, mutta petyin.
Etenkin valkoiset pyykit harmaantuivat, eikä tahrat lähtenyt. Myös sappisaippua pettymys,
vaik sitä on hehkuteltu omassa lähipiirissä.. en ole sen suhteen vielä kuitenkaan luovuttanut... eli
kokeilen ensin tahroihin sappisaippuaa, voi olla että onnistun sotkemaan sellaisilla ruuilla, joihin ei tehoa,
esim tomaatti.
 
"vieras"
Pesupähkinöitä suosittelen minäkin, mutta kannattaa katsoa tarkkaan mitä lajia ne on. Myynnissä on kahta lajiketta joista toiset on loistavia ja toiset ei pese mitään ja harmaannuttavat. Meillä on käytössä Samu- pesupähkinät ja ne toimii. Huonompilaatuiset kyllä erottaa ihan ulkonäöstäkin, ne kun on sellaisia karvaisia mykeröitä ja paremmat kiiltäviä hieman tahmeita palloja.

Pesupähkinöiden lisäksi meillä käytetään hajusteettomia nestemäisä pesuaineita, olisikohan Lumme- merkkisiä tällä hetkellä ja kaikkien pyykit pestään samassa koneessa. Vaatteet erotellaan vain pesulämpötilan ja tum.muusasteen mukaan, 60 asteen pesussa menee kuitenkin niin lakanat, pyyhkeet, siivousliinat, kestovaipat, kestoliivinsuojat, harsot, ja kaikkien 60 astetta kestävät vaatteet. Hyvä iho kaikilla.
 
"vieras"
Pesupähkinät käytössä täälläkin ja hyvin on niillä puhdistuneet niin kakkavaipat (tahroihin tosin ensin laitettu sappisaippuaa) kuin talon alla ryömivän miehen työvaatteetkin :) Ikinä en ole muuten erotellut pyykkejä kuin pesulämpötilan ja värin mukaan.
 
"kolmen lapsen äiti"
Meillä käytetään vain Allegroa - kaikkien perheenjäsenten pyykkiin. Suosittelen lämpimästi! Mihinkään muuhun pesuaineeseen en enää vaihtaisi. On oikeasti myös edullinen ja tilaaminen on helppoa!

http://www.allegrosuomi.com/

Kannattaa lukea nuo perustelut, miksi tulee välttää zeoliittiä sisältäviä pesuaineita!
 
"mami"
Nyt valaiskaa tyhmää! Mitä ihmettä tarkoittaa pyykin narskuminen? En ole moiseen koskaan törmännyt. Mie kyllä jaksan lajitella lasten ja aikuisten pyykit, ei se iso homma ole heitäää eri koreihin niitä..
 

Yhteistyössä