Perussuomalaiset vaativat ja esittävät Suomen vesien myymistä amerikkalaisille sijoitusyhtiöille, kokoomus komppaa

vierailija
Voisihan tuossa taas mennä sen taakse, että persut on tyhmiä ja eivät ymmärrä mitä tekevät.

Se olisi kuitenkin valetta, sillä ne kyllä tietää mitä tekevät. Putin kyllä ohjeistaa ja mikä on venäjän tahto on persujen politiikka
 
vierailija
Kansanedustaja Petri Honkonen (kesk.) tuomitsee hallituksen aikeet jättää ovi auki kunnallisen vesihuollon yksityistämiselle. Edellisen eduskunnan aikana 2021 hyväksyttiin yksimielisesti kansalaisaloite, jossa esitettiin vesihuollon yksityistämisen kieltämistä lailla.

Nyt hallitus kuitenkin haluaa uudistetussa laissa jättää oven auki kunnallisen vesilaitoksen osittaiselle yksityistämiselle.

– Eikö kokoomus oppinut Caruna-kaupoistaan mitään? En voi hyväksyä rahastajien päästämistä pyörittämään vesihuoltoamme, Honkonen sanoo tiedotteessaan.

Hänen mukaansa kyse on myös turvallisuudesta.

– Kriittinen infrastruktuuri on pidettävä omissa käsissä, ei vesihuoltoa pidä kaupata kiinalaisille tai muillekaan. Jos (Petteri) Orpon (kok.) hallituksen aikeet toteutuvat, ovat kansalaisten kukkaro ja turvallinen vesihuolto uhattuina, Honkonen katsoo.

Hän muistuttaa, että vesihuolto on sähköverkkojen tapaan luonnollinen monopoli, eli kuluttaja ei voi turvautua vaihtoehtoiseen vedenjakelijaan. Jos hintoja nostetaan voittojen kasvattamiseksi, ei kansalaisella ole muuta mahdollisuutta kuin maksaa lisälasku mukisematta.

– Viimeksi kun maassa oli kokoomuksen johtama hallitus, kaupiteltiin sähköverkkoja rahastajille. Nyt Orpon hallitus puoltaa vesiverkkojen yksityistämistä. Jäljet pelottavat, Honkonen sanoo.

Oaljonko tuhoja yhteiskunnalle tämä oikeiston kauhukabinetti vielä aiheuttaakaan?
 
vierailija
Pian saamme pörssivettä, jonka hinta vaihtelee dynaamisella hinnoittelulla 15 minuutin välein. Säästeliäimmät hakevat vetensä virosta, koska se on arvokkaampaa kuin viina. Veden nettituontikauppaa rajoitetaan tullin toimesta, viinan tuontia Orpon ja Purran hallitus taas helpottaa. Arvot on taas kohdillaan.
 
vierailija
Kokoomus myi luonnollisen monopolin, Fortumin sähköverkot, ulkomaisille sijoittajille. Vain vasemmistoliitto vastusti.
Caruna-kaupoissa kävi niin kuin vasemmistoliitto varoitti etukäteen, ahneet sijoittajat rahastavat monopolilla.
Suomalaiset maksavat kokoomuksen Caruna-kaupat sähkölaskuissaan ja kohta vielä valtio päälle.
Nyt Washingtonissa välimiesoikeuden käsittelyssä on kokoomuksen yritys paikata omia virheitään.
Tämä kokoomuksen malli on perustuslakivaliokunnan puheenjohtajan Heikki
Vestmanin kehittämä.
Viime eduskuntakaudella Marinin hallitus laittoi verkkoyhtiöiden ylisuurille voitoille rajoja.
Tämä ei kelvannut Vestmanille ja hän ajoi kovasti omaan malliaan eduskunnassa sekä kävi myös teemalla vaalikampanjaansa.
Vaalien jälkeen oikeistohallitus toteutti Vestmanin mallin, ja nyt olemme välimiesoikeudessa.
Kokoomuksen paikkausyrityksen tulos voi olla taas uusi taloudellinen katastrofi.
 
vierailija
Olihan se kokoomuksen päätös.
Pääministeri Jyrki Katainen (kok), elinkeinoministeri Jan Vapaavuori (kok) ja omistajaohjausministeri Pekka Haavisto (vihr) Caruna-kauppojen hyväksyjinä.

Katainen ja co. vakuuttivat yhdestä suusta, ettei Fortum-kauppa nosta hintoja!

Kokoomusministerit: Fortumin myynti hyvä ja turvallinen ratkaisu
Kokoomusministerit Katainen ja Vapaavuori puolustavat Fortumin sähköverkon myyntiä.
 
vierailija
Pääministeri Jyrki Katainen (kok), elinkeinoministeri Jan Vapaavuori (kok) ja omistajaohjausministeri Pekka Haavisto (vihr) Caruna-kauppojen hyväksyjinä.

Katainen ja co. vakuuttivat yhdestä suusta, ettei Fortum-kauppa nosta hintoja!

Kokoomusministerit: Fortumin myynti hyvä ja turvallinen ratkaisu
Kokoomusministerit Katainen ja Vapaavuori puolustavat Fortumin sähköverkon myyntiä.
Pianhan näiden on laitettava myös uutisotsikot maksumuurin taakse, ettei Google löydä ikäviä faktoja 🤭
 
vierailija
Oppositiossa kiivastuttiin vesiuutisesta – ”Eikö kokoomus oppinut mitään?”
"Helsingin Sanomat uutisoi Vesi on meidän -kansalaisaloitteen tekijöiden huolesta sunnuntaina.

Oppositiossa kiivastuttiin sunnuntaina Petteri Orpon (kok) hallituksen aikeista jättää uudistettavana olevassa laissa takaportti auki kunnallisen vesihuollon osittaiselle yksityistämiselle.

Hallitusta ovat kritisoineet oppositiokansanedustajista muun muassa keskustan varapuheenjohtaja Tuomas Kettunen ja kansanedustaja Petri Honkonen sekä Sdp:n kansanedustaja Pinja Perholehto tiedotteissaan. Lisäksi vasemmistoliiton varapuheenjohtaja ja kansanedustaja Veronika Honkasalo on ottanut aiheeseen kantaa viestipalvelu X:ssä.

Vesi on meidän -kansalaisaloite keräsi viime vaalikaudella 89 000 allekirjoitusta ja edellisen eduskunnan tuen. Aloitteen vastuuhenkilöt ovat huolestuneita tavasta, jolla Orpon hallitus aikoo viedä aloitetta laiksi, kertoi Helsingin Sanomat sunnuntaina.

Sdp:n kansanedustaja Pinja Perholehto sanoo, ettei Suomella ole varaa ”missään olosuhteissa” ottaa riskiä siitä, että korvaamattomista vesivaroista päättäisivät sijoittajat.

– Vesi on perusoikeus ja elämän edellytys, kriittinen osa valtion infrastruktuuria, Perholehto sanoo tiedotteessaan.

Perholehdon mukaan ei saa syntyä tilannetta, jossa sijoittajien etu ohittaisi kansalaisten oikeuden esimerkiksi kohtuuhintaiseen veteen."


Missä olikaan vihreiden kannanotto aiheeseen, ei kai vihreät ole oikeasti kokoomuksen citypuisto-osasto, kuten jotkut väittävät? Vai onko vihreistä maailmalla oikeus Suomen vesiin, kuten Eu:lla oikeus Suomen metsiin?
 

Yhteistyössä