Perunan aloitus ja vihreä kakka

Onko muilla samaa vaivaa???

Meillä on 5 kk joka on ollut tähän saakka täysimetyksellä. Poika on ollut aina vähän levoton nukkuja ja paukkujakin on tullut kiitettävästi. Iho muuten loistavassa kunnossa mutta AINA ollut poskissa hormooninäppyjä...? Kakka on ollut aina "hyvää" maitokakkaa ja tullut suht säännöllisesti. Jonkin verran on ollut tissiraivareita sillointällöin..ei koskaan öisin. Nekin ovat nyt vähän vähentyneet. Puklaa tosi vähän. Pieniä pukluja ehkä 2 kertaa päivässä.
Nyt aloiteimme perunan ihan varovasti.. 1-2 tl. kerralla ja olemme maistelleet sitä vasta kolmena päivänä. Nyt eilen ja tänään on ollut maitokakan joukossa vihreää... Tänään hieman enemmän kuin eilen. Nyt tänään tuli jo toiset kakat jotka olikin täysin normaalit maitokakat.
Onko tämä normaalia. Toki kakka muuttuu kun suolistoon tulee jotain muuta kuin maitoa.. sehän vasta omitusta olisikin jos mitään muutosta ei olisi....!
Neuvolassa olen aina kertonut levottomuudesta ym... mutta sieltä en ole saanut koskaan mitään apua MIHINKÄÄN vaivaan!! Allergioista puhutaan paljon ja niitä tuntuu olevan hirveästi niin nyt vähän olen ajatellut siihen suuntaan, että voisikohan poikamme olla allerginen....????
 
Voi olla, että lapsi on allergisoitunut jo rintamaidon kautta. Joskus käy niin, että oireet ovat lieviä täysimetyksen aikana. Vasta kun kiinteitä maistellaan oireet tulevat selvemmiksi.

Levoton nukkuminen, kova paukuttelu ja näpyt poskilla ovat voineet olla allergiaoireita. Joskus toki kakan vihreys (tai pienet lyhyet poskien lehahdykset yms.) voi olla ohimenevä sopeutumisoire, ei oire allergiasta. Mutta koska teillä on ollut jo pidempään muitakin allergiaan viittaavia oireita, kannattaa allergian mahdollisuutta selvitellä.

Voisit selvittää asiaa esimerkiksi niin että jätät maistelut viikon tauolle tai niin pitkäksi aikaa että on selvästi kakka palannut ennalleen. Kokeile sitten perunaa uudelleen ja seuraa mitä tapahtuu ja palaako oireet. Joskus kun kyseessä on allergeeni, oireet palaavat tauon jälkeen jopa rajumpina/selvempinä.

Useimmiten muuten pikkuvauvoilla on maitoallergia ja muita allergioita mahdollisesti sen päällä. Jos teillä alkaa tuntumaan, että ruoka-allergioita on, kannattaa selvittää perinpohjin maitoallergian mahdollisuus.

En minäkään ole saanut mitään apua poikamme allergiaoireisiin neuvolasta. Neuvolasta olen saanut perusohjeistukset tyyliin "d-vitamiinia kahden viikon iästä", siellä mitataan lasta ja laitetaan mitat käyrille.

 
Niin taikka se voi olla vain ilmaa mahassa. Meilläkin oli ohimenevää tuo vihreä kakka ja selvästi pyöri mahassa.
täysimetin kanssa 5kk ennen kuin aloitin velleillä ja soseilla.
toivotaan parasta=)
 
Meillä oli samatilanne levottomuuden takaa selvisi maitoallergia,kiinteitä(perunaa) kokeiltiin pari vkoa sit eli 4.5kk iässä tuli limaiset vihreät kakat,lisäksi älyttömät yöt ja tämän jälkeen alkoi reagoimaan perunaan myös rintamaidon kautta,mutta pidä taukoa ja kokeile viikon kahden päästä uudelleen
 

Yhteistyössä