Perunalle allerginen, mitä muita?

4 kk ikäinen vauvelimme oireilee selvästi perunasta. Onkohan perunalle oireileville yleisesti joitakin "kavereita", eli siis mikäli lapsi on allerginen perunalle, mitkä muut ruuat mahd. aiheuttaa ongelmia?

 
Eikös se peruna ole myös koivun kanssa ristireagoiva, kuten porkkana jne. Meille ei peruna sopinut ja lääkäri sanoi, ettei kannata heti ekana sitten kokeilla porkkanaakaan. MUTTA lasten allergiat ovat välillä lievästi sanottuna omituisia, joten varmuutta et saa kuin kokeilemalla. :)
 
Hei!
Meidän poika reagoi 4 kk:n ikäisenä perunalle, kokeilimme antaa myös pakasteperunamuusia, sekään ei käynyt. Jätimme sitten perunan pois ja aloimme antamaan bataattia. Aina välillä yritimme antaa perunaa uudelleen, mutta siitä tuli aina vaan oireita. Nyt poika on 11,5 kk ja peruna on pikkuhiljaa alkanut sopimaan. Poika oireili aiemmin myös porkkanalle ja nyt näyttää siltä, että sekin alkaa sopimaan.. Vielä toki on muutamia ruoka-aineita, joille edelleen reagoidaan, mutta kokeilemme niitä taas jonkun kuukauden päästä.. Toivomme, että aika tekisi tehtävänsä ja nekin alkaisi sopimaan..
 
Porkkana on aika vahva allergisoija, ei kaikki porkkanalle allergiset ole allergisia perunalle. Mutta jos lapsesi ei siedä porkkanaa, niin on ihan viisasta tarkkailla sopiiko se perunakaan, jos oireita edelleleen on.

 
Saako kysyä mitkä muut ruoka-aineet teille ei käy, perunan lisäksi?

Meillä neiti oireili ihollaan voimakkaasti jo rintamaidolla ollessaan. Päärynä oli ainoa, jonka imettäessäni kiinni sain. Kun pari viikkoa sitten kokeilin muutaman päivän olla pelkällä tuttelilla, kaikki oireet (näppylät, punotus ja kuivuus) hävisivät kahteen päivään. Kokeilin diettailla hedelmiä, mutta ongelmat palasivat, kun tissiä taas kokeilin.Ollaan siis ilman tissiä, kun neiti on selkeästi tyytyväisempi ilman.

Eli siis tuttele käy, samoin maissi. Muita voisi taas alkaa kokeilemaan, kun perunan maistamisen jäljiltä punotus alkaa pikkuhiljaa häviämään. Peruna-porkkanavelli oli ihan kauhistus, se oksennettiin.
 
Annoin meidän pojalle 4kk iässä perunaa ja itki tunnin välein yöllä yms. ( kokeilin 5pv ja aina sama juttu)
Kokeilin uudelleen 5kk iässä niin sopi silloin hyvin ja meillä on nyt viikko syöty pottua eikä mitään oireita/itkua ole ollut....
 
En tiedä, kulkeeko perunan kanssa käsi kädessä oikeastaan mikään, ellei satu olemaan tuota koivun siitepölyallergiaa ja siitä ristikkäisreagoi, niitä on iso lista kun googlettaa, mm. peruna, porkkana, luumu, selleri, mango......

Meillä ei tahdo sopia noista mikään.. :headwall:

Eli meillä ei käy, riisi, maissi, peruna ja nähtävästi kotimaiset viljat (paitsi kaura), mango.....

Tekisi mieli kanssa kokeilla tuota perunaa jossain vaiheessa.... :/
 

Yhteistyössä