Perhepeti ja unikoulu

Meillä siirryttiin esikoisen kanssa perhepetiin nukkumaan n. 2kk iässä, ja ollaan nukuttu yhdessä siitä lähiten. Syynä oli se, että vierekkäin nukkuminen rauhoiti meidän öitä huomattavasti. Vauva on nyt 10kk, ja on ruvennut usein huutamaan ja heräilemään öisin. Rauhoittuu vain tissillä. Haluaisin nyt kuitenkin lopettaa yösyötöt, ajatuksella että vauva rupeaisi paremmin nukkumaan yönsä. Husin unikoulut ja muut unikouluohjeet on lapsille, jotka nukkuvat omassa sängyssään tai omassa huoneessaan. En välttämättä halua siirtää vauvaa omaan sänkyynsä, mutta tietty sitäkin voisi kokeilla, jos se auttaisi. Nyt pinnasänkyyn nukuttaminen esim. päiväunille aiheuttaa hirveän raivarin.


Millaisia kokemuksia muilla?
 
hei! kannattaa vaikka lainata Elizabeht Pantleyn kirja: pehmeä matka höyhensaarille - kuinka saada vauva nukkumaan läpi yön. Kyseessä on hellä unikoulu ja siinä on ohjeita myös perhepetiläiselle. Kirjoittajalla itsellään oli käytössä perhepeti ja heräilevä vauva, keinoina mm. muuttaa vauvan opittu tapa nukahtaa aina rinnalle ja auttaa vauva nukahtamaan itkekseen, vaikkakin vieressä.

Suosittelen :)

(voit myös katsoa aikaisemmat kirjoitukseni, oon niissä selittänyt tästä vähän tarkemmin, tosin meillä sillä erotuksella että nukutaan omassa sängyssä )
 
Kerron oman tarinani nyt 10 vuotta sitten kokeilemani. Eli kolmannen lapsen kohdalla lopetin kukkuilut oman pedin ja pinnasängyn välillä eli siirryin perhepetiin vauvan kanssa. Nyt perhepedissä jo 6.vauva, joka jää viimeiseksi... Mutta tämän ekan tapauksen vieroittamisessa oli vähän vaikeuksia,kun poika ei huolinut muuta suuhunsa kuin tissin. Tein näin: ostin erilaisia tutteja, ja kun yöllä tuli ikävä tissiä, niin tutti suuhun. Kokeilemalla löytyi sopiva malli,joka kelpasi vauvalle. Illalla nukutin tissille,mutta yöllä unenpöpperössä poika ei sitten huomannutkaan ensin että suussa olikin "korvike". Vauvan ja itseni väliin rullasin paksun peiton "aidaksi" ettei "äidin haju" olisi ihan vauvan nokan edessä. Muutaman yön ajan onnistuin huijaamaan ja kuinkas ollakaan, poika oppi tutille ja sain samalla vieroitettua päiväimetyksetkin.Tähän asti päivisinkin olin ollut "pelkkänä tuttina".Ikää pojalla oli vajaa 11kk. Toisten kanssa ei sitten olekaan ollut vastaavaa ongelmaa,koska tuttikin on kelvannut.
 

Yhteistyössä