\
Alkuperäinen kirjoittaja 22.02.2005 klo 15:44 ammatin vaihtaja kirjoitti:
Tästä on varmaan ollutkin joskus täällä juttua,mutta en ole sivujen säännöllinen kävijä. Haluaisin kysyä teiltä perhepäivähoitajat(tai jos asiasta muuten tiedätte) miten kunnalliseksi hoitajaksi pääsee,onko koulutusvaatimusta jo nykyään? Onko pelkoa,ettei työsopimusta jatketa,hetihän ei kuitenkaan vakinaisteta? Iloja,suruja työssä? Miten oma perhe on kokenut tämän työn? Kiitoksia jo etukäteen.
:wave: Täällä yksi perhepäivähoitaja :wave:
Tampereella ainakin tarvitaan koulutus tähän työhön. Mulla itelläni on työn ohella käyty perhepäivähoitajan ammattitutkinto. Ensin ollaan ns.koe-ajalla ja kun vakanssi vapautuu niin sitten sitä voi hakea eli hetken voi joutua odottamaan vakinaistamista.
Itse aikoinani aloitin koulutuksen ja saman tien aloin "hiostaa" kaupunkia ja soittelin ympäri kaupunkia etsien itselleni työpaikkaa perhepäivähoitajana. Sainkin heti kun muutimme tähän alueelle. Ensimmäisen vuoden oli päiväkodissa sisällä töissä oman ryhmäni kanssa sillä ohjaaja laittoi ryhmääni yhden allergisen lapsen (ja meillä kotona on kaksi koiraa :/ ).
Työssä on todella paljon hyviä puolia jos tämä ammatti on sinulle kutsumus ammatti. Hyviä puolia löytyy ihan mahottomasti. Sinulla on hoidossa mukavia pieniä hoidokkeja joista saa paljon iloa. Negatiivista on todellakin palkkaus, mutta toivotaan että siihen joskus tulee korjausta.
Jos alotat työn niin kannattaa puoleksi vuodeksi suunnitella aina toiminta suunnitelma. Ottaa joku aihe siihen punaiseksi naruksi. Esimerkiksi meillä työkaverin kanssa oli punaisena naruna peikot. Käärimme kaikki askartelut, retket, juhlat ym peikkojen ympärille. Toisin sanoen tutustuimme lähiympäristöömme peikkoina (kirjaimellisesti peikko puvut päällä). Parin kuukauden välein istuimme palaveriin jossa käsiteltiin jo käytyjä juttuja läpi ja suunnittelimme uutta tulevaa. Lapset nauttivat aivan suunnattomasti tekemisen ilosta.
Meillä perhe on ottanut työni erinomaisesti. Onhan täällä ruoka valmiina iltapäivällä kun mies tulee kotiin töistä. Joku on aina vastassa välipalan kanssa kun 9 vuotias tulee koulusta. Ja 6 vuotias saa olla kotona hoidossa tarpeeksi kauan ennenkuin aloittaa isoissa ryhmissä eskarin ja koulun....Ja koirillakin on seuraa päivät pitkät.
Se että joku lapsi tulee aamulla klo 7 ei haittaa minua, joudun heräämään kuitenkin aamulla jo ajoissa päivän hommiin ja se että joku lapsi haetaan klo 18 jälkeen ei sekään haittaa sillä se lapsi menee tässä perheen kanssa ihan kuin omat lapsetkin, syö iltaruuan, touhuilee lasten kanssa ym...tarhassa tuollainen iltahoito on erinlaista. Mun mielestä lapsella on rikkaus olla perheessä hoidossa varsinkin jos ilta hoito venyy.
Hoito sopimusta kirjoittaessa kannattaa olla tarkkana hoitoaikojen kanssa. Jos hoitosopimukseen kirjoitetaan hoitoaika 17.30 asti niin silloin se tarkoittaa sitä! Eli jos ko. lapsen hoitoaika alkaa venymään niin silloin siihen on puututtava, sellainen kuluttaa hoitajaakin puhki, mutta jos hoitosopimukseen on kirjoitettu klo 18 asti niin silloin peli on selvä.
Mutta muista tärkein juttu jos alotat perhepäivähoitajana! Muista oma vapaa-aika!! Ota harrastus tai kaksi....Itse käyn kolme kertaa viikossa tunnin kävelylenkillä toisen aikuisen kanssa (työkaverin) jonka kanssa voidaan puhua aikuisten juttuja ilman pikku korvia ympärillä. Se on oikein rentouttavaa ja kun päälle saa vielä kunnon makeat jutut niin nauraessa tulee vielä paremmalle tuulelle!!
...tulipas sekavaa tekstiä..... :/ mut toivottavasti saat jotain irti!