Perheessä mies työtön ja äiti kotiäiti, silti pitää olla kaksi autoa.

  • Viestiketjun aloittaja en vaan tajua
  • Ensimmäinen viesti
Rollolainen
En just tuollaisia tunne, mutta tunnen ihmisiä jotka pitävä tiettyä elämäntyyliä yllä velaksi, vaikkei olisi varaa, ja sitten valittavat kun rahat ei riitä. Jos elää varojensa mukaan, rahat riittävät helpommin.
mä tunnen myös. visa ja mastercad aina käytössä. velkaa velan päälle, kaikki ostetan velaksi, kun pitää MUILLE näyttää että meilä menee hyvin, ja meilä on kaikkea.
 
Meillä kaks velatonta autoa, mie kotona ja mies töissä. En tiiä, ei välttämättä tarvittais kahta autoa, mutta helpottaa elämää kun on molemmilla oma. Enkä kyllä pode huonoa omatuntoa kahdesta autosta.
 
[QUOTE="shh";23187864]tuossa tilanteessa on järkevintä muuttaa sinne toisen työpaikan lähelle... niin kuin sanoin. Toiselle tulee ehkä kymmenen km enemmän työmatkaa, mutta se nyt ei maata kaada.[/QUOTE]
Ensinäkin kun on työttömänä, ei kai varmuud3ella voi tietää, mihin seuraavaksi töihin menee?
Toisekseen muuttaminen ei ole ilmaista, eikä siihen kannata ryhtyä kovin heppoisin perustein.
 
juuu
[QUOTE="shh";23187408]Kahden auton pitäminen on idioottimaista, oli sitten työtön tai töissä. On ihan vain järjestelykysymys, että syrjäseudullakin tulee yhdellä autolla toimeen, jos vain haluaa.[/QUOTE]

On toki:) Meillä on toisella työmatkaa 30kilometriä ja toisella 45kilometriä. Toisella päivätyö ja toisella 3-vuorotyö. Julkista liikennettä ei ole. Kaksi hoitoon vietävää lasta. Millä lailla tämä olisi järjestelykysymys? Kerro toki, olen avoin ehdotuksille, säästyis kyllä pitkä penni:)
 
en ymmärrä
En todella ymmärrä moista. Rahojen vähyyden lisäksi autolliset vielä jaksavat ruikuttaa kuinka hirveää on etsiä parkkipaikkaa ja miten inhottava on kun joskus joutuu ihan hanskat kädessä ajamaan matkan R-kioskille, kun ei se auto ehdi lämmetä siinä ajassa.

Käyttäisivät polkupyöriä ja julkista liikennettä, jos siitä autosta ei ole kuin valittamisen aihetta ja taloudellista murhetta.
 
[QUOTE="shh";23187844]Etkö nyt oikeasti keksi muita vaihtoehtoja?
Esim. tuollaisessa tilanteessa olisi järkevintä muuttaa jomman kumman työpaikan lähelle, jolloin vain toinen joutuu kärsimään siitä pitkästä työmatkasta. Mikä järki on asua juuri molempien työpaikkojen keskivälissä? Ei mikään.[/QUOTE]

Kuinka moni tänä päivänä on koko työuransa samassa paikassa, tai edes useita vuosia? Pitääkö asunto myydä sen takia että voi muuttaa vuokralle asumaan kalliimmin kaupunkiin jossa ei halua asua, vain koska siellä missä asuu ei ole mahdollista molempien, tai välttämättä edes toisen olla töissä?

Muuttaminen ei ole ilmaista, uutta asuntoa ei lähellekään samalla hinnalla isomman kaupungin keskustasta saa, kuinka kohtuullista on että toinen joutuu kulkemaan 50km suuntaansa jotta toinen pääsee lähelle työpaikkaa, tai että lapset muutetaan täysin uuteen paikkaan vanhempien työn perässä koska ei ole pakko, kun parhaassa tapauksessa järjestely ei ole kovinkaan passeli kuin pari vuotta. Mikä järki, todellakin?
 
"viivi"
Meillä on molemmilla kolme kilsaa töihin, vaikkakin eri suuntiin. Julkiset kulkee ja pyörällä pääsee, joten kulkemisiin ei meillä auto atarvittaisi ollenkaan. Molemmat kuitenkin tarvitsevat auto töissä, eli toimistolta pitää kulkea päivittäin autolla asiakkaiden luokse, joten pakko olla molemmilla autot. Jospa näillä ap:n tuntemilla on sama juttu. Ensimmäisiä kysymyksiä töitä hakiessa on molemmilla ollut, että löytyykö ajokortti ja onhan oma auto jatkuvassa käytössä, eli pakko pitää auto jo etukäteen jotta ylipäätään saisi töitä. Eli ei sitä auton tarvetta voi mitata pelkästään etäisyydellä lähimpään kauppaan.
 
"aapee"
Siis ei ne autot ole missään seisokissa vaan niillä ajelevat ihan pienet matkatkin. Lisäksi menee kessua molemmilla yhteensä 1,5 askia päivässä ja sitten ihmetellään kuinka on tiukkaa. Nainen ei voi mennä töihin vaikka työpaikka odottaisi, koska mies ei suostu jäämään koti-isäksi. Ei jaksa katsoa lastensa perään yhtään.Joo ja olen ihmetellyt kyllä perheen rahankäyttöä heille, mutta eivät mitään ole kommentoineet.
 

Yhteistyössä