Peppi Pitkätossun voimavuoka nyt uunissa

1 rkl öljyä
800 g nauta-sikajauhelihaa
1 prk (70 g) tomaattipyreetä
1 tl suolaa
1 lihaliemikuutio
1/2 tl mustapippuria
1 1/2 l vettä
350 g (noin 7 dl) pätkäspagettia
250 g Koskenlaskijasulatejuustoa (Voimakas)
Ruskista jauheliha kevyesti öljyssä isossa kattilassa. Sekoita jauhelihan joukkoon tomaattipyree ja mausta seos suolalla, lihaliemikuutiolla ja mustapippurilla. Kaada mukaan vesi ja anna kiehahtaa. Lisää pätkäspagetti ja anna kiehua viitisen minuuttia.

Lohko sulatejuusto pienimmiksi paloiksi ja anna liueta. Kaada spagetti-jauhelihaseos voideltuun uunivuokaan ja paista 200-asteisessa uunissa 35-40 minuuttia.
 
400 g jauhelihaa

1 tlk tomaattimurskaa

1 tl suolaa

1 lihaliemikuutio /lihaliemijauhetta

½-1 tl mustapippuria

1-2 tl grillimaustetta

1-2 tl basilikaa, oreganoa tai pizzamaustetta (muita mausteita maun mukaan)

16-17 dl vettä

350 g pätkäspagettia

250 g sulatejuustoa (esim. Koskenlaskija voimakas)

Laita vesi kiehumaan isoon kattilaan (tässä on hyvä käyttää vedenkeitintä apuna, niin tulee nopeammin ja energiaa säästävämmin ;) ),lisää lihaliemi. Ruskista jauheliha, mausta. Lisää jauheliha kiehuvaan veteen. Lisää sitten tomaattimurska ja odota, että kiehuu taas kunnolla. Lisää sitten spagetti ja keitä noin 5 min. Lohko sulatejuusto ja lisää kattilaan. Kun sulatejuusto on sulanut sekaan, kaada seos isoon uunivuokaan ja paista +200 C noin 45 min.
 
yks kokki
Mä teen muuten yllä olevalla reseptillä,mutta jauhelihaa laitan puolet vähemmän,tomaattipyreen tilalla käytän tomaattimurskaa ja koskenlaskijaa ihan sitä normaalia.Mutta hyvää tulee varmaan noinkin :)
 

Yhteistyössä