Mie käytän pekonia esim. perunalaatikon tekoon, perunaa, suolaa, mustapippuria ja pekonia väliin ja perunaviipaleita ja toistan, niin että tulee kerroksittain, sitten päälle pekonin paloja ja korppujauhoa pinnalle ja munamaito-seos kaadan päälle ja nokare voita. Mut tässä tulee pari hyvää ohjetta
Viettelevä varras
450 g Champ Grilli -herkkusieniä
170 g pekonia
tomaattia, kesäkurpitsaa, paprikaa ja muita kauden vihanneksia
grillauskastiketta
1. Kietaise pekonisuikale jokaisen Champ Grilli -herkkusienen ympärille.
2. Pujota ne vartaaseen kauden vihannesten kera.
3. Sivele päälle mieleistäsi grillikastiketta.
4. Vihannekset ja sienet kypsyvät grillissä tasaisella lämmöllä samassa tahdissa.
Juusto-pekoni herkkusieni
1 rasia Champ-herkkusieniä
1 paketti Koskenlaskija-sulatejuustoa
(paprika, viherpippuri, sinihome
tai perinteinen Koskenlaskija -juusto
1 paketti HK-Amerikanpekonia
1. Irrota sienen kanta, laita Koskenlaskija-juustopala sienen sisään ja kietaise HK-Amerikanpekoni täytetyn herkkusienen ympärille niin, että täyte peittyy.
2. Kypsennä herkkusienet grillissä tai uunissa n. 10-15 minuuttia.
3. Tarjoile lämpimänä
Tatti-pekonirulla
6-8 annosta
Pohja
2 1/2 dl vehnäjauhoja
1/2 tl suolaa
6 dl Valio maitoa
2 munaa
1 prk (70 g) tomaattipyreetä
50 g Valio voita
1. Yhdistä kuivat aineet.
2. Lisää puolet maidosta ja sekoita tasaiseksi.
3. Lisää joukkoon loppu maito, munat, tomaattipyree ja sulatettu voi.
4. Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipannulle.
5. Paista 200 asteessa 30 min.
6. Kumoa kypsä pohja leivinpaperille ja anna jäähtyä.
Pekonitäyte
120 g fileepekonia hienonnettuna
1/2 l (200 g) tatteja, kantarelleja tai herkkusieniä
1 sipuli hienonnettuna
2 valkosipulin kynttä murskattuna
1/4 tl suolaa
1 prk (200 g) Hovi kevyt yrtti-pippuria
2 dl persiljaa tai kevätsipulia varsineen hienonnettuna
1. Paahda pekoni teflonpannulla rapeaksi.
2. Siirrä talouspaperin päälle, anna rasvan imeytyä paperiin.
3. Lisää pannulle puhdistetut, viipaloidut sienet.
4. Kypsennä kunnes sienistä irronnut neste on täysin haihtunut.
5. Lisää sipulit ja anna kypsyä.
6. Anna jäähtyä hetki. Yhdistä kaikki täytteen aineet keskenään.
7. Täytä rulla ja kääri kuten kääretorttu.
8. Käännä sauma alapuolelle.
Pinnalle
1/2 pussia (75 g) Valio juustoraastetta
9. Ripottele pinnalle juustoraastetta.
10. Kuumenna ennen tarjoilua 250 asteessa, kunnes juusto on sulanut.
11. Tarjoa raikkaan salaatin kanssa.
Pekoni-lohi-omenakääryleet ja sinappikastike
Lohta sivuina
pekonia siivuina
omenoita
currya
sitruunapippuria
1. Laita lohi- ja pekonisiivut päällekkäin.
2. Ripottele mausteet päälle ja kääri siivut parin sentin paksuisen omenalohkon päälle.
3. Paista pannulla, grillissä tai uunissa.
Talonpojan munakas
Munakasmassa:
4 munaa
loraus vettä / maitoa / kermaa
suolaa
pippuria
keitettyä perunaa
tomaattia
sipulia
pekonia
viherpippuria
aromisuolaa
1. Paista pannulla ja / tai uunissa.
Chili con Carne
Öljyä ja voita
2 - 3 sipulia
valkosipulia
n. 150 g pekonia
n. 600 g naudanpaistia kuutioina tai suikaleina
3 prk tomaattipure
n. 5 dl vettä
tuoreita chilipippureita tai chilijauhetta
paprikajauhetta
1 prk papuja tomaattikastikkeessa
punaviiniä
mustapippuria
suolaa
sokeria
1. Kuumenna öljy ja lisää voi pataan.
2. Ruskista sipulit ja valkosipuli.
3. Ota ne pois padasta.
4. Ruskista liha ja pekoni la lisää sipulit.
5. Lisää mausteet, tomaattipyre loraus viiniä ja vettä.
6. Anna hautua kannen alla kypsäksi.
7. Lisää lopuksi papupurkki ja kiehauta.
8. Tarkista maku ja lisää suolaa ja sokeria tarvittaessa.
Herkkusieniyllätys
Herkkusieniä
tuorejuustoa
pekonia
1. Poista sienistä kanta.
2. Täytä sienet esimerkiksi chili-tuorejuustolla.
3. Kääri pekonisiivu sienen ympärille.
4. Sienet paistuvat grillissä mukavasti jos asetat ne vartaaseen.
Silakkalaatikko
silakkafileitä
perunaa
sipulia
pekonia
pippuria
suolaa
Munamaito:
8 dl maitoa
2-3 kanamunaa
1. Pilko pekoni pieneksi.
2. Lado ainekset kerroksittain vuokaan.
3. Sekoita munamaito.
4. Kaada vuokaan.
5. Uuni 200 astetta n. 1 tunti.
Sieni-pekonikastike
sieniä
soijaa
sipulia
pekonia
mustapippuria
kasvislientä
öljyä
kermaa tai maitoa ja suurustetta
suolaa
1. Paista sipulit, sieni ja pekonit
2. Lisää kerma ja mausta.
Pekonibroileririsotto 1
Broilerisuikaleita
pekonia
voita/öljyä
sipulia
aromisuolaa
paprikaa
pippuria
riisiä
parsakaalta
kukkakaalta
1. Paista broilersuikaleet ja pekonit.
2. Lisää sipulit ja mausteet.
3. Kaada päälle riisiä, vettä ja kaalit.
4. Anna hautua n. 20 minuuttia, tarkkaile veden määrää, niin etteivät riisit kuivu vaan imevät kypsyessään kaiken veden.
Muuta
- Keitä perunat, paista pekoni pannulla ja suolaa, ota pois pannulla ja tee ruskea kastike.
- Tee jauhelihakeitto, johon laitat pekonia lisäksi paistettuna ihan viimeisenä kuten jauhelihakeitto (tulee muuten hyvää)
- Tee ruispizzaa ja laita ohkaisia pekoniviipaleita päälle ja tee haluamasi ruispizza.