Pekoni

Mie käytän pekonia esim. perunalaatikon tekoon, perunaa, suolaa, mustapippuria ja pekonia väliin ja perunaviipaleita ja toistan, niin että tulee kerroksittain, sitten päälle pekonin paloja ja korppujauhoa pinnalle ja munamaito-seos kaadan päälle ja nokare voita. Mut tässä tulee pari hyvää ohjetta

Viettelevä varras

450 g Champ Grilli -herkkusieniä
170 g pekonia
tomaattia, kesäkurpitsaa, paprikaa ja muita kauden vihanneksia
grillauskastiketta

1. Kietaise pekonisuikale jokaisen Champ Grilli -herkkusienen ympärille.
2. Pujota ne vartaaseen kauden vihannesten kera.
3. Sivele päälle mieleistäsi grillikastiketta.
4. Vihannekset ja sienet kypsyvät grillissä tasaisella lämmöllä samassa tahdissa.

Juusto-pekoni herkkusieni

1 rasia Champ-herkkusieniä
1 paketti Koskenlaskija-sulatejuustoa
(paprika, viherpippuri, sinihome
tai perinteinen Koskenlaskija -juusto
1 paketti HK-Amerikanpekonia

1. Irrota sienen kanta, laita Koskenlaskija-juustopala sienen sisään ja kietaise HK-Amerikanpekoni täytetyn herkkusienen ympärille niin, että täyte peittyy.
2. Kypsennä herkkusienet grillissä tai uunissa n. 10-15 minuuttia.
3. Tarjoile lämpimänä

Tatti-pekonirulla
6-8 annosta

Pohja
2 1/2 dl vehnäjauhoja
1/2 tl suolaa
6 dl Valio maitoa
2 munaa
1 prk (70 g) tomaattipyreetä
50 g Valio voita

1. Yhdistä kuivat aineet.
2. Lisää puolet maidosta ja sekoita tasaiseksi.
3. Lisää joukkoon loppu maito, munat, tomaattipyree ja sulatettu voi.
4. Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipannulle.
5. Paista 200 asteessa 30 min.
6. Kumoa kypsä pohja leivinpaperille ja anna jäähtyä.

Pekonitäyte
120 g fileepekonia hienonnettuna
1/2 l (200 g) tatteja, kantarelleja tai herkkusieniä
1 sipuli hienonnettuna
2 valkosipulin kynttä murskattuna
1/4 tl suolaa
1 prk (200 g) Hovi kevyt yrtti-pippuria
2 dl persiljaa tai kevätsipulia varsineen hienonnettuna

1. Paahda pekoni teflonpannulla rapeaksi.
2. Siirrä talouspaperin päälle, anna rasvan imeytyä paperiin.
3. Lisää pannulle puhdistetut, viipaloidut sienet.
4. Kypsennä kunnes sienistä irronnut neste on täysin haihtunut.
5. Lisää sipulit ja anna kypsyä.
6. Anna jäähtyä hetki. Yhdistä kaikki täytteen aineet keskenään.
7. Täytä rulla ja kääri kuten kääretorttu.
8. Käännä sauma alapuolelle.

Pinnalle
1/2 pussia (75 g) Valio juustoraastetta

9. Ripottele pinnalle juustoraastetta.
10. Kuumenna ennen tarjoilua 250 asteessa, kunnes juusto on sulanut.
11. Tarjoa raikkaan salaatin kanssa.

Pekoni-lohi-omenakääryleet ja sinappikastike

Lohta sivuina
pekonia siivuina
omenoita
currya
sitruunapippuria

1. Laita lohi- ja pekonisiivut päällekkäin.
2. Ripottele mausteet päälle ja kääri siivut parin sentin paksuisen omenalohkon päälle.
3. Paista pannulla, grillissä tai uunissa.

Talonpojan munakas

Munakasmassa:
4 munaa
loraus vettä / maitoa / kermaa
suolaa
pippuria
keitettyä perunaa
tomaattia
sipulia
pekonia
viherpippuria
aromisuolaa

1. Paista pannulla ja / tai uunissa.

Chili con Carne
Öljyä ja voita
2 - 3 sipulia
valkosipulia
n. 150 g pekonia
n. 600 g naudanpaistia kuutioina tai suikaleina
3 prk tomaattipure
n. 5 dl vettä
tuoreita chilipippureita tai chilijauhetta
paprikajauhetta
1 prk papuja tomaattikastikkeessa
punaviiniä
mustapippuria
suolaa
sokeria

1. Kuumenna öljy ja lisää voi pataan.
2. Ruskista sipulit ja valkosipuli.
3. Ota ne pois padasta.
4. Ruskista liha ja pekoni la lisää sipulit.
5. Lisää mausteet, tomaattipyre loraus viiniä ja vettä.
6. Anna hautua kannen alla kypsäksi.
7. Lisää lopuksi papupurkki ja kiehauta.
8. Tarkista maku ja lisää suolaa ja sokeria tarvittaessa.

Herkkusieniyllätys

Herkkusieniä
tuorejuustoa
pekonia

1. Poista sienistä kanta.
2. Täytä sienet esimerkiksi chili-tuorejuustolla.
3. Kääri pekonisiivu sienen ympärille.
4. Sienet paistuvat grillissä mukavasti jos asetat ne vartaaseen.

Silakkalaatikko

silakkafileitä
perunaa
sipulia
pekonia
pippuria
suolaa

Munamaito:

8 dl maitoa
2-3 kanamunaa

1. Pilko pekoni pieneksi.
2. Lado ainekset kerroksittain vuokaan.
3. Sekoita munamaito.
4. Kaada vuokaan.
5. Uuni 200 astetta n. 1 tunti.

Sieni-pekonikastike

sieniä
soijaa
sipulia
pekonia
mustapippuria
kasvislientä
öljyä
kermaa tai maitoa ja suurustetta
suolaa

1. Paista sipulit, sieni ja pekonit
2. Lisää kerma ja mausta.

Pekonibroileririsotto 1

Broilerisuikaleita
pekonia
voita/öljyä
sipulia
aromisuolaa
paprikaa
pippuria
riisiä
parsakaalta
kukkakaalta


1. Paista broilersuikaleet ja pekonit.
2. Lisää sipulit ja mausteet.
3. Kaada päälle riisiä, vettä ja kaalit.
4. Anna hautua n. 20 minuuttia, tarkkaile veden määrää, niin etteivät riisit kuivu vaan imevät kypsyessään kaiken veden.

Muuta
- Keitä perunat, paista pekoni pannulla ja suolaa, ota pois pannulla ja tee ruskea kastike.
- Tee jauhelihakeitto, johon laitat pekonia lisäksi paistettuna ihan viimeisenä kuten jauhelihakeitto (tulee muuten hyvää)
- Tee ruispizzaa ja laita ohkaisia pekoniviipaleita päälle ja tee haluamasi ruispizza.


 
Emmanmamma
Pasta carbonara

2-3 annosta
1 pak (170 g) Amerikan pekonia
1 pieni sipuli
1 muna
1 prk (2 dl) Valio ruokakermaa, 15%
1 dl Valio maitoa
mustapippuria myllystä
300 g spagettia, tagliatellea tai penneä
1 pussi (150 g) Valio Mustaleima raastetta
tuoretta basilikaa

Suikaloi pekoni. Paista pekonisuikaleita pannulla keskilämmöllä. Lisää hienonnettu sipuli. Keitä pasta (al dente) pakkauksen ohjeen mukaan. Vatkaa munan rakenne rikki kulhossa. Lisää munan joukkoon kerma ja maito. Valuta ja huuhdo keitetty pasta siivilässä ja siirrä takaisin kattilaan.Yhdistä pastaan pekoni-sipuliseos ja muna-kerma-maitoseos. Lisää mustapippuria. Kuumenna hetken aikaa, samalla sekoitellen, kunnes munaseos hyytyy. Älä kuumenna liikaa, jotta ruoka jää mehevän kosteaksi. Koristele annokset juustoraasteella ja revityllä basilikalla. Tarjoa heti.

:p
 
-Kääri kanan tai kalkkunan rintafileiden (nahaton) ympärille kun teet seuraavan kerran, alle ja päälle hiema suolaa ja pippuria, valkosipulia..(maun mukaan), pekoni antaa lisämakua ja suojaa kanaa kuivumiselta kypsennyksen aikana.
-Joulun aikaan teen monesti kinkun tai kalkkunan kaveriksi uunissa kuivattuja luumuja, joiden ympärille on kääritty pekonia, nam.
-Kokeile pekonia myös munakkaassa.
 
RITULII
Tuossa aikasemmin ehoteltiin br.fileen ympärille.
Itekkin tykkään br.fileeseen viilto ja täytteeksi sinihomejuustoa tai esim savust.chilijuustoa. Fileen päälle hieman broilermaustetta ja pekoni päälle. Uuniin 200 astetta 20 min. Tosi hyvää :p
 
Sidney
Me ollaan tehty näin että ollaan pekonin siivu kierretty herkkusienen ympäri ja sitten uuniin, eli kaupasta ostettu isoja herkkusieniä ja ne pestään ja sitten kieritellään tohon pekoniin :p
 

Yhteistyössä