pekoni ruuanlaitossa

  • Viestiketjun aloittaja pekoni
  • Ensimmäinen viesti
pekoni
nyt tarvitsisin hyviä vinkkejä ja ruokaohjeita missä käytettäis yhtenä pääraaka-aineena pekonia? haluaisin tehdä siitä jotain muutakin kuin käristää pannussa.
 
"vieras"
Pekonilaatikko on hyvää. Eli pekonia silputtuna sekä perunoita silputtuna, sitte vähän sipulia, mustaapippuria, munamaito ja juustoa. Paistetaan 175 asteessa, uunista riippuen 30-45min.
 
sudeettisavolaenen
Kalakukko. Tai lanttukukko.

NNykyversio: reissumiehen väliin kalaa/lanttua ja pekonia. Kääritään folioon ja paistetaan suht miedolla lämmöllä pitkään. Nautitaan piimän kanssa!
 
Karppaushenkisesti: pekonia, sipulia ja suikaloitua kaalia pannulla paistettuna. Päälle kunnon loraus kermaa.

Tai sitten ihan perinteinen kaalilaatikko johon lisätään pekonia tai korvataan jauheliha kokonaan pekonilla. Ja sitä pekonia pitää olla runsaasti. Äläkä unohda kermaa. Pekonin ja kerman liitto on mahtava.
 
Viimeksi muokattu:

Yhteistyössä