Parvekevaunuista kysymys

  • Viestiketjun aloittaja esikoinen tulossa
  • Ensimmäinen viesti
esikoinen tulossa
Hei,

Paitsi, että on hankittuna uudet yhdistelmävaunut (joita säilytetään talon vaunuvarastossa, koppa varmaan aina välillä kotiin mukaan), käyttöön on ostettu erikseen käytetyt vaunut parvekevaunuiksi.

Voiko parvekevaunuja säilyttää jatkuvasti lasitetulla partsilla, vai aiheuttaako puoliksi ulkona säilyttäminen jotain haittoja vaunuille?

Varmistelee uusavuton tuleva mamma
 
Alkuperäinen kysyjä
No tuota just mietin, mutta olisi nyt tyhmää ottaa niitä vaunuja täyttämään pientä asuntoa (samantien voisin käyttää yhdistekmiä myös partsilla ja säilyttää sisällä muun ajan..). Miksiköhän kangaspäällysteiset parveketuolit eivät kuitenkaan homehdu, vaikka ovat siellä kosteudessa ympäri vuoden..?
 
Kuinka monella oikeasti on parvekevaunut erikseen? Asutaan nyt rivitalossa, mutta olemme muuttamassa ennen vauvan syntymää kerrostaloon. Ei ole käynyt mielessäkään että hankittaisiin kahdet vaunut, kun yhdtetkin hyväty maksavat aika paljon. Ap:n kirjoitusta lukiessa sitten mietin että voisihan ne tosiaan olla kätevät olla kahdet, jo ihan siksikin ettei kotiin tulisi niin paljoa likaa kun tuo vaunut ulkoa parvekkeelle. Ja tosiaan se sisällä säilyttäminen vie älyttömästi tilaa.
 
Näin meillä
Meidän ei eka pitänyt hommata erikseen vaunuja parvekkeelle, mutta kun asutaan kerrostalossa kolmannessa kerroksessa (eikä tietysti ole hissiä), niin lopulta päädyttiin kaksiin vaunuihin. Tosin muutoin ei varmasti oltaisi päädytty, mutta kun sattumalta oli mun vanhat vaunut vielä tallella lapsuudenkodissani :D Eli niistä partsivaunuista ei tartte maksaa mitään! Ihan älyttömiä hintoja minusta pyydetään ihan sellaisista perusvaunuistakin, mallia isoisä, kun olen seuraillut..
Varmasti otan ne partsivaunut tohon sisälle, meillä kun ei ole lasitettu parveke, tai on tossa pieni kaistele lasia, mutta silti tuntuu, että kastuu koko parveke sateella. Tilaahan ne vie kyllä huimasti :(
Toisaalta kun ei tartte vaunuilla sitten rullailla koko asunnon läpi, niin sitten ei likaannu koko kämppä; meillä on nimenomaan toi parveke ihan musta, vaikka sen lattian pesis, niin jo se on seuraavan sateen jälkeen taas musta.
 
Jii
Meillä on sama tilanne eli kolmas kerros ei hissiä, joten parvekevaunut oli pakkohankinta. Meillä oli lainassa pehmeä kantokoppa reilut puoli vuotta, ja se oli tosi helpotus. Vaunut eli vanhat rattaat hankin kierrätyskeskuksesta ja riisuin ne niin, että vaan makuuosan kangas on jäljellä. Sen pesin, ja sen päällä on ollut joka tapauksessa vielä turkis, joka on otettu aina sisään. Aurinkosuojaksi kehittelin lakanakankaasta "kuomun", joka toimii tai sitten ei... Sitten kun vauva kävi liian isoksi koppaan, rupesin laittamaan sen nukkuun pelkässä makuupussissa, ja vedän vatsan ympäri leveän vyön. Hyvin on toiminut! Nyt 1,5-vuotias alkaa jo olla liian pitkä sinne, ja iltapäivisin aurinkokin paistaa (lasitetulle) parvekkeelle niin, että lähipäivinä siirrytään nukkumaan päiväunia sisälle. Hyvästi siis imurointi päiväuniaikaan...
 
Meillä oli jonkin aikaa kahdet vaunut, koska toiset saatiin niin ei raskinut poiskaan heittää. :D

Kuitenkin pian osoittautui melko turhiksi, koska kotiin tullessa neiti nukkui niin latoin sitten samoissa vaunuissa ulos. Ja ostettiin sellaiset renkaansuojukset, kun koko asunnon läpi pitää vaunut parvekkeelle työntää. Ne ei olleet kalliit ja tekee tehtävänsä. =)

Mutta aiheeseen. :ashamed: Sisällä sälytettiin parvekevaunutkin...
 

Yhteistyössä