Parveketupakointi ottaa päähän

tuc
Eipä asialle taida mitään voida tehdä mutta pakko purkautua jonnekin yhdestä kerrostaloasumisen riesoista, nimittäin tupakointi parvekkeella.
Vauva on vihdoinkin oppinut nukkumaan päikkäreitä hyvin ulkona parvekkeella mutta minua inhottaa alakerran parvekkeelta tuleva tupakansavu joka leijailee suoraan ylös meidän parvekkeelle. Meidän parveke ikään kuin imaisee kaikki savut, tupakansavun huomaa heti kun parvekkeen oven avaa.
Eihän se naapuri siellä jatkuvasti sauhuttele joten kai tyttö tuolla nukkuessaan pääosin raitista ilmaa saa mutta ärsytti niin paljon äsken kun juuri kun olin palaamassa sisälle laitettuani tytön ulos päikkäreille niin tupakan käry alkoi leijailla alhaalta :x
 
Sama täällä, ärsyttää todella parveketupakointi. Meidän ympärillä asuu monta tupakoivaa, jotka eivät halua savua omaan kotiinsa ja käryttävät parvekkeella. Sieltä se tunkee meille sisään. Korvausilmanottoaukot ovat sillä tavoin seinässä, että niiden kautta savu tunkee suoraan sisään molempiin parvekeseinän huoneisiin. Saati sitten itse parvekkeelle... Vauva tykkäisi nukkua ulkoilmassa, mutta, piru vie, herää herkästi savun hajuun ja alkaa itkeä. Alakerrassa asuu vielä perhe, jossa on monta teini-ikäistä tupakoivaa lasta ja ilmeisesti lupa polttaa kotona, päätellen siitä, että savu haisee monta kertaa tunnissa kun alakerrassa ollaan kotona. Tosi ällöttävää.

Eihän parvekkeilla saa grillatakaan, miksi siis saa muulla tavoin savuttaa? Tai toisaalta, eihän toisten rauhaa saa kerrostalossa kovalla metelilläkään häiritä, miksi siis hajulla?
 
Täällä kanssa ärsyttää tuo parveketupakointi juuri sen vuoksi, että vauva joutuu hengittämään niitä savuja päiväuniensa aikana...plääh... Meidän molemmissa naapuriparvekkeissa tupakoidaan, joten tunnin aikana ehtii useammat savut leijalla vauvanvaunuihin...

Ja uskaltaako sellaista asiaa kuitenkaan ottaa puheeksi taloyhtiössä?
 
Meillä juuri tuon naapureiden tupakoinnin takia hankittiin parvekelasitus, ja auttaa kyllä hyvin. Aika harvoin ja hyvin vähän haisee tupakka nykyään meidän parvekkeella. Jos haisisi, en kyllä raaskisi tyttöä pitää parvekkeella päikkäreillä. Nykyään nukkuu parvekkeella yhdet päikkärit ja lenkillä toiset.
 
Rivitalossa tupakointi itse asiassa häiritsee ihan yhtä paljon. Me muutettiin kerrostalosta tytön synnyttyä rivariin, ja kerrostalossa kun kerettiin vähän aikaa nukuttaa tyttöä parvekkeella ei ollut mitään hajuongelmia parvekelasien ansiosta. Nyt sitten rivarissa on ketjussa kessutteleva naapuri, joka ei onneksi päiväunia haittaa koska tyttö nukkuu päikyt toisella puolella taloa, eli ei pihan puolella, näin tekisi joka tapauksessa. Kesällä tuo haittaa, koska ei voida pitää makkarin ikkunaa auki ollenkaan koska naapurin piha on tuolla meidän makkarin melkein alapuolella ja kaikki savu leijuu sinne.

En ole niitä jotka parveketupakointia lähtisi kieltämään, tuntuu että Suomessa muutenkin kielletään ihan kaikki. Mutta ymmärrän että se harmittaa tosi paljon. Suosittelen parvekelaseja, koska niiden kanssa pystyy nukuttamaan vauvan millä ilmalla tahansa ulkona, niistä on sekin hyöty!
 
Me ei nukuteta parvekkeella, sen takia koska käydään päivittäin pitkällä lenkillä, jolloin vauva nukkuu(äidin aivot kaipaa tuuletusta). Mutta ymmärrän kyllä ärsyyntymisenne. Meidän talossa taas joku naapureista tykkää pössytellä sisällä, jolloin kaikki haju leviää myös toisiin asuntoihin. Jotkut myös harrastavat sitä, että sytyttävät tupakan rappukäytävässä ennen kuin menevät ulos, mikä on musta ihan outoa.

Meillä on onneksi ns lapsiystävällinen talo:) Silti on haaveena, että pääsisin jonnekin "maalle" rauhaan pakoon porakoneita ja kiertäviä kaupustelijoita =)
 

Yhteistyössä