Vuoden kasvis on parsa. Laitetaanpa parsaohjeita tulemaan. Meillä syödään aika usein kasvisgratiinia:
Kasvisgratiini
n.400g kukkavihanneksia-pakaste
(jos teet tuoreista, niin höyrystä puolikypsiksi)
Kuorrute:
2,5 dl maitoa
75g juustoraastetta
2rkl vehnäjauhoja
suolaa, valkopippuria, valkosipulia...
Laita kasvikset voideltuun uunivuokaan ja uuni lämpiämään n.200 asteeseen. Laita kasvkset uuniin sulamaan ja valmista sillä aikaa kastike. Sekoita ainekset keskenään ja kuumenna kiehuvaksi. Anna hautua muutama minuutti. Lisää kastike vuokaan. Kuorruta uunissa noin 30 min.
Jos haluat "hienomman" version. Käytä juustokastikkeen tilalla valmista bearnaiskastiketta.
Kasvisgratiini
n.400g kukkavihanneksia-pakaste
(jos teet tuoreista, niin höyrystä puolikypsiksi)
Kuorrute:
2,5 dl maitoa
75g juustoraastetta
2rkl vehnäjauhoja
suolaa, valkopippuria, valkosipulia...
Laita kasvikset voideltuun uunivuokaan ja uuni lämpiämään n.200 asteeseen. Laita kasvkset uuniin sulamaan ja valmista sillä aikaa kastike. Sekoita ainekset keskenään ja kuumenna kiehuvaksi. Anna hautua muutama minuutti. Lisää kastike vuokaan. Kuorruta uunissa noin 30 min.
Jos haluat "hienomman" version. Käytä juustokastikkeen tilalla valmista bearnaiskastiketta.