Raparperia on alkanut pursua maasta. Pistetäänpä parhaat reseptit jakoon! Vielä parempi jos löytyy kuvakin. Aloitan joskus muinoin tuntemattomasta lehdestä poimitulla reseptillä, jota en ole moneen vuoteen tehnyt, mutta ajattelin nyt taas kokeilla Kuvaa ei valitettavasti tähän hätään ole.
Minttu-raparperipiirakka
3 raparperin vartta pieninä paloina
2 rkl hunajaa
2 tl mintunlehtiä hienonnettuina
Pohja:
3 dl vehnäjauhoa
1 dl sokeria
1 tl leivinjauhetta
100 g voita
1 muna
Täyte:
2 munaa
1 prk kermaviiliä
2 tl vaniljasokeria
3/4 dl sokeria
1 rkl perunajauhoa
1. Sekoita raparperikuutiot, hunaja ja mintunlehdet kulhossa ja jätä marinoitumaan.
2. Valmista pohja eri kulhossa: Siivilöi jauhot ja lisää sokeri. Paloittele päälle voi ja nypi muruseokseksi.
3. Vatkaa kananmuna, lisää joukkoon ja sekoita taikinaksi. Kääri taikina kelmuun ja anna jähmettyä jääkaapissa 30min.
4. Painele taikina piirakkavuokaan ja ripottele päälle perunajauhot.
5. Nosta maustuneet raparperit reikäkauhalla pohjan päälle.
6. Sekoita kermaviili, munat ja sokeri. Kaada seos raparperien päälle.
7. Paista piirakkaa 200 asteessa noin 35min. Tarjoile jäähtyneenä.
Minttu-raparperipiirakka
3 raparperin vartta pieninä paloina
2 rkl hunajaa
2 tl mintunlehtiä hienonnettuina
Pohja:
3 dl vehnäjauhoa
1 dl sokeria
1 tl leivinjauhetta
100 g voita
1 muna
Täyte:
2 munaa
1 prk kermaviiliä
2 tl vaniljasokeria
3/4 dl sokeria
1 rkl perunajauhoa
1. Sekoita raparperikuutiot, hunaja ja mintunlehdet kulhossa ja jätä marinoitumaan.
2. Valmista pohja eri kulhossa: Siivilöi jauhot ja lisää sokeri. Paloittele päälle voi ja nypi muruseokseksi.
3. Vatkaa kananmuna, lisää joukkoon ja sekoita taikinaksi. Kääri taikina kelmuun ja anna jähmettyä jääkaapissa 30min.
4. Painele taikina piirakkavuokaan ja ripottele päälle perunajauhot.
5. Nosta maustuneet raparperit reikäkauhalla pohjan päälle.
6. Sekoita kermaviili, munat ja sokeri. Kaada seos raparperien päälle.
7. Paista piirakkaa 200 asteessa noin 35min. Tarjoile jäähtyneenä.