kasviksia suikaleina, vähän suolaa ja pippuria, sit ku kasvikset on kypsiä, lisätään etikkapunajuuria ja sitä lientä, syödään smetanan kanssa (borssikeiton muunnelma siis )
sit ihan tavis jauhelihakeitto
muunneltuna niin et porkkanaa raastaa sinne liemeen, ja kun on muuten kypsää, niin lisää chilitomaattisosetta liemeen
kasvissosekeitto:
porkkanaa, sipulia ja perunaa, viherpippuri-koskenlaskijaa sekaan
1 l vettä
6-8 kpl jauhoista perunaa
2 isoa sipulia
2-3 valkosipulinkynttä
persiljanipun varret pilkottuina
2 kasvisliemikuutiota
ripaus valkopippuria
1 dl kermaa tai iso nokare sulatejuustoa (esim. Koskenlaskija )
persiljaa
Kuori ja pilko potut, sipulit ja persiljan varret. Laita kaikki ainekset, paitsi kerma/sulatejuusto kattilaan (jätä persiljaa keiton pinnalle tarjoiluvaiheessa ) ja keitä miedolla lämmöllä, kunnes kaikki ainekset pehmeitä, perunat lähes hajoamispisteessä. Siivilöi liemi eri astiaan. Soseuta perunat ym. sauvasekoittimella hienoksi, lisää keitinlientä, niin että saat sopivan paksuista keittoa. Lisää lopuksi kerma/sulatejuusto ja kuumenna. Ripottele vielä pinnalle persiljasilppua ja tarjoile...