"joo"
[QUOTE="joo";23693042]poropiirakka, nam nam
piirakkataikina pohja
poronkylmäsavupaistia
brie juustoa
200g ranskankermaa
2 munankeltuaista
mustapippuria
1. painele taikina piirakkavuokaan
2. paloittele poro ja brie, lado taikinan päälle
3. sekoita munankeltuaiset, ranskankerma ja rouhi mustapippuria, kaada seos poron ja juuston päälle
4.Uuniin 200 astetta noin 25-30 min
tämä menee meillä juhlissa aina kokonaan, lapsetkin tykkää tosi paljon.
eilen tein jauheliha-jalopeno piirakkaa
300g jauhelihaa
1 pss texmex maustetta
jalopenoviipaleita
cheddarsiivuja
punasipulia
1,5 dl kermaa
1 muna
suolaa
piirakkataikina
1.paista jauheliha ja lisää texmex seos ja 1,5 dl vettä, anna hautua hetki
2. painele taikina vuokaan, sen päälle jauhelihaseos, jalopenoviipaleet, punasipulin viipaleita ja pieniä cheddarpalasia
3.sekoita kerma, munat ja suola kulhossa, kaada täytteiden päälle
4. uuniin 200 astetta, noin 30 min
piirakan kanssa raikasta salaattia, jos iltapalan syö nam[/QUOTE]
molemmat voi tehdä myös pellille, kun tekee kolminkertaisena, koostumukseltaan sopivan kiinteitä. Molempiin voi tehdä myös itse taikinan, ihan peruspiirakkataikina käy.
piirakkataikina pohja
poronkylmäsavupaistia
brie juustoa
200g ranskankermaa
2 munankeltuaista
mustapippuria
1. painele taikina piirakkavuokaan
2. paloittele poro ja brie, lado taikinan päälle
3. sekoita munankeltuaiset, ranskankerma ja rouhi mustapippuria, kaada seos poron ja juuston päälle
4.Uuniin 200 astetta noin 25-30 min
tämä menee meillä juhlissa aina kokonaan, lapsetkin tykkää tosi paljon.
eilen tein jauheliha-jalopeno piirakkaa
300g jauhelihaa
1 pss texmex maustetta
jalopenoviipaleita
cheddarsiivuja
punasipulia
1,5 dl kermaa
1 muna
suolaa
piirakkataikina
1.paista jauheliha ja lisää texmex seos ja 1,5 dl vettä, anna hautua hetki
2. painele taikina vuokaan, sen päälle jauhelihaseos, jalopenoviipaleet, punasipulin viipaleita ja pieniä cheddarpalasia
3.sekoita kerma, munat ja suola kulhossa, kaada täytteiden päälle
4. uuniin 200 astetta, noin 30 min
piirakan kanssa raikasta salaattia, jos iltapalan syö nam[/QUOTE]
molemmat voi tehdä myös pellille, kun tekee kolminkertaisena, koostumukseltaan sopivan kiinteitä. Molempiin voi tehdä myös itse taikinan, ihan peruspiirakkataikina käy.