paras suolainen piirakka mitä olet syönyt? :)

"joo"
[QUOTE="joo";23693042]poropiirakka, nam nam

piirakkataikina pohja

poronkylmäsavupaistia
brie juustoa
200g ranskankermaa
2 munankeltuaista
mustapippuria
1. painele taikina piirakkavuokaan
2. paloittele poro ja brie, lado taikinan päälle
3. sekoita munankeltuaiset, ranskankerma ja rouhi mustapippuria, kaada seos poron ja juuston päälle
4.Uuniin 200 astetta noin 25-30 min

tämä menee meillä juhlissa aina kokonaan, lapsetkin tykkää tosi paljon.

eilen tein jauheliha-jalopeno piirakkaa

300g jauhelihaa
1 pss texmex maustetta
jalopenoviipaleita
cheddarsiivuja
punasipulia
1,5 dl kermaa
1 muna
suolaa
piirakkataikina

1.paista jauheliha ja lisää texmex seos ja 1,5 dl vettä, anna hautua hetki
2. painele taikina vuokaan, sen päälle jauhelihaseos, jalopenoviipaleet, punasipulin viipaleita ja pieniä cheddarpalasia
3.sekoita kerma, munat ja suola kulhossa, kaada täytteiden päälle
4. uuniin 200 astetta, noin 30 min

piirakan kanssa raikasta salaattia, jos iltapalan syö nam[/QUOTE]

molemmat voi tehdä myös pellille, kun tekee kolminkertaisena, koostumukseltaan sopivan kiinteitä. Molempiin voi tehdä myös itse taikinan, ihan peruspiirakkataikina käy.
 
Oli sienipiirkka minkä tein isosta haperosta.

Pohjaan 150 grammaa voita, muna, kolme desiä jauhoja, ripaus suolaa, tl leivinjauhetta ja vähän jotain juustonjämiä raasteena.

Täytteeksi paistettua sientä ja sipulia, kermaviiliä, valkosipulia, mustaapippuria, suolaa, juustoraastetta kourallinen ja hento vana vielä hunajaa päälimmäiseksi.
 
vierailija
Oli sienipiirkka minkä tein isosta haperosta.

Pohjaan 150 grammaa voita, muna, kolme desiä jauhoja, ripaus suolaa, tl leivinjauhetta ja vähän jotain juustonjämiä raasteena.

Täytteeksi paistettua sientä ja sipulia, kermaviiliä, valkosipulia, mustaapippuria, suolaa, juustoraastetta kourallinen ja hento vana vielä hunajaa päälimmäiseksi.
Toi on hyvä, mut sienien tilalle keitettyä luomukukkakaalta ja -parsakaalta sekä paprikaa. Luomujuhoihin tekisin, mut laittaisin puolet mantelijauhoa - pysyy nälkä loitolla useamman tunnin:)
Hunajakin on oltava luoma: se rypsi kuulemma maistuu kaikissa muissa ja pilaa kokonaan hunajan ihanan maun - vaikka mistä voi tietää, mikä kukka niissä maistuu, jos ei tunne seutua. Rypsi- ja tattarihunaja on kamalan makuista.
 

Yhteistyössä