Paras suklaakakku/piirakka??

juuri itellä suklaakakku uunissa =)

250g voita
4dl sokeria
4 kananmunaa
5gl vehnäjauhoja
2tl leivinjauhoja
2tl vaniliasokeria
4rkl kaakao jauhetta
2rkl perunajauhoja
2dl kermaa
puolikas suklaalevy muruina

1. vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi
2.lisää munat ja sekoita
3.sekoita kuivat aineet keskenään, myös suklaa
4.lisää jauhoseosta ja kermaa vuorotellen taikinaan
5.paista 175:ssä n.45 min.
 
Tässä ois suklaa muffinssi ohje..
2 munaa
1.5dl sokeria
(1/4tl suolaa)
1tl leivinjauhetta
2dl vehnäjauhoja
0.5dl kaakaojauhetta
1tl vaniliinisok.
1.5dl Flora vanillaa
100g sul. margariinia
1.5dl rouhittua suklaata
muffinsin sisälle pala suklaata

-Munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi
-Kääntele jauhot muna-sokeri seokseen
-Lisää Flora vanilla ja margariini sekä lopuksi rouhittu suklaa
-Nostele lusikalla muffinssi vuokaan ja paina taikinaan vielä pala suklaata
-Paista 200 asteessa n.15 min
-Jäähtyneiden muffinssien pinnalle voit halutessa sulattaa suklaata ja ripotella nomparelleja

On todella syntisen suklaista! :p
 
Hei toinen mielettömän hyvä suklaakakku on tässä:

Suklaakakku
10 henkilölle

Pohja:
200 g voita tai margariinia
2 dl sokeria
3 munaa
¾ dl maitoa
4 dl vehnäjauhoja
3 rkl Fazer kaakaojauhetta
2 tl Fazer leivinjauhetta
2 tl Fazer vanilliinisokeria
200 g tummaa Fazer Blocksuklaata




1. Voitele ja korppujauhota halkaisijaltaan noin 20 cm:n kokoinen kakkuvuoka.
2. Vaahdota pehmeä rasva ja sokeri.
3. Lisää munat yksitellen hyvin vatkaten.
4. Sekoita kuivat aineet keskenään.
5. Lisää maito ja kuivat aineet vähitellen ja lopuksi rouhittu suklaa.
6. Kaada taikina kakkuvuokaan ja paista 175 asteessa uunin alaosassa 50-60 minuuttia.

Kostutukseen:
1 dl omenamehua
(2 rkl tummaa rommia)

Täytteet:
Valkosuklaamousse:
100 g valkoista Fazer Blocksuklaata
1 dl kuohukermaa

Maitosuklaamousse:
100 g vaaleaa Fazer Blocksuklaata
1 dl kuohukermaa

Valmista täytteet.
1. Sulata suklaa.
2. Anna hetken jäähtyä.
3. Vaahdota kerma.
4. Sekoita joukkoon suklaa.
5. Anna jähmettyä hetki viileässä.
6. Leikkaa jäähtynyt kakku kolmeen osaan.
7. Kostuta pohjat omenamehulla, jonka voit halutessasi maustaa rommilla.
8. Levitä alimmaiseen kerrokseen maitosuklaamoussea ja ylimpään valkosuklaamoussea.
9. Peitä kakku kelmulla ja anna maustua jääkaapissa vähintään pari tuntia, mielellään seuraavaan päivään.

Kuorrute:
150 g tummaa Fazer Blocksuklaata
150 g vaaleaa Fazer Blocksuklaata
2 dl kuohukermaa
30 g (2 rkl) voita

Valmista kuorrute.
10. Kiehauta kerma ja sulata siihen suklaa.
11. Lisää voi ja anna kuorrutteen jähmettyä viileässä, kunnes se on tarpeeksi paksua levitettäväksi.
12. Levitä kuorrute kakun päälle lastan avulla.
13. Jos kuorrutus jähmettyy liikaa, voit tarvittaessa lämmittää sitä liedellä varovasti uudelleen.
14. Siivilöi kakun pinnalle ohut kerros kaakaojauhetta.
15. Koristele kakku vaaleasta ja tummasta Minutblockista pursotetuilla suklaajuovilla.
16. Saat juovista kaarevia, kun jähmetät ne leivinpaperilla päällystetyn kaulimen päällä.

Muuta!
Sulatuksen jälkeen Block- suklaan tulee antaa jäähtyä noin 30-asteiseksi ennen kuin sitä levitetään leivonnaisten päälle. Muutoin pinnasta saattaa tulla matta ja harmaa.

 

Yhteistyössä