Pandemian aikana imetyksen tärkeys vauvalle korostuu

Pandemian aikana imetyksen tärkeys vauvalle korostuu

Yhdysvaltain tartuntatautiviraston mukaan imetys suojaa vauvaa sikainfluenssalta. CDC:n ohjeistuksessa muistutetaan, että vauvat, joita ei imetetä, ovat alttiimpia infektioille ja sairaalaan joutumiselle vakavien hengitystiesairauksien takia verrattuna imetettyihin vauvoihin; "Infants who are not breastfeeding are particularly vulnerable to infection and hospitalization for severe respiratory illness." (9.) Vauvat, joita imetetään, sairastuvat lievemmin ja harvemmin influenssaan kuin vauvat joita ei imetetä (11).

On monia tapoja, joilla imetys suojelee vauvojen terveyttä (8, 11). Rintamaito sisältää kaikki vauvan tarvitsemat ravintoaineet, ja se on helposti ja nopeasti sulavaa (2). Rintamaidosta vauva saa äidiltä vasta-aineita, jotka suojaavat vauvaa tulehdustaudeilta ja auttavat paranemisessa (2, 6, 8, 11). Tämä on hyvin tärkeää pikkuvauvoille, joiden immuunijärjestelmä on vielä kehittymässä (11). Äidinmaidosta vauva saa vasta-aineita juuri niille taudeille, joiden kanssa äidit ovat kosketuksissa ja joille heidän vauvansa ovat altistuneet (8).

CDC suosittelee pandemian aikana rintamaitoa vauvojen pääasialliseksi ravinnonlähteeksi ja kehoittaa välttämään tarpeetonta korvikkeen käyttöä, jotta vauva saa rintamaidosta vasta-aineita mahdollisimman paljon (9). Pienetkin määrät rintamaitoa ovat vauvalle hyväksi.
Tuo on pieni katkelma tästä koko tekstistä:
http://imetystukilista.net/sivut/index.php?option=com_content&task=view&id=181&Itemid=194
 
Ja maitohappobakteerien syöttäminen vauvalle on viisasta tässä tapauksessa. Itse ainakin haen joulukuussa syntyvälle vauvalleni silloin heti Kunnon mh-bakteerit ja heti alkaa niitä syömään. Ja tietenkin imetän pelkästään mikäli mahdollista.
 
Alkuperäinen kirjoittaja nanna21:
tämmöstä kuin lukee tulee hirvittävän paha mieli kun itellä se maidon nousu ei onnistunut sain imetettyä nyt 5vk esikoistani 2 vk. ja jouduin siirtymään korvikkeisiin :(
Ei olla suruissamme, mullakin molempien lasten kohdalla vain muutama viikko imetystä. Tosi terveitä ovat olleet ja en pelkää sikainfluenssaakaan! :)
 

Yhteistyössä