PANAMA

Me oltiin AM:n matkalla vajaa pari vuotta sitten. Oltiin ensin jokunen päivä Panama Cityssä, sitten siellä sademetsä resortissa ja lopuksi viikko rannalla. Erityisesti pidin tuosta sademetsäosuudesta. Kannattaa ehdottomasti mennä, jos on mahdollisuus.

Mieleen ei jäänyt mitään erityistä nähtävää, onhan kanava tietysti must juttu, samoin Panama Cityn vanha kaupunki oli hieno kunnostettuine taloineen. Shoppaillakin voi, mutta ei siellä tainnut olla mitenkään erityisen halpaa. Varmaankin aika Suomen hintataso.

Rannalla oli mukava löhöillä ja harrastaa vesiurheilua. Ajeltiin jollain mönkijäntapaisilla rannalla ja käytiin purjehtimassa. Ja tietty syötiin, kun oli all-inclusive....

Kaiken kaikkiaan oli ihan huippu matka, vaikka nyt ei mitään ihan erityistä tulekaan mieleen. Se oli mun eka reissu tuohon maanosaan ja olihan se kulttuuri ihan erilaista.
 
Ollaan kayty, jenkkivuosien aikana siellakin pyorahdettiin.

Maa on oikea vastakohtien maa. Panama City sykkii yota paivaa, ultramodernit pilvenpiirtajat kertovat huimasta kasvusta ja kehityksesta. Kansainvaliset pankkiyhtiot omistavat pilvenpiirtajat. Casco Viejon kaupunginosassa turisteilla on viela mahdollisuus tutustua alkuperaisen Panama Cityn jaannoksiin. Historiallinen kaupunginosa on UNESCOn maailmanperintokohde ja erittain suosittu turistikohde.

Puolen tunnin ajomatkan paassa Panama Citysta loytyy Vali-Amerikan tiheimmat sademetsat. Samoin paasee nakemaan vaatimattomissa oloissa elavien maanviljelijoiden asuinalueet kahvi- ja banaaniplantaaseineen.

Panamalaisissa sekoittuvat eurooppalaisten, amerikkalaisten ja aasialaisten vaikutteet, jotka kietoutuvat maan alkuperaisheimojen juuriin. Saarilla ja provinsseissa asuu yha edelleen seitseman eri intiaaniheimon jasenia.

Muita kivoja paikkoja vierailla on Volcán Barú -tulivuoren kupeessa sijaitsevat vuoristokylat. Samoin suosittelen kayntia Coiba saarella. Saari sijaitsee maan lounaspuolella. Yhdessa 38 muun saaren kanssa se muodostaa Coiban kansallispuiston.


pituiset rantaviivat kannaksen molemmin puolin tarjoavat lukuisia mahdollisuuksia kaikille . Bocas del Toron hiekkaranta on vertaansa vailla.

Ekoturismi on kova sana Panamassa, oikein nouseva trendi.Paikka on oikea lintubongareiden paratiisi.
 
Kiitos Pianissimo ja Merlion :flower: Tosiaan helmikuussa ollaan menossa ja matkaa ootan
ihan intona =) Mies,vanhin poikamme ja veljeni tulee mukaan.Edellinen `pidemmän lento
matkan` reissu oli Meksikoon ja siihenkin maahan ihastuin täysin :)
Ja kyllä mie ihan täällä Suomessa asustelen.On vaan niin kiva hemmotella itseä välillä tämmöisillä matkoilla.Olihan sillä kyllä hintaa...1945 euroa per aikuinen ja lapsi hitusen
vähemmän.Mutta ei me sitten kyllä joka vuosi käydä lomamatkoilla(mieli kyllä tekisi,mutta
pankkitili on eri mieltä).Kiitän vastauksistanne ja odottelen lomaa...
 

Yhteistyössä