Paljonko teidän 2-3kk vauvat itkee?

Siinäpä se kysymys olikin. Tuntuu että meidän poitsu (2,5kk) ei välillä muuta teekään kuin kitisee ja itkee. Toki myös jokeltelee, hymyilee, katselee leluja ym. mutta suuri osa valveillaoloajasta menee kitinöihin. Ilmavaivoista on kärsinyt 6-viikkoisesta asti, siitäpä kai tuo itkuisuus yleensä johtuu. Yöt kuitenkin nukkuu melko hyvin.

Onko muilla tälläisiä kitinöitsijöitä? Välillä tuntuu että teen itse jotain väärin kun vauva ei ole tyytyväinen. Vai onko se vaan niin että vauvat nyt vain itkevät ja piste... Sitä huolestuu kaikenlaisesta kun on ensi kertaa äiti!
 
tyttö kohta 3kk, itkee kun on nälkä tai ei jaksa olla enää sitterissä/lattialla tai kun on väsy tai haluu olla sylissä. 6vko-8vko itki aina iltaisin, luultavasti vatsavaivoja. Viime viikkoina illalla on ottanut jonkinasteiset "kilarit" ennen unia. Syntymästä saakka on nukkunut yöt tosi hyvin ja oikeestaan päikkäritkin, on kaikenkaikkiaan kova nukkumaan, josta olen joskus ollut huolissani. Kait nämä vauvat ovat niin erilaisia ja ymmärtääkseni itku kuuluu vauvan kehitykseen.
 
Kyllä se on normaalia että jotkut vauvat itkee paljonkin,kuulemma about 2-3h päivässä... Mutta toki kannattaa viedä lääkäriin jos oot kovin huolestunut ja vauva itkee mielestäsi epätävallisen paljon.
 
Meillä itkettiin nälkää, mikä selvisi vasta neuvolassa... Eli oma maito ei riittänyt vaikka paljon oli rinnalla. Nyt kun saa korviketta imetyksen päälle tarvittaessa, on paljon tyytyväisempi ja nukkuukin paremmin!
 
Piija! Jos vielä luet tätä niin aiheuttiko allergia teillä muita oireita kuin vatsavaivoja? Meidän pojalla on iho tosi hyvä, samoin kakka ihan normaalin oloista, tosin kakkaa yleensä vain kerran viikossa. Nukkuukin ihan hyvin... Itsekin olen tuota allergian mahdollisuutta kyllä miettinyt. Lastenlääkärillä ollaan käyty ja poika todettiin terveeksi, lääkäri sitä mieltä että ilmavaivoja vaan itkee... :/
 
meillä esikoinen itkeskeli paljon ja mahavaivojakin oli iltaisin,huusi joka ilta muutaman tunnin 3kk asti.hyviä hetkiä oli joka päivä mutta aika paljon piti kantaa ja olla liikkeessä että oli tyytyväinen.
nyt meillä on 2kk vauva ja hän taas ei itke kun väsymystä,nälkää tai ikävää.toisin sanoen hän tyyntyy heti kun tarpeet on tyydytetty toisin kun esikoisemme.
voisin sanoa että esikoinen oli keskivertovauvaa itkuisempi ja kuopuksemme keskivertoa vähemmän itkuinen.

jos sinua huolettaa vie lapsi lääkäriin mutta jos hän kumminkin vaikuttaa enimmäkseen tyytyväiseltä niin ole huoleti ja nauti niistä hetkistä kun hän on hyvällä tuulella.
jos epäilet että vatsa aiheuttaa jatkuvan kitinän niin voin suositella lämpimästi vyöhyketerapiaa joka auttoi meillä.hänen ohjeiden mukaan hieroimme lasta päivittäin ja se rauhoitti tytön kunnolla ja ainakin sen hetken hän oli tyytyväinen.
 
Meillä neito itkee varmaan parisen tuntia yhteensä päivässä. Vähän tuo vaihtelee. Joskus on päiviä, jolloin itketään ja kitistään melkeinpä koko hereilläoloajan ja joskus on päiviä (harvoin!) jolloin ei itketä oikeastaan lainkaan. Meillä asuu oikea itkuiita! :D

Alkuun oli ihan hirveän hermoja raastavaa kun vauva vaan itkeskeli ja muiden vauvat olivat oikeita päivänsäteitä (siltä ainakin tuntui! :eek: ) mutta nyttemmin itkuun ja kitinään on jo tottunut, eikä haittaa lainkaan. Ei ole kyse mistään allergioista, sairaudesta, tms.. Vauva vaan on tavallista itkuisempi tapaus. Kyllä ne hymyt ja jokeltelut saa kitinät ja itkut unohtumaan! :heart:
 

Yhteistyössä