Paljonko maksaa kissan leikkaus?

  • Viestiketjun aloittaja VinkumaMiima
  • Ensimmäinen viesti
Muistaakseni tyttökissan leikkauksesta maksoin 50e. Hinta määräytyy sen mukaan onko kyse pieneläinklinikasta vai onko kyseessä vain eläinlääkäri, klinikalla kaikki on aina kalliimpaa. Kunnan eläinlääkäri halvin ja periaatteessa kukatahansa eläinlääkäri osaa kissan leikata. On vain kyse siitä haluaako maalais eläinlääkäri leikata kissoja. Eli soittele useampaan paikkaan ja kysele hintoja, kysy myös mitä maksaa tikkien poisto jos kyseessä tyttökissa. =)
 
Ite maksoin natu kissan leikkauksesta joskus 360mk, mut nyt hinta 75e, ja kollin leikkaus oli 33 e kpl, kun vein kaksi kerralla, sai alennusta klinikka maksuista, ja eläinlääkäri aloitteleva. Vanhempi eläinlääkäri huom. kalliimpi, ainakin meillä.
 
Leikkauksen hinta riippuu paljon miisä se tehdään:
tuttuni kyseli kahdesta klinikasta Hesassa: hinnat 80e ja 95e poikakissan leikkaamisesta.
samainen tuttu kysyi leikkausta muualta ja sai hinnaksi 45e.

Tyttökissan leikkaamisessa kannattaa hinnan lisäksi kysellä, MITEN kissa leikataan ja MITKÄ TIKIT sille laitetaan. Osa eläinlääkäreistä (just niistä halvemmista) tekee monen sentin viillon. Parhaimmat leikkaavat niin, että arpi on vain 2-3cm pitkä ja kissa toipuu tosi nopeasti. Jos tyttökissan arpeen laitetaan metallitikit, niin ei tartte pitää kauluria (koska ei saa niitä poikki). Tämä helpottaa kissan elämään kummasti!

Poikakissan leikkaamisessa ei ole paljoa eroa eri eläinlääkäreillä.

Tietysti jotkut eläinlääkärit laittavat nukutusainetta "tarpeeksi" niin että kissa on koko päivän tokkurainen. Toiset taas osaavat annostella oikein ja kissa heräilee jo kotimatkalla.

Kysykää aina myös hinnan lisäksi, miten leikkaus tehdään yms... Kyllä se laatukin on tärkeää.
 

Yhteistyössä