Paljonko laitoit rahaa vauvan tarvikkeisiin ja vaatteisiin ennen kuin vauva syntyi?

  • Viestiketjun aloittaja "odottaja"
  • Ensimmäinen viesti
[QUOTE="ella";29825853]Yhdistelmävaunut+hilpetöörit, kuomurattaat, matkarattaat, matkasänky, turvakaukalo, turvaistuin, pyöränistuin, pinnasänky, kehto, hoitopöytä, vuodevaatteet, pyyhkeet, unipussit, 3x lämpöpussi, 3x kantoliina, 2x rintareppu, kantorinkka, kestovaipat, harsot, rintapumppu, tuttipullot, ruokalaput, nokkamukit yms vauvan ruokailuvälineet, potta, hoitoalusta, turvaportit, liesisuojat yms turvatuotteet, 2x syöttötuoli+ hilpetöörit, 2x sitteri, bumbo, itkuhälytin, imetystyyny, kynsisakset, vauvan hiusharja yms, erilaisia leluja, ekan vuoden vaatteet, kengät yms yms mitä vauva nyt tarvitseekaan ensimmäisen vuoden akana. Kyllä siihen se summa tasan meni kun laitettiin kaikki summat ylös. Kaikki tosiaan uutena hankinttu ja laatumerkkejä mm Stokkea. Aiemmin laitoinkin että se summa 11400 tuntuu suurelta mutta kun alkaa syynäämään minkä kasan sillä sai tavaraa niin kyllä summa äkkiä hupenee.[/QUOTE]

Hyväksyn selityksen, onhan tuossa useammat kappaleet tiettyjä tarvikkeita. Vaatii kyllä aikamoiset säilytystilat. Onneksi piditte teille hyvinä hankintoina. Itse uskon (ja toivon), että me selvitään tällä vähäisemmälläkin panostuksella seuraavistakin lapsista.
 
vv
Yhdistelmärattaisiin, turvakaukaloon ja kaukalon telakkaan meni n. 1000 e. Näistä ei tingitty, koska tiedettiin tasan mitä haluttiin, ja haluttiin ne uutena.

Pinnasänky ostettiin käytettynä viidelläkympillä. Vauvan vaatteisiin ja tarvikkeisiin (kylpyamme ym.) meni ehkä satanen tai pari - aika paljon saatiin ilmaiseksi tutuilta. Omiin tarvikkeisiin, kuten imetysliiveihin, imetysvaatteisiin ja kestoliivinsuojiin, meni varmaan toinen 100-200 e.
 
Huh, mitä summia teillä on mennyt. Mä luulen että me tullaan tekemään niin että käytetään mahdollisimman vähän rahaa hankintoihin ja ostetaan kaikki käytettynä.
Varmaan on hyvänlaatuista käytettyäkin tarjolla, kun noinkin moni käyttää ihan hurjia summia.

Ja anteeksi kun en nyt vastannut kysymykseen, mutta en aidosti osannut kuvitella noin isoja summia.
Tiettyihin asioihin, kuten hyviin yhdistelmävaunuihin ja auton turvakaukaloon telakalla kannattaa panostaa (mikäli tietää että näille on kovaa käyttöä). Turvakaukalossa ennenkaikkea turvallisuus, ja vaunut taas tärkeässä osassa että vauvan kanssa pääsee liikkeelle. Laatutuotteista voi jälleenmyydessä saada osan takas, ja luultavasti kestävät pidemmällä aikavälillä kuin halppis-kiina-tuotteet.
 
EmmaLiisa
Todella vähän! Hmm, vaunut oli tutulta 100 €, se oli varmaan suurin ostos.
Sitten työkaverilta pinnis oli muistaakseni 20 € (olisi antanut ilmaiseksi, mutta tahdoin jotain maksaa...). Ai niin, pinnis ostettiin lapsen syntymän jälkeen...
Eli varmaan sitten nuo vaunut ja erinäinen lajitelma kirppikseltä vaatteita + muutama uusi kaupasta.
Äh, ei tule mitään mieleen...
Kaukalo joo ostettiin! Niihin meni 140 € (jalusta mukana).
Sitten ei kai muuta kun paketillinen vaippoja ja pari tuttipulloa. Rintapumppu saatiin tutulta lainaksi.
Äitiyspakkauksesta käytettiin kaikki tavarat.

Ja hyvin selvittiin alkuajoista ja kaikkea tarvittavaa oli, vaikka rahaa meni todella vähän :).
 
"milli"
muutama satanen. vaunut oli miehen vanhat jotka verhoilin uudestaa. pinnis oli vanha jonka maalasin. turvakaukalo tuli siskolta. kantoliina, kestovaipat kaytettyna ja vaatteet plus pikku tilpehoori (nenan niistaja!) makso sen pari sataa ehka. eika kauheesti tullu myohemminkaan osteltua. sateenvarjo rattaat saatiin. ja fillariin istuin ostettiin. nait siis tuli kaytettya kun laps ol 1+. muuten parjattiin liinalla ja vaunuilla. mitaan turhaa ei ollut.
 
"loli"
Etukäteen meni 200 euroa sänkyyn joka oli lopulta aika turha ostos. Vauva nukkui siinä kymmenkunta kertaa päiväunet ja yhden yön.Lisäksi etukäteen oli manduca 40 euroa.

Kaukalo saatiin lahjoituksena.

Vauvan synnyttyä ostettiin vaatteita ja toppapukuja ekaksi vuodeksi alle satasella. Rintapumppuun ja pulloihin sekä muuhun sälään meni ehkä 200-300 euroa.
Hoitopöytä ja vaunut saatiin käytettyinä, mutta kumpaakaan ei ole tarvittu eli annamme ne eteenpäin yhtä vähän käytettyinä kuin tulivat.
 
Ddd
Esikoiselle ostettiin edulliset vaunut,edulliset pikkutavarat,osa vaatteista käytettynä, pinnis saatiin ilmaiseksi ym.. Rahaa ennen syntymää meni ehkä 500-600 johon sisältyy tuttipullot yms varmuudeksi valmiiksi ym. En tarvinnut edes äitiysvaatteita erikseen kun maha oli niin pieni.. Sen sijaan Toiseen lapseen meni enemmän rahaa, koska esikoiselta säästin vain pari vaatetta kun ei lapsia pitänyt tulla enempää, ja 4vuotta myöhemmin mieli muuttui. Vaunut, kaukalo, pikkutarvikkeet, hankinnat kotiin, ensimmäisen vuoden tarvikkeet ja lelut yms..ja erilainen taloudellinen tilanne kuin esikoisen aikana.. Ei sitä rahaa siltikään kulunut kuin n.1500 kun mä ostan tavaroita vain aleista :) 2. Ja 3. lapsella tulee niin pieni ikäero että periaatteessa kaikki tavarat on valmiina mutta jos on eri sukupuolta, menee liki kaikki myyntiin ja uudet tilalle.
 
"Sanni"
Niin toi ellan 11400, ja tarkempi eritetty ostetuista tavaroista.. ostitte te siis enaimmäisen vuoden vaatteetkin kaikki etukäteen? Sitähän tässä kysyttiin, paljonko meni rahaa ENNEN syntymää?

Meillä meni 2000-2500e. Kalleimmat hankinnat vaunut 1000e ja kaukalo telakalla. Kaikki ostettiin itse, paitsi hoitopöytä saatiin. Kaikki oli käytössä ja tarpeellisia :)
 
en laskenut tarkkaan
Kun vauva oli vielä mahassa, en ostanut kuin vaunut, hoitopöydän, turvakaukalon ja vähän vaatteita. Vaunut ostin käytettynä ja ne on ollutkin kovassa käytössä. Sitteriä, rintapumppua, leikkimattoa ja muita härpäkkeitä olen ostellut sitä mukaa kun vauva kasvanut ja hyvä näin, ei ole tullut ostettua mitään turhaa vaan kaikki ollut tarpeeseen. Pinnasänky on ainoa jolle ei toistaiseksi ole ollut käyttöä ja se saatiin lahjaksi.
 
tässä päällimmäiset
Vaunut (käytetyt) 400
turvakaukalo+telakka n. 150
hoitoalusta 30
pinnasänky 5
kantoreppu 95
kestovaipat 40
vaatteita käytettynä 50
muuta tavaraa 20
aitiyspakkaus 0
 
"ella"
[QUOTE="Sanni";29826349]Niin toi ellan 11400, ja tarkempi eritetty ostetuista tavaroista.. ostitte te siis enaimmäisen vuoden vaatteetkin kaikki etukäteen? Sitähän tässä kysyttiin, paljonko meni rahaa ENNEN syntymää?
[/QUOTE]

Jep, kaikki ostettiin ennen kuin esikoistyttö syntyi. Sukupuoli oli selvästi esillä ja varmistettiin useaan kertaan että pysty hyvillä mielin ostaan vaatteetkin etukäteen. Helpotti todella paljon että kaikki oli valmiina niin ei vauvan kanssa kulunut aikaa kaupoissa.
 
Tästä on sen verran aikaa etten ihan tarkkaan muista, mutta vaunuihin (yhdistelmärattaat) meni joku 2500-3000, meillä oli tosi pieni asunto kun ensimmäinen syntyi joten piti ostaa sellainen hoitopöytä/kylpyammeyhdistelmä, se oli jotain 500. Turvakaukalo oli muistaakseni 400. Tottakai jotain vaatteita piti ostaa, vaikka paljon saatiin kavereilta. Vieläkin on tallella se potkupuku jonka ostin ekalla neuvolareissulla, se maksoi 90. Tämä oli siis markka-aikaan.
 
täh
Ei herra varjele mitä kilpavarustelua! Ei voi ymmärtää. Vaunut ja kaukalo ostettiin uutena. Muuten suosittiin kierrätystä. Hyvin ovat palvelleet kaikki kolme lasta ja kiersivät vielä eteenpäin.
 
hilllla
Alkuperäinen kirjoittaja täh;29826440:
Ei herra varjele mitä kilpavarustelua! Ei voi ymmärtää. Vaunut ja kaukalo ostettiin uutena. Muuten suosittiin kierrätystä. Hyvin ovat palvelleet kaikki kolme lasta ja kiersivät vielä eteenpäin.
No pakko jonkun on ne kamat ensin uutena ostaa, että voi sitten seuraavat hyödyntää kierrätystä :D
 
"hillla"
Alkuperäinen kirjoittaja täh;29826468:
Niin, että täytyy ostaa 3 unipussia ja 3 lämpöpussia, että ne voi sitten kierrättää?
Samahan se mulle toki on, mitä kukakin rahoillaan tekee, mutta voisi sitä vähän ekologisemminkin ajatella.
Onko sillä sit väliä jos yksi ostaa 3 unipussia ja kolme muuta äitiä ei osta yhtään uutena, vaan hankkii sen käytetyn... Jokainen tekee rahoillaan mitä haluaa ja ihmisillä on eri tarpeita. Jotkut voi tarvita tavaroita tuplaten tai triplaten esim. mummon luokse taikka vaikka toisen vanhemman luokse. Toisten vauvat voi esim. puklailla niin pahasti että 1 unipussi yössä ei riitä mihinkään. Vois sitä vähän itsekkin joskus ajatella ennenkuin niin kovin kauhistelee toisten valintoja.
 
Ei enää mitään muistikuvaa, esikoinen jo 9v. Mutta paljonhan noihin meni, paljon halvemmalla olisi päässyt jos olisi halunnut. :D Turhaa esikoisella ei tainnut olla kuin imetystyyny, hänellä käytin jopa hoitopöytää mikä seuraavilla kolmella on jäänyt lähinnä koristeeksi ja tavaroiden säilytyspaikaksi. Monet tarvikkeet ovat säilyneet kuopukselle asti, joihinkin on sittemmin kyllästytty tai löydetty toimivampia versioita. Esikoinen on perheen ainoa poika ja vaatteistaan iso osa on nyt käytössä 1v ikäisellä serkullaan (serkulle siis lahjoitettu jo vauva-vaatteista ne poikamaiset).

Vaatteita ostettiin etukäteen sen verran ettei ihan heti tarvisi vaatekaupoille lähteä. Tarvi kuitenkin sillä vauva oli paljon pienempi mihin olin varautunut. Pääosin vaatteet sitten ostettiin sen mukaan mitä tarvetta alkoi tulla, esikoinen syntyi maaliskuussa ja minulle olisi ollut tuolloin vaikea etukäteen hankkia mm seuraavan talven toppavaatteita ja jos olisin viisaampia kuunnellut niin aivan liian isot olisi hankittu, ei tullut mieleenkään millainen minitapaus tuosta tulisi.

Muutenkaan ei etukäteen hankittu mitään isomman vauvan juttuja. Oli kivempi katsella ja miettiä niitä kun tulivat ajankohtaisiksi ja äitiyslomalla jos koska oli aikaa kierrellä kaupoissa.
 
täh
[QUOTE="hillla";29826480]Onko sillä sit väliä jos yksi ostaa 3 unipussia ja kolme muuta äitiä ei osta yhtään uutena, vaan hankkii sen käytetyn... Jokainen tekee rahoillaan mitä haluaa ja ihmisillä on eri tarpeita. Jotkut voi tarvita tavaroita tuplaten tai triplaten esim. mummon luokse taikka vaikka toisen vanhemman luokse. Toisten vauvat voi esim. puklailla niin pahasti että 1 unipussi yössä ei riitä mihinkään. Vois sitä vähän itsekkin joskus ajatella ennenkuin niin kovin kauhistelee toisten valintoja.[/QUOTE]

Juu, mutta miksi ostaa kolme kantoliina ja kaksi rintareppua ENNEN kuin lapsi edes syntyy? Sä et voi tietää viihtyykö lapses siinä ollenkaan. Ostin mäkin sen mitä tarvitsin, mutta ennen lapsen syntymää en olis osannut sanoa tarvitsenko 6 erilaista kantovälinettä.
Ostakaa toki! Hyvähän se ostovoima kansantaloudelle tekee ja ainakin lastentarvikeliikkeet kiittää:)
 
Alkuperäinen kirjoittaja täh;29826468:
Niin, että täytyy ostaa 3 unipussia ja 3 lämpöpussia, että ne voi sitten kierrättää?
Samahan se mulle toki on, mitä kukakin rahoillaan tekee, mutta voisi sitä vähän ekologisemminkin ajatella.

Oikeastaan en tiedä onko se sen vähempää ekologista jos ne tavarat tulevat käyttöön jatkossakin? Sekä omilla lapsilla että muualla.

Meillä on neljä lasta ja lämpöpusseja on vuosien saatossa hankittu kaksi. Ensimmäinen esikoisen yhdistelmiin, oli meillä käytössä ensin kahdella lapsella silloin kun yhdistelmiä käytettiin. Välissä oli kaverin vauvalla ennen meidän kolmatta lasta minkä jälkeen meni siskolleni jossa on ollut kahdella lapsella ja ensi talvena saa kolmannen käyttäjän. Toinen lämpöpussi hankittiin tupliin kun kakkonen syntyi. On kerennyt olemaan meillä kaikilla neljällä lapsella ja välissä yhdellä siskon lapsella, eiköhän ensi syksynä lähde jonnekin kiertoon. Tuo toinen lämpöpussi hankittiin siis siksi että yhdistelmien pussi ei sopinut tupliin, tuo toinen pussi on sittemmin käynyt kaikkiin rattaisiin mitä meillä on ollut.

En tuotakaan niin hirveän epäekologisena nähnyt vaikka niitä pusseja siis kaksi on ollutkin. Ehkä jollain on ollut käyttöä kolmellekin?

Itse en olisi ennen esikoisen syntymää halunnut ostaa kaikkea valmiiksi niille suunnitelluille 3-4 lapselle kun ideana kuitenkin oli että ikäeroa esikoiselle ja kuopukselle tulisi jonkin verran ja maku kerkeäisi vaihtua välissä. Joku voi kuitenkin haluta ostaa kaiken heti.
 
Meillä ei ollu yhdistelmävaunuja ollenkaan, hyppäsin niiden yli ja ostin kolmipyöräiset rattaat joista sai selkänojan ihan alas. Sadesuojalla ja lämpöpusilla niistä sai toimivat vaunut vastasyntyneellekkin ja niissä nukkui kaikki päikkärit. Isot renkaat ku oli niin ei talvikaan haitannu menoa. Nuo rattaat olivatkin ainoat mitkä piti ostaa. Ihan vaan vinkkinä jollekki joka haluaa alusta asti kevyet rattaat joita on mukava työnellä.
 
  • Tykkää
Reactions: Madicken04
Alkuperäinen kirjoittaja täh;29826491:
Juu, mutta miksi ostaa kolme kantoliina ja kaksi rintareppua ENNEN kuin lapsi edes syntyy? Sä et voi tietää viihtyykö lapses siinä ollenkaan. Ostin mäkin sen mitä tarvitsin, mutta ennen lapsen syntymää en olis osannut sanoa tarvitsenko 6 erilaista kantovälinettä.
Ostakaa toki! Hyvähän se ostovoima kansantaloudelle tekee ja ainakin lastentarvikeliikkeet kiittää:)
Tuossa on kyllä pointtinsa vaikka meillekin on kantovälineitä hankittu. :) Esikoista odottaessa ostettiiin babybjörnin active mikä toimi hänen vauvavuotensa ihan ok, mutta samalla kiinnostuin kantoliinoista. Kun kakkonen syntyi reilua vuotta myöhemmin hankittiin hänelle trikooliina valmiiksi ja samalla esikoiselle kudottu liina (mikä kerkesi olla jo hänelläkin pitkään käytössä kun oppi kävelemään vasta lähemmäs 4v iässä). Mies halusi rengasliinan mikä sitten jäi käyttämättä ja lähti kiertoon sen babybjörnin kanssa. Nuo muut liinat ovat olleet käytössä kaikilla neljällä lapsella ja välissä parilla kaverilla lainassa, hyvässä kunnossa lähtevät vielä eteenpäin.

Niin ja ergokin hankittiin kakkosen vauva-aikana kun kantamisen tarvetta oli ja se oli reissussa kätevä, on myös toiminut kaikilla neljällä lapsella.

Eli vaikka alunperin ajattelin että se yksi hyvä kantoväline riittää niin onhan noita silti kertynyt... :D
 
vieras..
Ekan kohdalla olisko menny enimmillään 100e, vaunut, hoitopöytä, pinnasänky ja hirveä kasa vaatteita saatiin ilmaseks sukulaisilta, turvakaukalo ostettiin tutulta. Toisen kohdalla äiti halua ostaa uudet yhdistelmärattaat.
 
kokemusta
Ensimmäiselle ostettiin uutena halvin mahdollinen pinnasänky ja halvat yhdistelmät sekä peruskaukalo.Uutena ostettiin myös kantoliina, sitteri ja rintapumppu. Turhia näistä olivat kantoliina ja rintapumppu. Kantoliinan möin sittemmin huutonetissä pois ja jonkun äitiyspaidan, jota en voinut pitää liian avaran kaula-aukon vuoksi.Äitiysvaatteita ostin varmaan yhden t-paidan etukäteen ja raskauden aikana farkut, farkkuhameen ja yhden pitkähihaisen sekä odotusajan että imetysajan rintaliivejä kolmet.Tuttava teki minulle sitten parit trikoohousut ja mekon odotusajalle. Näillä pärjäsin itse.Vauvalle sain paljon käytettynä vaatteita ja lakanoita, peittoja yms. Kestovaippoja innostuin sitten ostelemaan ja myymään poiskin, kun vauva-aika meni ohi. Syöttötuolin ostin käytettynä, tosin ryöstöhintaan.Matkarattaat piti esikoiselle ostaa uutena, koska vaunut mahtuivat huonosti autoon, piti renkaat aina irroitella. Lisäksi kyllästyin halpisyhdistelmiin, joiista loppui turvavaljaiden pituussäätö jo puolivuotiaalle ja ostin tarjouksesta Emmaljunga Scooterit, jotka möin sittemmin pois voitolla normaalihintaan.Lisäksi ostimme tuttipulloja, tutteja, vaippoja esikoiselle, purkkiruokaa ei silloin käytetty taloudellisista syistä. Keitin soseet itse.

Kuopus peri sitten esikoiselta joitain vauvanvaatteita, lakanoita, leluja ja hyvin säilytetyn pinnasängyn sekä ammeen jalkoineen. Vaatteita ostin vauvalle alesta etukäteen, koska oli eri sukupuolta.Uudet yhdistelmävaunut ostimme loppuvuoden alesta ja matkarattaat sekä kaukalon tilasimme halvalla Saksasta.Kaukalon jalustoineen tilasin nettikaupasta tarjouksesta. Itselleni ostin uutena sekä käytettynä imetyspaitoja ja uuden rintapumpun sekä uusia imetysliivejä kolmet.Äitiysvaatteina olin hankkinut lisää, koska tarvitsin niitä myös työelämässä, parit farkut, pari t-paitaa, mekkoja pari, yksi pitkähihainen,juhlahousut, trikoot mm.Esikoisen odotusaikana oli työtön.Tietystin otimme kummallekin lapselle vielä äitiyspakkaukset. Kuopuksellekin hankin kestovaippoja, mutta taitavat lähteä kiertoon käyttöönottopestyinä, kun Liberoilla on menty:D Vaatteita on varmaan määrällisesti hankittu kuopukselle vähemmän ja samoin kenkiä, koska yhden lapsen vauva-ja taaperoajan kokemus on auttanut. Kuopus söi myös purkkiruokaa vauvavuoden, koska se oli taloudellisesti mahdollista.

Loppujen lopuksi aika paljon on saanut ostaa uutena, kun kertaalleen ehtinyt kaiken hävittää jo pois. Varmaan vähemmälläkin pärjäää, jos on kekseliäs ja jaksaa tehdä itse, joskus vaan isommalla porukalla on helpompi tehdä asiat vaivattomammin;)
 

Yhteistyössä