[QUOTE="Porkkana";26794274]Ihan hyviä säästövinkkejä täsäs ketjussa, joo. Mutta moni ei taida hahmottaa sitä, että ei varsinaisen lämpim'än ruuan hinta olekaan usein se, mikä ruokalaskua nostaa. Ei ole yhtään hankalaa tehdä terveellinen ja hyvä lämmin ruoka kohtuuhinnalla. Mutta kaikki lisukkeet, kuten salaatit, hedelmät, yms. ovat ne, mitkä nostavat aterian hintaa. Joka päivä ei jaksa syödä porkkana- tai lantturaastetta, ja monipuolisuus on ihan suositeltavaakin.
Itse syön varmaan 2-4 hedelmää/marja-annosta ja lisäksi tuoreita kasviksia sekä ruuan kanssa että leivän päällä (ja mieluummin runsaasti kuin niukasti). Lisäksi on mukava monen ruuan kanssa keittää vaikka kukkakaalia tai parsakaalia lisukkeeksi.
Ja kyllähän esim. kaurapuuro hillolla on ihan halpa ateria. Mutta en kyllä ole huomannut sen pitävän nälkää kovinkaan hyvin. Meillä tehdäänkin puuro kauraleseisiin, ja sokerihilloja ei oikein tykätä käyttää. Ja kyllä se vähän kalliimmaksi tulee syödä puuron kanssa vaikka hedelmä, mutta on se kyllä terveellisempääkin.[/QUOTE]
Sesonkituotteet on päivän sana
. Talvella juurekset on halpoja, kesällä kasvikset. Ja mikä oleellisinta: ehdottomasti terveellisin, ekologisin ja edullisin vitamiinipommi on meillä metsässä. Kesällä kun kerää pakkasen täyteen erilaisia marjoja, niin siinä on puurolle kyytipojaksi.
Välipalana voi syödä kotitekoisia sämpylöitä, jossa taikinan joukossa erilaisia siemeniä ja leseitä. Edullista, terveellistä ja hyvää.