Paljonko kolmi vuotiaan tulisi painaa? Meille päiväkoti nainen sanoi että lapsemme on liian laiha

  • Viestiketjun aloittaja "Surku"
  • Ensimmäinen viesti
meidän
[QUOTE="Surku";29281362]Pituus 92 ja paino 10.5 kg.[/QUOTE]

Kyllähän hän kovin laihalta kuulostaa, mutta eikös nämä asiat hoideta yleensä neuvolassa eikä päiväkodissa. Mitä terkka sanoi?
 
[QUOTE="Surku";29281362]Pituus 92 ja paino 10.5 kg.[/QUOTE]

Meil huomen neuvola ja pituutta myös 92 painoa veikkaan et 12.5-13kg. Poika on todella hoikka ja -2kg viel siitä on paljon noin pienessä tyypissä. Mut mitä asialle voi tehdä. Pakottaakaan ei voi syömään.
 
vier
THL:n lasten BMI (2-18v) laskurilla 3v tyttö 10.5kg ja 92cm:

Aikuista vastaava painoindeksi on noin 13.4 kg/m2.
Lapsi on huomattavan alipainoinen. Lääkärin arvio olisi tarpeen.
Tämän lapsen normaalipainon alue on 12.0 - 14.8 kg.
 
pöööh
Meidän lapsi on ylipainoinen ton lasten bmi:n mukaan :( En oo ajatellut, et olis ylipainoinen, kun niillä neuvolan käyrillä suhteellinen paino oli muistaakseni +11. 2v. ja 95cm, 16kg.
Meidän lapseen verrattuna teidän lapsi on kyllä tosi hoikka, mutta jos on siro ruumiinrakenteeltaan ja kokoajan kasvanut samoilla käyrillä, eikä mitään suurta notkahdusta ole painossa, niin ei kai pitäis olla huolta. Jokainen kasvaa kuitenkin yksilöllisesti omaa tahtiaan.
 
hoikan lapsen äiti
Meillä tyttö on ollut myös AINA tosi kevyt ja pieni...En muista nyt painoja ja pituuksia! Mutta menee ihan omalla käyrällään, silti on topakka ja touhuaa menemään ja osaa tehdä kaikenlaista! niinpä terkkari sanoi ettei ole syytä huoleen..eriasia olisi jos lapsi olisi väsynyt eikä olisi oppinut taitoja mitä 3v pitää osata. Ei siis syytä huoleen! Jos lapsi saa ruokaa ja kuitenkin syö niin ei mitään syytä pk:n ole huolestua asiasta. Kyllä ne neuvolassa puuttuu mikäli on syytä huoleen! :)
 
Onko lapsi suomalainen kokonaan, vai onko mukana muutakin verta? Oma lapsi menee jatkuvasti miinuskäyrän alapuolella mutta hänen perimästään on osa muualta. Ja tämä siis on annettu syyksi tälle paino"ongelmalle", kasvu menee toisen geenipuolen mukaan (siinä maassa ovat pitkiä ja pajunvitsoja).
 
neuvolassa
Lapsen mitat oli 96 cm ja 13.5 kg. Kasvu hidastunut, omalta tasaiselta käyrältä notkahdus alaspäin.
Muut lapset olleet tuossa iässä 97 cm ja 12.5 kg sekä 93.5 cm ja 12 kg näistä sanottu että on kasvanut hienosti omalla käyrällään.
 
"vieras."
[QUOTE="Surku";29281362]Pituus 92 ja paino 10.5 kg.[/QUOTE]

Meidän laiha tyttö painoi 86-senttisenä tuon 10,5kg (ikää 1,5v).

Suosittelisin soittamaan neuvolaan ja juttelemaan asiasta!
 

Yhteistyössä