Paistetut kanafileet jäi pöydälle 3 tunniksi, voiko niitä vielä syödä?

  • Viestiketjun aloittaja Viestiketjun aloittaja tollo
  • Ensimmäinen viesti Ensimmäinen viesti
1 paha ruokamyrkytys pilaantuneista grilli"herkuista" riitti, ikinä oo niin kipeä ollutkaan..eli en todellakaan söisi. Kanasalaatinkin kiidätin pöydästä mahd. pian jääkaappiin, silti jää multa ton kammon takia jämät huomenna syömättä.
 
jos syöt ne nyt heti. Ja kuumennat tirisevän kuumaksi ennenkuin syöt. Mutta ei voi jättää huomiseen asti niitä pöpöjä kasvamaan ja lisääntymään tuhatkertaisiksi. Silloin on jo valtavat määrät bakteereja nykytilaan verrattuna.
 
eikös ne pilaannu tosi nopeasti varsinkin helteellä tunnissa jopa menee kaikki pilalle :I En missään nimessä uskaltaisi ottaa sellaista riskiä et saisin ruokamyrkytyksen.
 
Voisin syödä.

Jos teen uunissa jotain kanalaatikkoa, niin kyllä sekin on pöydällä vähintään 3 tuntia kunnes paan sen jääkaappiin.

Ja eilen tein lihamurekkeen klo 17 pintaan valmiiksi ja kaappiin laitoin sen vasta klo 22 pintaan...söin sitä tänään ja elossa olen edelleen :)
 
Alkuperäinen kirjoittaja chef:
Voisin syödä.

Jos teen uunissa jotain kanalaatikkoa, niin kyllä sekin on pöydällä vähintään 3 tuntia kunnes paan sen jääkaappiin.

Ja eilen tein lihamurekkeen klo 17 pintaan valmiiksi ja kaappiin laitoin sen vasta klo 22 pintaan...söin sitä tänään ja elossa olen edelleen :)

joo mut se myrkytys tulee vasta huomen aamulla.
 
Alkuperäinen kirjoittaja ss:
Alkuperäinen kirjoittaja chef:
Voisin syödä.

Jos teen uunissa jotain kanalaatikkoa, niin kyllä sekin on pöydällä vähintään 3 tuntia kunnes paan sen jääkaappiin.

Ja eilen tein lihamurekkeen klo 17 pintaan valmiiksi ja kaappiin laitoin sen vasta klo 22 pintaan...söin sitä tänään ja elossa olen edelleen :)

joo mut se myrkytys tulee vasta huomen aamulla.

Okei...no odottelen sitten aamua :D
 
Alkuperäinen kirjoittaja chef:
Voisin syödä.

Jos teen uunissa jotain kanalaatikkoa, niin kyllä sekin on pöydällä vähintään 3 tuntia kunnes paan sen jääkaappiin.

Ja eilen tein lihamurekkeen klo 17 pintaan valmiiksi ja kaappiin laitoin sen vasta klo 22 pintaan...söin sitä tänään ja elossa olen edelleen :)

Sulla on rautamaha. Teidän perhe on ajanmyötä tottunut melko suuriin bakteerimääriin ruuissa. Eli teidän ruuansulatus pilkkoo ja tappaa ne bakteerit. Mutta henkilö jolla ei ole niin hyvä vastustuskyky ja tottumusta tuommoiseen, saa varmasti ruokamyrkytyksen!

Tuttavapiiriini kuuluu perhe joka myös säilyttää about 5tuntia jauheliharuokaa pöydällä huoneenlämpöisenä hellan päällä, ja sitä syö koko perhe kun ehtii. Eikä ne ole vatsa sekaisin. Mutta jos mä syön siellä jotain, olen saman tien ripulilla. Mun vatsa ei kestä semmoista bakteerimäärää. Ulkomaillakin saan heti ekana turistiripulin, eli vatsani ei kestä erilaista suurta bakteerikantaa. Joillekin taas ei ikinä tule mitään vaikka syövät samaa ruokaa. Miettikääs tätä kun annatte ohjeita jostain tuntimääristä milloin voi syödä ja milloin ei.
 
Alkuperäinen kirjoittaja iisa:
Alkuperäinen kirjoittaja chef:
Voisin syödä.

Jos teen uunissa jotain kanalaatikkoa, niin kyllä sekin on pöydällä vähintään 3 tuntia kunnes paan sen jääkaappiin.

Ja eilen tein lihamurekkeen klo 17 pintaan valmiiksi ja kaappiin laitoin sen vasta klo 22 pintaan...söin sitä tänään ja elossa olen edelleen :)

Sulla on rautamaha. Teidän perhe on ajanmyötä tottunut melko suuriin bakteerimääriin ruuissa. Eli teidän ruuansulatus pilkkoo ja tappaa ne bakteerit. Mutta henkilö jolla ei ole niin hyvä vastustuskyky ja tottumusta tuommoiseen, saa varmasti ruokamyrkytyksen!

Tuttavapiiriini kuuluu perhe joka myös säilyttää about 5tuntia jauheliharuokaa pöydällä huoneenlämpöisenä hellan päällä, ja sitä syö koko perhe kun ehtii. Eikä ne ole vatsa sekaisin. Mutta jos mä syön siellä jotain, olen saman tien ripulilla. Mun vatsa ei kestä semmoista bakteerimäärää. Ulkomaillakin saan heti ekana turistiripulin, eli vatsani ei kestä erilaista suurta bakteerikantaa. Joillekin taas ei ikinä tule mitään vaikka syövät samaa ruokaa. Miettikääs tätä kun annatte ohjeita jostain tuntimääristä milloin voi syödä ja milloin ei.

No mä kyllä sanoin nimenomaan että mä itse söisin. Jokainen tekee miten tekee, mutta en mä nyt itseäni NIIN erikoisena pitäis että mussa ois joku erityspiirre jonka avulla vain mä siihen pystyn ja kykenen :)
 
Mulla oli edellisessä kämpässä vatsa vähän väliä sekaisin. Nykyisessä ei kertaakaan. Myöhemmin sain tietää, että jääkaappi oli täysin p*ska. Kyllähän mä sen huomasin, että ovi ei mennyt kunnolla kiinni, maito ei ehkä ollut niin kylmää kuin muualla jne. mutta ei sitä tullut ajatelleeksi yksin asuessa. Säilytin ruokia tuohon chefin tyyliin eli en ollut turhan tarkka kylmentämisestä jne.. 1+1=2?

Tästä syystä; en söisi.
 

Yhteistyössä