Paineen tunne: raskausoire?

  • Viestiketjun aloittaja Greippi vatsassa
  • Ensimmäinen viesti
Greippi vatsassa
Ihmettelen paineen tunnetta alavatsalla, joka on tuntunut päivittäin noin puolentoista viikon ajan. Periaatteessa voisin olla raskaana, mutta se ei vielä näy raskaustestissä (turhaan jo etukäteen tein negan liian varhain), sillä nyt on vasta kiertopäivä 28/30. Paineen tunne alkoi noin 3 päivää edellisestä sänkykamaritouhuilusta. Se tuntuu eniten istuessa ja vähiten makuulla. Mitään lisääntynyt virtsaamisen tarvetta tai kirvelyä virtsatessa ei ole, eikä virtsaaminen poista tai muuta tunnetta. Virtsan bakteeriviljelykin näytti negaa. Mietin silti, että voisiko se olla oire rakkotulehduksesta, jonkinlainen lihaskramppi vai raskausoire. Tunne on aivan kuin joku olisi tunkenut kananmunan alavatsaan ja lihakset/kohtu laittaa vastaan. Tunne on suoraan virtsarakon/kohdun kohdalla. Onko muilla ollu tämän suuntaista varhaisen alkuraskauden oiretta?? Plussa ois positiivinen ylläri.
 
Greippi vatsassa
Voihan nenä, nyt vasta huolestuinkin. :( Olen kuvitellut, että umppariin liittyvät tuntemukset olisivat enemmän oikealle suuntautuneita. Omani tuntemus on keskellä alavatsaa... Tässäkin tosin on varmaankin niitä yksilöllisiä eroja. Onko muita vastaavan paineen tunteen kokeneita?

 
Umppari it was
Toivon että olet raskaana! Sehän on täysin mahdollista! Eihän mikään testi vielä näyttäisikään plussaa.

Mutta itsellä oli tuollaista kipua pari viikkoa ja sitten niin kamala vatsakipu, että sairaalaan ja umpparihan se oli...

Mutta vatsakivut on aina niin epämääräisiä, että hyvinkin voit olla raskaana! Huom, umpparikipu on aina oikealla puolella ja kipu säteilee myös vähän selkään.
 
Umppari it was
Tarkennan vielä, että aluksi kipua ei ollut vatsassa, vaan oikeassa nivusessa, kuin siellä olisi ollut joka este, painetta. Vatsakipu tuli vasta ennen sairaalaan lähtöä.

Toivotaan että sinä olet raskaana. Tee testi huomenaamulla uudestaan aamuvirtsasta, äläkä juo mitään ennen testiä!
 
Greippi vatsassa
Yön yli nukuttua paineen tunne edelleen jatkuu, kuten on ollut sen puoltoista viikkoa. Se ei ole kipua ja suorassa ollessa sitä ei juuri juomaa, lähinnä tiedostaa. Istuessa, kun vatsakin menee kasaan, tunne voimistuu niin että pakko korjata asentoa. Missään nivusissa ei tunnu mitään eikä oikealla tai vasemmalla puolella vaan suoraan kohdun/virtsarakon kohdalla. Yöllä uutena ilmiönä tuli pienet nippailut (ei kivuliaat) harvakseltaan sinne samalle painealuelle. Omituista... No, odottelen muutaman päivän ja teen testin. Jos sittenkin nega --> kait sitä on mentävä lääkäriin. Menkkojen pitäis lähestyä (nyt kp 29/30), mutta mitään menkkaoiretta ei ole. Yleensä tosi kivuliaat menkat ja kivut alkaa kolme neljä päivää ennen menkkoja niin, että täytyy särkylääkkeiden syöntikin aloittaa etukäteen.
 
kertsikka
Mulla oli pari vuotta sitten samanlainen tunne, että golfpallo olisi jäänyt jumiin oikealle puolelle alavatsaan. Ultraäänikuvauksessa kävi ilmi, että syynä oli irronnut munarakkula, joka ei ollutkaan jatkanut tavallista matkaansa pois päin munajohtimista, vaan oli jäänyt "koteloitumaan" sinne. Hoitona oli vain ottaa rauhallisesti ja odottaa että se poistuu itsestään. Jos olisi tullut kovia kipuja, olisi pitänyt mennä uudestaan lääkäriin, koska jos se rakkula olisi puhjennut siitä olisi voinut vuotaa verta vatsaonteloon, mikä ei hyvä. Itselläni vaiva katosi itsestään parissa viikossa.
 
täällä kans
Mulla oli ihan samanlaisia oireita kun olin raskaana. Mieletön paineen tunne alavatsalla... Alkoivat pari päivää ovulaation jälkeen ja jatkuivat seitsemännelle raskeusviikolle, joilloin raskaus meni kesken. ;C
 

Yhteistyössä