paholaisen kakku

  • Viestiketjun aloittaja Hanskin mamma
  • Ensimmäinen viesti
Tää on pajolaisen suklaakakku ja ikivanhasta Pandan reseptivihosta.

Suklaakääretorttupohja:
4 munaa
1 dl sokeria
3/4 dl vehnäjauhoja
1/2 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta
50 g suklaaraastetta

Täyte:
7 liivatelehteä
1 rkl sitruunamehua
4 dl mustaherukoita
75 g tummaa suklaata rouhittuna
1 prk maitorahkaa
2 dl kuohukermaa
1 1/2 dl sokeria
1/2 sokeroitua, laimentamatonta mustaherukkamehua
2 tl vaniljasokeria

Kuorrutus:
1 dl kevytkermaa
1/2 dl sokeria
50 g tumaa suklaata
2 keltuaista
100 g margariinia
1 tl vaniljasokeria

Koristeluun:
75 g tummaa suklaata


Kostuta kääretorttupohja laimennetulla mehulla. Paina se laakean kulhon pohjalle ja reunoille. Leikkaa ylimääräiset reunat pois.
Valmista täyte. Soseuta mustaherukat ja vaahdota kerma. Kuumenna sitruunamehu ja liuota liotetut liivatteet siihen. Yhdistä kaikki täytteen ainekset. Kaada täyte kulhoon pohjalevyn päälle. Hyydytä kakkua kylmässä mieluiten yön yli. Kumoa kakku tarjoiluvadille.
Tee kuorrutus. Sekoita keskenään kattilassa kerma, sokeri, suklaa ja keltuaiset. Kuumenna kiehumispisteeseen koko ajan sekoittaen. Anna jäähtyä. Vatkaa pehmeä voi vaahdoksi ja lisää siihen jäähtynyt kiisseli vähitellen (sekä vaniljasokeri). Levitä kuorrutus. Sulata koristeluun varattu suklaa ja pursota kakun päälle hämähäkin seitti. Pursota suklaasta myös hämähäkki leivinpaperille ja laita se kylmään jähmettymään. Nosta hämähäkki verkkoonsa.


Tässä tällänen. Toiv. maistuu! :D
 
Miulla ihan erilainen Paholaisen kakku, tämä on ihan normaali kuivakakku, jos nyt niin voipi sanoa... Elikäs...

Paholaisen kakku

5 dl jauhoja
4 dl sokeria
1 dl kaakaota (tummaa)
1 tl suolaa
1tl vaniljasokeria
1tl soodaa
2dl maitoa
2 munaa
1 ½ dl voisulaa (n. 125g)

Kaikki sekoitetaan keskenään. Paista 175 astetta n. 60 min

Tällä ohjeella mie sain erittäin herkullisen kakun :p :p :p
 
Hanskin mamma
Kiitos molemmille... täytyypä kokeilla... tuon täytekakun tapaisen vois tehdä vaikka mulle ja miehelle synttärikakuks... ollaan molemmat synnytty marraskuussa ja eiks se ole sitä pyhäinpäivän aikaa....
 
Pistetääs tähän toinenkin ohje... Melkolailla samanlainen kun tuo paholaisen kakku, pieniä eroja kuiteskii... Esim nimi ;)

Sydänsurujen kakku

5 dl jauhoja
4 dl sokeria
1 tl soodaa
1 tl vaniljasokeria
1tl suolaa
3/4 dl kaakaota (tummaa)
1 prk rahkaa
1½ dl maitoa
150g voisulaa
2 munaa

kaikki sekoitetaan keskenään. paista 175 astetta n. 60 min
 
ja multa taas löytyy tälläinen:

paholaisenkakku:
Ainekset:

3 Munaa

3 dl Fariinisokeria

75g Margariinia tai Voita

4 dl Vehnäjauhoja

3 tl Leivinjauhetta

2 tl Kanelia

1 tl Neilikkaa

1 tl Inkivääriä

1 tl Muskotinkukkaa

1 tl Pomeranssin kuorta

1 tl Fenkolia

1 rkl Siirappia


Ohje:

Vaahdota munat ja fariinisokeri. Sitten lisätään siirappi.

Sekoita leivinjauhe ja vehnäjauhot keskenään.

Lisää vaahtoon voi, jauhoseos ja mausteet.

Sekoita tasaiseksi ja kaada vuokaan.

PAISTA 175 asteessa noin 35 - 45 minuuttia
 
Jaanuska piipahtaa
\
Alkuperäinen kirjoittaja 02.09.2004 klo 19:20 vartooja kirjoitti:
Miulla ihan erilainen Paholaisen kakku, tämä on ihan normaali kuivakakku, jos nyt niin voipi sanoa... Elikäs...

Paholaisen kakku

5 dl jauhoja
4 dl sokeria
1 dl kaakaota (tummaa)
1 tl suolaa
1tl vaniljasokeria
1tl soodaa
2dl maitoa
2 munaa
1 ½ dl voisulaa (n. 125g)

Kaikki sekoitetaan keskenään. Paista 175 astetta n. 60 min

Tällä ohjeella mie sain erittäin herkullisen kakun :p :p :p
Juuh ja jos tuntuu että ei pidä hirveän makeasta niin vähennä sokerin määrä 2 dl. Ja ohje on aika suurehko, ainakin miun kakkuvuokiin ;D Sit kun kakku on kypsä nii kuorruta esim. suklaalla tai niillä ruokasuklaa mitä on mausteiden viekussa (en muista nimiä) ja pikkuiseks aikaan sitte jääkaappiin ja säilytä jääkaapissa jos haluat vähän kosteammaksi kakun.
 

Yhteistyössä