Tää on pajolaisen suklaakakku ja ikivanhasta Pandan reseptivihosta.
Suklaakääretorttupohja:
4 munaa
1 dl sokeria
3/4 dl vehnäjauhoja
1/2 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta
50 g suklaaraastetta
Täyte:
7 liivatelehteä
1 rkl sitruunamehua
4 dl mustaherukoita
75 g tummaa suklaata rouhittuna
1 prk maitorahkaa
2 dl kuohukermaa
1 1/2 dl sokeria
1/2 sokeroitua, laimentamatonta mustaherukkamehua
2 tl vaniljasokeria
Kuorrutus:
1 dl kevytkermaa
1/2 dl sokeria
50 g tumaa suklaata
2 keltuaista
100 g margariinia
1 tl vaniljasokeria
Koristeluun:
75 g tummaa suklaata
Kostuta kääretorttupohja laimennetulla mehulla. Paina se laakean kulhon pohjalle ja reunoille. Leikkaa ylimääräiset reunat pois.
Valmista täyte. Soseuta mustaherukat ja vaahdota kerma. Kuumenna sitruunamehu ja liuota liotetut liivatteet siihen. Yhdistä kaikki täytteen ainekset. Kaada täyte kulhoon pohjalevyn päälle. Hyydytä kakkua kylmässä mieluiten yön yli. Kumoa kakku tarjoiluvadille.
Tee kuorrutus. Sekoita keskenään kattilassa kerma, sokeri, suklaa ja keltuaiset. Kuumenna kiehumispisteeseen koko ajan sekoittaen. Anna jäähtyä. Vatkaa pehmeä voi vaahdoksi ja lisää siihen jäähtynyt kiisseli vähitellen (sekä vaniljasokeri). Levitä kuorrutus. Sulata koristeluun varattu suklaa ja pursota kakun päälle hämähäkin seitti. Pursota suklaasta myös hämähäkki leivinpaperille ja laita se kylmään jähmettymään. Nosta hämähäkki verkkoonsa.
Tässä tällänen. Toiv. maistuu!