Päiväunien paikka? Vaunut vai sänky? (Yli puolivuotiaat)

Missä vauvanne nukkuu päikkäreitä? Missä vaiheessa ei ole enää turvallista nukuttaa vaunuissa? Käykö helposti päikkäreiden opettelu vaunuista sänkyyn?

Meillä vauva 8kk nukkuu vielä päikkärinsä vaunuissa, koska ei osaa vielä nousta makuulta istumaan. Tosin jalat heiluu jo siihen malliin, että pelkään vauvan tulevan "yli laidan".
 
Poika täyttää pian vuoden ja nukkuu edelleen päikkärit vaunuissa. Joskus kääntää itsensä mahalleen, mutta meillä ei ainakaan ole vielä ollut pelkoa, että tulis yli. Tullaan varmaan jatkamaan vaunuun nukuttamista niin kauan kun se toimii. meillä ainakin poika nukkuu rauhallisemmin vaunuissa.
 
Meillä vauva reilu 7kk ja on koko ikänsä nukkunut kaikki päiväunet vaunuissa ulkona.
Tällä viikolla ihan varsin vaan kokeilin sisälle. Mentiin isoon sänkyyn vierekkäin pötköttelemään ja siihen nukahti! En olis ikinä uskonu :) Ja seuraavana päivänä kokeilin omaan sänkyyn ja aikansa pyörittyään nukahti sinnekin.

Vaunuissa nukkuu tosin vielä hyvin rauhallisesti. Yleensä makuupussissa mutta lämpimillä ilmoilla pidin myös valjaissa. Kertaakaan ei ole vielä yrittänyt kääntyä vaunuissa. Ulkona nukkuu pitkään ja rauhallisesti mutta unet nyt kaksi kertaa sisällä kesti vain reilu puoli tuntia.
 
Meillä neiti reilu 11 kk ja nukkuu ulkona rattaissa! (makuuasentoon tietty laitettuna :LOL: ) En osaisi kuvitellakaan että osaisi sisällä nukkua päikkäreitä. Tosin joskushan sekin aika eteen tulee.
 
Mä nukutan keskipäivällä sisälle koska esikoinenkin tähän aikaan sisäpäikkäreillä nii on jotenki helpompi ku ovat samassa tilassa.. Muut unet vauva (4kk) nukkuu ja tuleekin nukkumaan ulkona ihan jo siitä syystä että me muut päästään sit ulkoilemaan ja liikkumaan myös.

Mut siis tohon vaunuissa nukuttamiseen niin EHDOTTOMASTI VALJAAT KIINNI kun lapsi alkaa liikkumaan!!! Kyllä meillä on tuttuja tai yksi tuttu tyttö joka vielä 2v5kk:n iässä nukkuun ulkona vaunu-unet, ei siinä ole mitään yläikärajaa, pääasia että on ne valjaat kiinni ja lapsi itse vielä viihtyy rattaissa ja mahtuu niihin.
 
meillä nukkuu tämä 7kk vaan vaunuissa ja vielä ei ole valjailla kiinni koska ei sieltä pääse nousemaan.ja ulkona jatkaa vielä pitkään.Esikoisen kanssa riitti vyötärökiinnitys mutta ei se koskaan sieltä noussut bvaikka heräs.
 
Meillä nukkui 1,5-vuotiaaksi asti vaunuissa. Valjaat vaan kiinni, niin ei se sieltä pois pääse. Tosin ei kummemmin edes yrittänyt, huuteli vaan kun heräsi. Sitten tuli kesä ja liian kuuma nukkua vaunuissa joten siirryttiin sisälle. Melko helposti kävi sisällekin nukuttaminen, kun siitä etukäteen "juteltiin".
 
Hui, mie en todellakaan luottais enää 8kk ikäisen kohdalla, ettei se voi pudota vaunuista kun ei osaa nousta ite istumaan :eek: (Anteeks, ihan kylmän väreet käy kun ajattelenkin asiaa) Se voi just sillä hetkellä oppia sen taidon kun herää, eikä siinä tarvii kuin pyörähtää mahalleen, ja vähän kurkotella laidan yli jne.. Laita hyvä ihminen ne valjaat kiinni!!!!! :hug:

Ja vastaus kysymykseen: Meidän vajaa 8kk nukkuu yleensä sisällä, joskus harvoin ulkona, jos käydään esim. kävelemällä kaupassa tms. mut vaunuissa ei nuku kuin jotain 20min yleensä, sisällä nukkuu reilun puolen tunnin unia.
 
Vauva 9kk nukkuu vaunuissa vaan lenkin tms. ajan, muuten turvallisesti pinnasängyssä. Kiemurtelee valjaistaan irti, ja on niin kova pyörimään/kiipeämään/muuten vaan hääräämään että oma sänky parempi vaihtoehto. Ellei tietenkin ole silmä kovana vieressä.
 
Meidän tyttö,kohta 8 kk, on nyt nukkunut viimeisen noin kuukauden sisällä.Ei sen takia, että ei pysyisi enää rattaissa vaan sen takia, että nukkuu sisällä paljon paremmin.Aiemmin nukkui vain ja ainoastaan ulkona, mutta unet oli pitkään aika lyhkäisiä.Sitten heinäkuussa kun oli hetken sitä hellettä niin unet oli ulkona vain 10-15 min. ja päätin kokeilla sisälle nukututusta.Tosi hienosti nukahti omaan sänkyynsä ja siitä asti on nukkunut muutamaa poikkeusta lukuun ottamatta sisällä.Nukkuu parit noin 1-1,5 tunnin unet nykyään.
 
Meidän 9kk tyttö nukkuu toiset päikkärit vaunuissa (yleensä vaunut on liikkeessä kun käyn siinä samalla lenkillä ) ja toiset omassa sängyssä. Hitusen paremmin nukkuu ehkä vaunuissa muttei siinä suurta eroa ole. Sängyssä vääntäytyy nukkumaan heti mahalleen, vaunuissa taas ilman kiemurtelua selällään reporankana, valjaissa tietty =)
 
Meillä on 7 kk ikäinen vauva ja pohditaan juuri että miten alettaisiin opettaa sisälle nukahtamista. Nukkuu vaunuissa loistavasti mutta jos vaunut eivät ole liikkeessä herää nopeasti siihen kun ei mahdu mahallaan nukkumaan. Öisin vauva nukkuu aina mahallaan raajat levällään (hakee ihan itse asentonsa, nukutetaan keljelleen) ja haluaisi nukkua niin päivälläkin. Mitään mahdollisuutta ei ole kiinnittää valjailla, koska ei koskaan nuku selällään. Juuri noiden vaaratilanteiden välttämiseksi olisi tarkoitus siirtyä sisälle, mutta jos lapsi ei vielä liiku, en usko että hän yhtäkkiä herättyään keksii alkaa tekemään mitään mitä ei ole ennen osannut kun ei niitä vanhojakaan taitoja koskaan vaunuissa harjoittele (meillä osataan jo kontata ja nousta pystyynkin).
 
Meillä neiti on vasta 3,5kk, mutta olen jo alkanut pähkäilemään, että miten pimun saisi sisälle nukkumaan nyt/sitten joskus.. Nykyään siis nukkuu vain ja ainostaan vaunuissa ulkona (paitsi tietty nyt yöt omassa sängyssään sisällä [olenpas hauska] :LOL: ).

Miten te aloitte opettamaan sisällä nukkumista päivisin? Entä minkä ikäinen vauvanne silloin oli? Meillä kun taitaa olla joku ihme kausi menossa, kun unta riittää päivisin pääsääntöisesti vain 30min-tunnin verran. Sekin kävi mielessä, että mitä jos neiti nukkuisi sisällä paremmin ts.pidempiä unia kuin ulkona.. En vain tiedä miten alkaisin moista kokeilemaan! Sen kerran kun laskin neidin päivällä sänkyyn oli toinen ihan "hoo-moilasena", että eihän nyt ole yö B)
 
Ööh miksi lapsi ei voi nukkua vaunuissa ulkona? Kaverillani on nyt kohta 1,5v vanha lapsi ja hän nukkuu edelleen aina päikkärit ulkona. Kesällä valjaissa ja talvella makuupussissa ja valjaat pussin yli kiinnitettynä.

Ei meilläkään tyttö 8,5kk enää vain selällään nuku mutta kyllä ne valjaat antaa periksi sen verran että voi kyljellään nukkua ja kääntyä vaihtaakseen asentoa. Vaikka nukkuu yöt ja päiväunet sisällä mahallaan, ei ole vaunuissa tullut ongelmaa siitä ettei pääse mahalleen. Mutta jos herää niin pyörähtää samantien vatsalleen, kontalleen ja seisomaan vaunuissa. Istumaan ei itse osaa mennä mutta ei se tahtia hidasta ja takuuvarmasti olisi pää edellä maassa jos valjaita ei olisi. Eikä niitä tarvi niin tiukalle laittaa että henki ei kulje, kyllä meillä ainakin itkarista alkaa se puuhastelu kuulua jo sitten kun alkaa heräillä ja siellä kampeutuu mahalleen.
 

Yhteistyössä