Päivän OrpoPurra: Fazer keskeytti 0,5 miljardin euron tehdashankkeen – syynä ”poliittinen epävarmuus”

vierailija
Päivän OrpoPurra: Fazer keskeytti 0,5 miljardin euron tehdashankkeen – syynä ”poliittinen epävarmuus”
Fazerilta kerrotaan Ilta-Sanomille, että hallituksen päätös makeisten arvonlisäveron korotuksesta sai sen jäädyttämään ison tehdasinvestointinsa.

ELINTARVIKEYHTIÖ Fazer on keskeyttänyt tehdashankkeensa Lahdessa, jonka on kerrottu olevan arvoltaan yli puoli miljardia euroa.

– Päätimme keväällä jäädyttää mittavan suklaatehdasinvestointisuunnitelmamme poliittisesta ennakoimattomuudesta ja epävarmuudesta johtuen, kertoo Fazer-konsernin viestintä- ja vastuullisuusjohtaja Joséphine Mickwitz.

Fazer: Makeisten verokohtelu vääristää kilpailua – voi vaikuttaa suklaatehdasinvestointiin

Huhtikuussa yhtiön konsernijohtaja Christoph Vitzthum kertoi tehdashankkeen olevan vaakalaudalla hallituksen päätettyä nostaa makeisen arvonlisäveroa 14 prosentista 25,5 prosenttiin.

– Olemme hyvin yllättyneitä tästä hallituksen esityksestä. Suomen poliittisen toimintaympäristön arvaamattomuus, ennakoimattomuus ja toimijoita epätasa-arvoisesti kohteleva sääntely on erittäin huolestuttavaa, Vitzthum totesi tuolloin yhtiön tiedotteessa.

Fazerin mukaan makeisiin kohdistettu vero kohtelisi eri tuoteluokkia eriarvoisesti ja ohjaisi makeisten kulutusta mahdollisesti ulkomaisiin tuotteisiin ja muihin luokkiin.

Lakimuutos on parhaillaan valmisteltavana valtiovarainministeriössä. Alv-muutos on tulossa syyskuun alussa voimaan.

Suklaan hinta on jo muutenkin ollut voimakkaassa nousussa.
 
vierailija
Ihan ymmärrettävää. Ei voi luottaa ahtaajien työntekoon kun raaka-aineet ja tuotteet liikkuvat tai eivät liiku.
Riittää että hallitus ei tee yksipuolisia työntekijäpuolen työelämäheikennyksiä ja aiheuta työmarkkinakaaosta puuttuen työmarkkinaneuvotteluihin työnantajien leirissä, kuten SipiläOrpoSoini tai RiikkaPurra tekivät, SDP ei tee näin.
 

Yhteistyössä