PÄIVÄN KOVIN UUTINEN: Cheek ystävineen palaa lavoille!

  • Viestiketjun aloittaja vierailija
  • Ensimmäinen viesti
vierailija
Uskomatonta, mutta totta. Suomiräp-virtuoosi, elävä legenda Cheek alias Jare Tiihonen palaa esiintymislavoille kesällä 2025. Helsingin Sanomien kulttuurisivujen mukaan superyhtye Profeetat keikkailee jatkossa triona! Duoformaatissahan mukana oli Cheekin lisäksi toinen legendaarinen räppääjä Elastinen, joka on monesti äänestetty Suomen positiivisimmaksi henkilöksi. Kuka sitten on Profeettojen kolmas jäsen tulevaisuudessa?

Vastaus saattaa yllättää, mutta älyköksikin tituleerattu Tuomas Enbuske on Profeettojen täydennys. Cheek, Elastinen ja Enbuske tulevat vetämään yhdessä Profeettojen klassikkobiisejä, mutta shown huipennus kuuluu Pyhän Hengen koskettamalle Enbuskelle. Tuomas on luvannut räpätä koko Matteuksen evankeliumin alusta loppuun erittäin menevän hengellisen biitin päälle. Cheek ja Elastinen harjoittelevat parhaillaan intensiivisesti taustalauluosuuksia Enbusken dramaattiseen evankeliumiräppiin.

Cheek oli jo päättänyt lopettaa uransa kokonaan, mutta Helsingin Sanomien mukaan hän oli lausunut seuraavat sanat:"Tuomas Enbusken evankeliointi on liikuttanut minua syvästi. Olen alkanut Elastisen ja Enbusken kanssa käymään joka sunnuntai kirkossa.".

Kun kulttuurisivujen päätoimittaja oli kysynyt miten Profeetat Trio voi jatkossa esittää myös vanhaa, maallista biisimateriaaliaan, Cheek oli vastannut pitkän kaavan mukaan: "Jokaisella meistä on menneisyytemme. En voi lakaista aiemmin tekemiäni juttuja maan alle, vaan me esitämme niitäkin vanhojen faniemme iloksi. Uudet räppimme ovat kuitenkin aiheiltaan hengellisiä ja perustuvat luterilaisen kirkon kristilliseen sanomaan. Haluamme levittää Armon Sanomaa ihan jokaiselle suomalaiselle. Tervetuloa bändiin, Tuomas Enbuske, ja kaikki fanit olkaa sydämellisesti tervetulleita kesän 2025 keikoillemme!"

Helsingin Sanomat oli haastatellut myös arkkipiispa Tapio Luomaa, joka oli todennut Profeetat Triosta näin:"Cheek, Elastinen ja Enbuske ovat kuin nykyajan Pyhä Kolminaisuus. Annan evankelisluterilaisen kirkon pääpomon roolissa täyden siunaukseni tälle projektille. Amen."
 
vierailija
Enbuskea kuunnelleet räp-asiantuntijat on sitä mieltä, että Tuomaksella on täydellinen rytmitaju ja ihan mieletön taito selvitä myös nopeammista osuuksista virheettömästi.

Profeetat triona on todella kansainvälisen tason bändi!
 

Yhteistyössä