Päivähoito-oikeutta ei rajoiteta mamujen lapsilta.. eli suomalaiset tekevät tilaa

  • Viestiketjun aloittaja vierailija
  • Ensimmäinen viesti
LaMamanMorbid
Oon pettynyt. Luulin, että tässä etsitään säästöjä, mutta tässä haettiin mamuille etuoikeutta.
Eiköhän se jatkossakin toimi niin, että päivähoitoa saa tarpeen mukaan. Tiesitkö, että tälläkään hetkellä kotona olevien maahanmuuttajien lapsilla ei ole oikeus kuin 5-7h päikkypäivään, aivan sama kuin muillakin. Oikeuden pidempään päivään saa sosiaalisin perustein (lasu, erityistarve tms.)
 
Mitä sä mahdat tällä tarkoittaa? Mä en puhunut hetkestä, se oli ihan sun omassa päässäs. Turha tarkoituksella vääristellä asioita. Suomi on vaikea kieli ja tottakai sen syvällinen oppiminen vie vuosia. Just tänään juttelin 18-vuotiaan maahanmuuttajatytön kanssa, joka ei ole syntynyt Suomessa, mutta käynyt meidän päikkysysteemin,,hän aikoo pyrkiä yliopistoon, ihan suomenkieliseen. Että olisko jotain tarttunut hihaan kuitenkin.
Täh, etkö?
Minä käsitin, että tarkoitit maahanmuuttajien oppivan kielen minutissa, parissa :eek:
 
Voisivat myös nuo 20h viikossa olevat lapset laittaa niihin kauempana oleviin päiväkoteihin ja työssäkäyvien lapset kotia lähempiin oleviin. Heillähän on monesti tiukempi aikataulu viedä lapsi/lapset hoitoon kuin kotona olevilla. Näin työssäkäyvien lapsetkin saisivat nukkua vähän pidempään aamuisin.
Vähän epäreilua kyllä pätkätyöläisille. Tai osa-aikatyötä tekeville.
 
  • Tykkää
Reactions: AivanSama
Kannattaa nyt vaikka lukea vielä tämäkin.

Miten päivähoidon rajaaminen vaikuttaa perheiden arkeen? MTV kokosi kiinnostavat kohdat

Eduskunta on hyväksynyt tänään esityksen, jolla yleinen subjektiivinen päivähoito-oikeus siirtyy historian lehdille.

Kun aiemmin kuka tahansa on voinut saada lapselleen kokopäiväisen paikan varhaiskasvatuksessa, jatkossa osalle tarjotaan enintään 20 viikkotunnin paikkaa. Käytännössä se tarkoittaa esimerkiksi neljää tuntia päivässä tai kolmea vajaan seitsemän tunnin mittaista hoitopäivää.

Subjektiivinen oikeus varhaiskasvatukseen säilyy kuitenkin osassa kuntia. Esimerkiksi Helsinki ja Turku ovat päättäneet, että ne eivät ota eduskunnan nyt mahdollistamia rajauksia käyttöön.

MTV Uutiset kokosi kiinnostavia käytännön kysymyksiä. Vastausten osalta on konsultoitu opetusministeriön neuvottelevaa virkamiestä Tarja Kahiluotoa.

http://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artikkeli/miten-paivahoidon-rajaaminen-vaikuttaa-perheiden-arkeen-mtv-kokosi-kiinnostavat-kohdat/5611940
 
vierailija
Mutta pätkätyötä tekevällähän on usein välissä työttömyysjaksoja. Silpputyötä tekevällä sitäkin enemmän. Ja oletushan toki on, että työtön työllistyisi jossain vaiheessa eikä niin, että hän tulee koko päiväkotiajan olemaan kotona.
Sitten vain vaihdetaan päiväkodista toiseen, sen mukaan, onko töissä vai ei. Kyllä lapset sopetuu.
 

Yhteistyössä