Päivähoidon alotuksesta

Kunnallinen perhepäivähoitaja, tehny töitä 30 vuotta. Vietetään nyt kotiarkea nää kolme päivää ja vien perjantaina koko päiväksi. Perjantaina yritän keskustella hoitajan kanssa asiasta.

Toivotaan, et jatkossa menis asiat sujuisivat vähä paremmin ja osaisin esittää toivomukseni tiukemmin :)
 
Alkuperäinen kirjoittaja päiväkodista;26849429:
Ainakin meidän kaupungissamme vanhempia käännytetään kotimatkalle lapsensa kera, jos meinaavat noin vain lapsen heittää hoitoon.
Millä oikeudella?

Jos hoitosopimus on tehty ja alkanut. Lapsella on silloin hoitopaikka olemassa. Ja te ette huoli lasta hoitoon, koska te olette sitä mieltä, että pitää harjoitella ja tutustua ekana?
 
"äippä"
Minäpä kerron ihan käytännön kokemuksesta.
Mulla on nyt neljä uutta lasta aloittanut hoidon (heinäkuun puolelta) ja kaikki noin suunnilleen saman ikäisiä eli saman vuonna syntyneitä 3 vuotiaita.
Kaksi näistä on aloittanut hoidon näin: ma klo 9-12 eli ei aamuplaa mutta päivä ruoka
tiistaina 8.00 aamupala ja kotia päiväunien ja välipalan jälkeen.
Ja keskiviikkona oli normi päivä.

Toiset kaksi ovat olleet hoidossa mutta seuraavanlaisesti
ma idin kanssa yhden tunnin
ti äidin kanssa yhden tunnin
ke äidin kanssa 1, 5 h tuntia
to yksin yhden tunnin klo 10-11
pe yksin yhden tunnin 10-11

Tänä viikkona ovat olleet aamupalalla mutta KOTONA on varmuudeksi syöty jo jotain
eli hoidossa oltu 8-10.....

Arvatkaapa kenen hoito tulee sujumaan paremmin?

Takuulla ei pehmeän laskun saaneilla lapsilla sillä vanhempien roikuminen ja epäluottamus hoitajaa ja etenkin lapsen pärjäämiseen vaikuttaa lapsen suhtautumiseen hoidossa.

Antakaa lapselle mahdollisuus pärjätä hoidossa itsekseen ja älkää oikein kasvattako sitä heidän epävarmuuttaan varsinkaan ujojen ja vanhempiin ripustautvien lasten kohdalla.
Luottakaan ja valakaa uskoa lapsiin , että he pärjäävät sillä tekin pärjäätte kun he ovat hoidossa.

Pahinta on on ovelta hihkaistaa heippaa ja lapsi jo kerran mennyt leikkimään toisten kanssa usein ÄITI vinkuu hali pumppeli pusua ja lapsi saadaan takuu varkamsti itkemään perään. Parasta nopeat heipat ja jos toinen mennyt ja huikkasee leikin lomasta annetaan lapsen olla siellä ja painutaan hiiteen ovelta omiin hommiin.
Kuulsotan tylyltä mutta LUOTTAKAA äidit lapsiinne . Ujous ja hiljaisuus ei tarkoita tyhmyyttä ymmärtää miten asiat toimii. Ujo, herkkä, hiljainen ja takertuva lapsi kehittyy jos sille annetaan mahdollisuus eikä hyysätä näillä pehmeillä aloituksilla.


Ja joo joo. Joku tulee vinkuun perääni , etät miellä toimi pehmee aloitus, mikään muu ei olis toiminut mutta minusta tuo on vain äidin oman huonon olon /omantunnon paapomista.
 
"äippä"
Kunnallinen perhepäivähoitaja, tehny töitä 30 vuotta. Vietetään nyt kotiarkea nää kolme päivää ja vien perjantaina koko päiväksi. Perjantaina yritän keskustella hoitajan kanssa asiasta.

Toivotaan, et jatkossa menis asiat sujuisivat vähä paremmin ja osaisin esittää toivomukseni tiukemmin :)
Luultavammmin sopparissasi lukee että suositellaan lapsellekin silloin vapaapäivää kun vanhemmalla on. Eli olet vapaalla ja lapsikin myös voisi olla-..
 
Zde
Alkuperäinen kirjoittaja päiväkodista;26849148:
Ei ei ei.

Ei päiväkodeissakaan hyväksytä sitä, että lapsi heti ensimmäisen päivän jälkeen jätetään hoitoon. Eikä sitä, että lapsi jää syömään tai nukkumaan vielä ensimmäisinä päivinä.

Kannattaa ottaa selvää, kuinka harjoittelu oikeasti menee.
Harjoittelu suoritetaan ennen virallista aloituspäivää. Siitä ilmoitetusta ja päätöksessä lukevasta päivästä lukien on oikeus olla koko päivä hoidossa.
 
Alkuperäinen kirjoittaja päiväkodista;26849429:
Ei sinun lapsesi ole ollutkaan siellä heti kokopäiväisenä, ilman harjoittelua, ilman vanhempaansa.

Kaikenlaistahan päiväkodissa on pakko hyväksyä kun vanhemmat keksivät jotain kummallisuuksia, mutta miksi kaikki ei ajattelisi lapsen parasta? Kylmiltään jättäminen ensimmäisinä päivinä ei sitä ole, eikä asiantunteva johtaja anna sellaiseen edes lupaa.

Ainakin meidän kaupungissamme vanhempia käännytetään kotimatkalle lapsensa kera, jos meinaavat noin vain lapsen heittää hoitoon.
Vanhemmat keksivät? Erikoista. Siis mitä olen tuttuja kuullut niin harvemmassa paikassa mitään pidempiä pehmeitä laskuja edes on käytössä. Jos vanhemmat itse tällaista ehdottavat, monesti heitä on katsottu ihmeissään henkilökunnan puolesta ja sanotaan tyyliin että tulkaa nyt sitten yhtenä päivänä tutustumaan ja seuraavana sitten voitte jättää lapsen ja hakea iltapäivästä.

Mutta jos siis sopimus on tehty, päivähoito aloitettu ja maksut menee niin vanhemman (esim sen yhden tutustumiskerran jälkeen) jättäessä lasta hoitoon töihin mennessä heidät käännytetään kotiin? Millä oikeudella.

Jos on käytössä tuollaiset pidemmät pehmeät laskut (niin kuin meillä), niistä infotaan etukäteen ja suunnitellaan lapselle nuo päivät valmiiksi. Ei niin että päivähoidon alkaessa vanhemman pitäisikin "tajuta" ettei lasta voi päiväkotiin jättää (mitä meillä kyllä tehdään pehmeässäkin laskussa parin päivän jälkeen).
 
Käytännön kokemusta myös noista pehmeistä laskuista. Meillä ne ovat olleet jotain tyyliin;

Ma: 1h vanhemman kanssa
Ti: 1,5h niin että vanhempi on ensin vähän aikaa lapsen kanssa ja poistuu sitten toiseen huoneeseen tullakseen hakemaan lasta kun tutustumisaika on loppu
Ke: 2h, sama systeemi kuin Ti
To: 3h, vanhempi tuo lapsen ja lähtee pois, palaa hakemaan päivän lopussa
Pe: sama kuin To

Viikko 2
Ma: 4h, vanhempi tuo ja hakee
Ti: 5h, vanhempi tuo ja hakee
Ke: 6h
To:6h
Pe: 8h (tai suunniteltu hoitoaika)

Eli vanhempi ei roiku kokoaikaa mukana mutta lapsi saa lyhyemmät hoitopäivät alkuun ja vanhempi on lähistöllä tavoitettavana. Ihan hyvä systeemi, tykkään. Itsestä olisi tuntunut oudolta jättää heti pitkiksi päiviksi.
 
"mmm"
Kyllähän se pikkuhiljaa tutustuminen on ILMAN MUUTA lapsen etu. Meillä tutustuminen tehtiin näin:

Ensimmäisellä viikolla käytiin kolmena päivänä yhdessä lapsen kanssa leikkimässä päiväkodissa sisällä ja pihassa (minä mukana koko ajan). Kolmantena päivänä lapsi leikki ryhmän mukana n puoli tuntia itsekseen kun minä kävin lto:n kanssa aloituskeskustelua.

Seuraavalla viikolla lapsi vähitellen alkoi jäämään päiväkotiin yksin:
maanantaina tunniksi pihalle (10-11)
tiistaina puoleksi tunniksi sisään + tunniksi pihalle (9.30 - 11)
keskiviikkona tunniksi sisälle, tunniksi pihalle + lounaalle (9-12)
torstaina tunniksi sisälle, tunniksi pihalle, lounaalle + päiväunille (9-14)
perjantaina pidettiin vapaapäivä ja seuraavalla viikolla alkoi normaali hoito (n 8-16)
 

Yhteistyössä