Päikkärit??

Minkä ikäisenä päikkärit jäävät pois? Meijän likka on 20kk vanha,ja ei meinaa millään nukahtaa päikkäreille. Annatteko huudella sängyssä niin kauan että nukahtaa vai haetteko pois ja kokeilette uudestaan myöhemmin? Yöunet ovat kyllä hyvät, nukkuu aina 12 tuntia. Kiitos jos kerkeette vastata!!
 
Kyllä tuon ikäisen olisi hyvä vielä päiväunet nukkua. Jos opittu uusi taito ja muuta muutosta ollut, voi toisinaan jäädä poiskin. Meillä ensi viikolla 5v täyttävä poika alkaa nyt jättämään päiväunia pois. Pari päivää nukkumatta ja kolmantena päivänä taas nukkuu noin 1-1,5 tuntia. Pian 2,5v tyttö satunnaisesti jättänyt nukkumatta mut pääsääntöisesti nukkuu 2h.
 
Teidän tyttö nukkuu hienot, piiiitkät yöunet, joten ei mikään ihme, jos ei aina nukahdakaan helposti päiväunille.

Meidän poika aloitti satunnaisen päiväunien poisjättämisen n. 2-vuotiaana. Mutta meidän poika (2 v. 4 kk) nukkuukin vain n. 10 tunnin yöunia, joten kyllä siihen päälle pitäisi vielä päiväunetkin nukkua. Useimmiten luovutan päikkäritaistelun viimeistään n. 45 minuutissa ja pistän hänet sitten vain aikaisemmin yöunille. Seuraavana päivänä ei yleensä olekaan sitten mitään ongelmia päiväunissa, vaikka nukkuisikin edellisenä yönä sen 12 tuntia.
 
Ei ole meillä vielä päikkäreiden poisjäänti ajankohtaista, MUTTA selkeästi on nyt syksyn aikana päikkäreille nukahtaminen möyöhäistynyt. Ennen oli aika vakio että nukahti jo puolen päivän aikoihin, mutta nyt yleensä yhdeltä, joskus puolikahdelta. Päikkärit on yleensä max 1,5 h, yöunet 11-12 h. Ehkä teilläkin nukahtais mutta vähän totuttua myöhemmin?
 
Unentarve on kovin yksilöllistä. Meidän poika nukkuu öisin noin 9 tuntia ja päivällä reilun tunnin. Kuulostaa vähältä, mutta lapsi on tyytyväinen ja touhukas. Ja heti kun nukkuu pidemmät päikkärit (tapahtuu kyllä tosi harvoin) se on yöunesta poissa. Poika on 2 v 2 kk.
 

Yhteistyössä