ottaisitko 3v pois hoidosta?

  • Viestiketjun aloittaja "akka"
  • Ensimmäinen viesti
"akka"
Kun itse olen kotona eikä muuta syytä ole kuin että saisi kavereita. Käy kerran viikossa muskarissa muita harrastuksia ei ole. Kavereita lapsella ei ole eikä täällä ole avointa päiväkotia ja seurakunnan kerho on täysi olen kysynyt sitä.
 
"vieras"
Onko naapurustossa lapsia, puistoissa jne?

En nyt ainakaaan kokopäivähoitoon laittaisi, korkeintaan puoli päivää muutamasti viikossa. Ainakin täällä 3veet on 20-päisissä lapsiryhmissä hoidossa, sinne ei mielllän vie jos ei ole pakko.
 
Otin omamme pois hoidosta, kun jäin vauvavapaalle toisesta. Keväällä ohjelmaamme kuului satujumppa kerran viikossa, ei muuta. Hyvin meni. Nyt syksyllä lisäämme kerhoiluja lasten ja itseni viitsimisten ja jaksamisten mukaan, joka päivä en aio missään hypätä.

Niin, asumme maalla, naapurustoa ei siis ole. Eli ihan tyttöjen kesken kevään-kesän vietimme.
 
Viimeksi muokattu:
"akka"
Naapurustossa huomattavasti isompia lapsia. Ja ihan perhepäivähoitajalla on hoidossa eli pienessä ryhmässä 4 päivää viikossa. Kaipaa vaan kovasti seuraa ja se mietityttää.
 
Saisi olla osapäivähoidossa. Vaikka ma, ke ja pe 8-12. Ja päiväkodissa ehdottomasti, ikäistensä seurassa, ei pph:lla.

Joillekin tuon ikäisille riittää pelkkä kotonaolo satunnaisine lapsikontakteineen, toisille taas ei riitä, ja jos lapsi kaipaa kovasti seuraa niin ilmeisesti kotonaolo ei riittäisi.
 
"vieras"
Meillä on tuon ikäinen maksimissaan 13 päivää kuukaudessa tarhassa. Kokonaisia päiviä, puolipäivä ei toimi, koska silloin jäisi unet väliin ja päivärytmi menee sekaisin. ihan toimiva systeemi ollut. Perhekerhoja lapsi inhoaa, mutta oma tuttu tarharyhmä ja kaverit siellä on rakkaita. Tämä on siis ollut toimiva systeemi meille.
 
"vieras"
Kolmevuotias ei osaa oikein veilä leikkiä itsekseen, siis rakentaa pitkiä leikkejä ihan mielikuvituksen varassa. Siihen ja viihtymiseen sen myötä tarvitsee ehkä ennemminkin vanhemman seuraa kuin ikäisiään säheltäjiä. 4-5 -vuotiaat taas osaavat käyttää mielikuvitustaan, mutta sitten alkaa jo ihan kehityspsykologisesti tulla tarve olla kavereiden parissa.
 
Meille syntyy toinen lapsi kohta ja meillä poika (kohta 4v) jatkaa puolipäiväsenä ryhmiksessä. Enkä meinaakkaan tuntee mitään huonoa omaatuntoo tuosta. Poika on erittäin vilkas ja nauttii päiväkodissa olosta suunnattomasti :) Kokopäiväsesti en kumminkaan pitäis.
 

Yhteistyössä