OTSA- / KORVAKUUMEMITTARI

Saatiin joululahjaksi Omron-merkkinen korvakuumemittari. Ei olla vielä kovin paljoa käytetty. Itseltä onnistuu hyvin mittaaminen, mutta tuo 2,5-vuotias ei antaisi millään korvasta mitata (vaikka antaa muuten korviaan rassata). En oikein osaa luottaa tulokseen rimpuilevan lapsen kohdalla. Huonona puolena koen ne suojukset, jota on vain muutama mittarin mukana. Mahtavatkohan olla kalliita, kun ostaa lisää. Samaa toki voi käyttää samalla ihmisellä niin kauan kuin on siisti. Niiden käytettyjen suojusten säilöminen on taas oma juttunsa... Pitäisikö nimikoida ne...? :LOL:
 
Kannattaa ostaa laite, joka on hivenen kalliimpi ostaa, mutta halpa käyttää. Meillä muuten on kyllä joskus sairastettaessa pistetty kunkin suojukset omaan paikkaan, ettei niitä mene nyt ihan tolkuttomasti.

Hyvää on tietty nopeus. Kovakuumemittari kertoo tuloksen hetkessä ja meillä ainakaan ei ole ollut ongelmia tunnistaa kuumetta... Me aina otamme 2 mittausta, jotta varmasti tiedämme että tulos on oikea.
 
Juu, kyllä minäkin tiedän ainakin lapsesta milloin on kuumeinen ilman mittaamistakin ja pepusta tyttö antaa edelleen mitata hyvin. Oman lämmön arviointi onkin sitten vaikeampaa :headwall: . Saattaa tuntea, että nyt on kyllä varmasti kuumetta, niin onkin joku 36,2.
 
zvz
Clas Ohlsonilta ostettu. Mittaaminen on helppoa ja nopeata, ei tule pullikointia. Huonona puolena on vaihtelevuus, eli saatu lämpötila voi heittää jopa asteella riippuen mistä kohtaa otsaa mittaa. Toisaalta taaperolle tulee kyllä kuumetta sitten niin paljon että tuo kyllä riittää sen havaitsemiseen.
 
Tilasin mshop.fi otsakuumemittarin Thermofocus 0700, 59 eur koska lapsemme ei antanut enää mitata pepusta eikä koskea sillä enää mihinkään muuallekaan. Tästä syystä en ostanut myöskään korvaan laitettavaa. Pienen harjoittelun jälkeen opimme mittaamaan sillä lämpötilan .(Kannattaa viedä mittari ensin liian lähelle otsaa että tulee kaksi infapallukkaa ja sitten kauemmaksi että tulee yksi iso pallukka ja siitä kohtaa ottaa lämpö, näin me opimme oikean etäisyyden).
 

Yhteistyössä