Ostettiin iso kimpale brasilialaista härän sisäfilettä, josta osa oli tarkoitus pakastaa. Nyt mies väittää..

  • Viestiketjun aloittaja "vieras"
  • Ensimmäinen viesti
No kyllä se on ihan takuulla pakastettu ja kuljetettu ja toiseen kertaan pakastetusta lähtee maku. Ja mautonliha, se on ällöttävää.

(mutta tuo brasilialainen liha on muuten aivan pirusti parempaa suomalaiseen sitkolihaan verrattuna)
 
=)
No me lykätään aina loppupala pakasteeseen (pusseihin annoksittain), sen kummemmin miettimättä onko ollu pakastettu vai ei. Aina on ollu erittäin hyvää sieltä otettaessa :p
 
"Hanna"
Täällä tietoa tuosta lihasta.


http://www.nettikeittio.fi/stc_meat

Säilyvyys
Brasilian tuotantolaitosten hygienia on erittäin korkea ja siten kylmäketju tuottajan teurastamosta asiakkaamme varastoon Suomeen on täydellinen. Lihat laivataan kylmäkontteihin tyhjiöpakattuina, jolloin ne raakakypsyvät matkalla ihanteellisen n. 30 päivän ajan. Konttien lämpötilaa valvomme lämpötilaseurantalaitteilla, jotka laitetaan jokaiseen lähtevään konttiin. Myös konttien kylmäkoneissa on omat piirturinsa, joiden lämpötilakäyrät tarkastetaan lähetysten saapuessa. Tuore pihviliha matkaa +0 ºC:n konteissa ja lihan myyntiaika on 4 - 5 kk valmistuspäivämäärästä. Pakastelihan ollessa kyseessä kontin lämpötila on -18 ºC ja säilyvyys 18 kk valmistuspäivämäärästä.
 
  • Tykkää
Reactions: Carnival of Sins
Lainaus..
Riiputus on mureuden valtti. Siispä pihvilihaksi ei kannata valita sitä heleänväristä, kokonaan punaista lihaa, vaan raakakypsytyksessä reilusti tummunut filee jossa on valkoista punaisen keskellä.


- Jos ulkofile ei ole riippunut, sitä on mahdotonta saada kypsäksi niillä ohjearvoilla kuin pihveille suositellaan. Pinta on kyllä kauniin värinen, mutta sisältä liha on punainen ja kova. Vaikka liha jätetään mediumiksi, eli vähän punaiseksi, se on silti kypsää ja pehmeää. Raaka liha on aivan eri tuntuista, Heikki Valtanen ja Jarkko Laaksonen kuvailevat.
Paistit eivät enää ole pippuripihviainesta, tosin riiputetusta sisäpaistista tulee mainio lehtipihvi.
Niskapala eli entrecote on loistava pihvi myös ja se on etenkin grillikauden ehdoton ykkösliha.
 
Ja tämä mies täällä sanoo, että sen voi ihan hyvin pakastaa.
Toki se ei ole tuoreen veroista, mutta eipä maku ihan hirvittävästi siitä kärsi.
Se on sitten taas asia erikseen, jos siinä sanotaan, että on pakastettu jo aiemmin - siinä tapauksessa en pakastaisi, koska monta kertaa pakastettu ruoka alkaa menettää jo makuaan & laatuaan.
 
"vieras"
Tuore pihviliha matkaa +0 ºC:n konteissa ja lihan myyntiaika on 4 - 5 kk valmistuspäivämäärästä. Pakastelihan ollessa kyseessä kontin lämpötila on -18 ºC ja säilyvyys 18 kk valmistuspäivämäärästä.

http://www.stc-meat.fi/tuotteet.php
 
"alkup."
[QUOTE="mä";26489857]Kuulostaapa ekologiselta laivata lihaa Brasiliasta.[/QUOTE]

Niin.. Punaviinitkin voi olla ties mistä ja niin pois päin. Pyrin kyllä tekemään oman osuuteni ja ostamaan eettisesti ja ekologisesti, mutta joskus on pakko ajatella lompakkoakin.
 
"vieras"
[QUOTE="mä";26489857]Kuulostaapa ekologiselta laivata lihaa Brasiliasta.[/QUOTE]

Mitäköhän muuta ulkomailta laivataankaan. Banaaneja, viinirypäleitä, appelsiineja, omenia, ties mitä kumkvatteja ja passionhedelmiä, riisiä, kahvia, teetä jne. Aika harvoissa Suomessa myytävissä pakasteissakaan on kotimaiset raaka-aineet. Jotkut lohkoperunoitten tai ranskisten potut merkillä Pirkka, on hyvinkin saatettu kasvattaa vaikka Egyptissä.
 
"vieras"
Tuon brassietiketin mukaan ei ole pakastettua lihaa. Lukeehan se siinä englanniksikin, että chilled ja saksaksi gekühlt. Eli viileässä matkannut tuo mötikkä, uskoisin näin. Voi siis vielä pakastaa halutesssaan.
 
"vieras"
[QUOTE="vieras";26490001]Mitäköhän muuta ulkomailta laivataankaan. Banaaneja, viinirypäleitä, appelsiineja, omenia, ties mitä kumkvatteja ja passionhedelmiä, riisiä, kahvia, teetä jne. Aika harvoissa Suomessa myytävissä pakasteissakaan on kotimaiset raaka-aineet. Jotkut lohkoperunoitten tai ranskisten potut merkillä Pirkka, on hyvinkin saatettu kasvattaa vaikka Egyptissä.[/QUOTE]
Niin? Jos toteaa laivatun lihan olevan epäekologista, niin ei kai se poista sitä, että monet muutkin elintarvikkeet sitä ovat.
 

Yhteistyössä